Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
 TV media voor de kerken: een meerwaarde? Gouke v.d. Meulen  Wat is nu (technisch) mogelijk Wim van Dijk  Praktijk voorbeelden in de regio  Praktijk.
Advertisements

SCHOOL VOOR GELOOFSVERDIEPING Weten wat je gelooft Welkom
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
De nieuwe parochie GROEIEN IN GELOOF, GELOVEN IN GROEI. Beleid bisdom van ’s-Hertogenbosch
Oriëntatietekst voor de parochiecatechese
Jaar van het Geloof 11 oktober november 2013.
Martinus Mark. april 2004Theo Schouten2 vijftig jaar later In 1952 hebben we onze derde kerk gebouwd Nu staan we weer voor een beslissing ……
TAAKGROEPEN.
BELEIDSPLAN 2012 –  Bestuurlijke taken  Bestuur en vrijwilligers  Ouderenbeleid  Communicatie en PR  Scholing.
Martinus Mark Nieuwe ruimte voor liturgie “Gedenk niet langer wat vroeger gebeurd is en geef niet al uw aandacht aan wat eens is geschied; zie, Ik ga iets.
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Welkom 1.
Welkom 1.
Jeugd en Diaconaat Federatie van Diaconieën 23 maart 2013.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Visie 2020 Van kerkgebouw naar kerkplek. Stappenplan Zien: ◦Wat is de actuele situatie? ◦Januari 2012 – juni 2012 Oordelen: ◦Wat moeten we beslissen naar.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
ZELFEVALUATIE van EUROPESE PROJECTEN
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Rivierenland in eigen hand Leefbaarheid verbeteren door eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van bewoners van kleine kernen in het Rivierengebied.
Laat de Heer uw vreugde blijven
Een andere manier van werken Een uitwerking van de Visie.
Jezus geneest ook vandaag nog!?
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
Visie 2020 Naar kerkgemeenschappen. Een voorstel Het fundament ligt in de gemeenschap van alle gedoopten. Die is missionair en vertrekt vanuit de boodschap.
“Commissie Kerkopbouw Zeist” Ingesteld door de Centrale Kerkenraad op 3 december 2003 Ingesteld door de Centrale Kerkenraad op 3 december 2003 Mijn naam.
Hooravond Samenwerken Geboden. Hooravond parochie.
LITURGIE DEFINITIE: samen komen als missionaire geloofsgemeenschap
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
‘Blijf dit doen’ Presentatie Eerste Communieproject Eerste
TRAJEKT Samen kunnen we alles
INLEIDING: ARIE BROEKHUIS
Gera van der Woude – beleidsadviseur cluster care 28 januari 2011
15 maart Organisatie nieuwe parochie Vier Samen Een structuur op hoofdlijnen.
Bezoek priester- en diakenstudenten van Vronesteyn
Parochieavond H. Joannes de Doper Boskoop 21 Juni 2011.
Parochieavond “Op weg naar de toekomst” Joannes de Doper 25 mei 2010.
WELKOM Informatieavond parochie Joannes de Doper 3 maart 2009.
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Meedoen in Gods werk wereldwijd GZB TFC-avond 12 november 2015.
Naar een duurzame toekomst Bruggen en verbindingen in de FRANCISCUS-PAROCHIE Bijeenkomst Parochianen november 2015.
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
De Toekomst van de PGT (*) Presentatie voor de Gemeenteavond Werkgroep Toekomst 24 mei 2016 (*) Wijken Noord en Zuid.
+. +  DAS nou Nooit Gedacht  Doelstelling – Wat willen we bereiken?  Realisatie – Hoe gaan we dit doen?  Afsluiting Programma.
Evaluatieverslag coördinator ouderensteunpunten gemeente Landerd.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Vrijwilligerswerk. Proces Team samenstellen Verantwoordelijkheden – Contact opnemen met personen die zijn aanbevolen als geschikte leider – Opvolgen.
De laatste jaren is gebleken dat het VNT kampt met een afname van het aantal lidmaatschappen en er weinig nieuwe aanmeldingen zijn.  Positie versterken.
De sociale wijkteams in Leiden
En nu de wereld in! Jezus’ laatste woorden in Matteüs.
Diaconie in het Aartsbisdom Utrecht
Opzet nieuwe structuur
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Het catechumenaat Geestig, 7 oktober 2017.
Visieontwikkeling Les
Commissie voor vrijwilligerswerk
Rookvrije schoolterreinen: op naar 2020
De kracht van de Fietsersbond
Agenda Gemeenteberaad Haskeroord Gemeente Zondag 13 mei 2018
Op weg naar pastorale eenheden
Het School Ondernemerschaps(kwaliteiten)spel
geloofsgesprek Waarom het ‘geloofsgesprek’ op de agenda van de Ring?
DE TOEKOMST VAN ONLINE FONDSENWERVING
Transcript van de presentatie:

Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid begeleidingsgroep, moderator Nellie Plaizier lid begeleidingsgroep, Boskoop/Bodegraven Corry van de Poel lid begeleidingsgroep, Gouda Liesbeth Stalmeier lid pastoraal team Dick Vrijburg lid pastoraal team Zita Kolder Gouda Theo Kuijpers Moordrecht Frans van Veldhuizen Bodegraven

1.Wat is het 2.Werkwijze 3.Resultaten Pastoraat op Maat voor Boskoop 4.Resultaten van Missionaire Dynamiek 5.Discussie en ‘’Spiegelen’’ 6.Vervolg Opbouw van de presentatie

1. Wat is het Pastoraat op Maat (PoM): Effectief en efficiënt organiseren van de activiteiten in het cluster Missionaire Dynamiek (MD): Versterking van de Missionaire Dynamiek van de geloofsgemeenschap

2. Werkwijze Tijdspad: januari 2009 tot mei 2009 gehele taakgroep: MD  zes bijeenkomsten sub taakgroep: gegevens verzamelen PoM Resultaat: twee rapportages met ideeën, conclusies en aanbevelingen voor vervolg.

2. Doel van vanavond PoM MD Pastoraal beleidsplan input verzamelen ‘’spiegelen’’ informeren Parochie

2. Werkwijze PoM Inventariseren van activiteiten: 1.binnen de parochie 2.samen met andere parochies 3.buiten de parochie 4.binnen het cluster 5.organisaties verbonden met parochie

2. Werkwijze PoM Raadplegen bronnen documenten gesprekken Ordenen leren vieren dienen kerkopbouw Gezin Jongeren Volwassenen

3. Werkwijze PoM het aantal activiteiten in een deelgebied de beschikbare capaciteit in hoeverre de doelgroep wordt bereikt continuïteit van de activiteit krimp of groei ? Goed Voor verbetering vatbaar Niet (of zeer zwak)

3. Resultaten Boskoop VIEREN Weekend vieringen Vieringen door de week GezinJongerenVolwassenen Thema-vieringen Hoogtij-vieringen Koren

3. Resultaten Boskoop LEREN Sacramenten GezinJongerenVolwassenen Activiteiten

3. Resultaten Boskoop DIENEN Dienen Pastoraat

3. Resultaten Boskoop KERKOPBOUW Communicatie GezinJongerenVolwassenen Activiteiten

3. Resultaten Boskoop met ANDEREN VierenLerenDienen Oecumene Andere parochies Scholen Verzorgingshuizen Zonnebloem KBO Maatsch. organisaties Scouting

Veel betrokken vrijwilligers Contacten buiten de parochie Samenwerking met de scouting 3. Zaken, die in Boskoop goed zijn ontwikkeld:

activiteiten op het gebied van leren m.n voor volwassenen jeugd- en jongerenkoren zijn er niet of zeer kwetsbaar kerkopbouwactiviteiten 3. Zaken, die in Boskoop minder zijn ontwikkeld:

3. Advies richting het cluster kennis en ervaring delen leeractiviteiten clusterbreed oecumene uitbreiden naar andere gebieden dan alleen vieren vorming en toerusting vrijwilligers clusterbreed beleid werkgroepen in contact brengen met elkaar meer aandacht voor kerkopbouw

Parochie profileren als herkenbare en aanspreekbare vindplaats van christelijke spiritualiteit. naar buiten gericht kerk die benieuwd naar mensen is weten waar je voor staat en waar je voor gaat ‘’ dat het Evangelie van Jezus Christus in onze tijd mag blijven klinken, verstaanbaar en geloofwaardig’’, bisschop A.H. van Luyn sdb 4. Wat is Missionaire Dynamiek

Brainstorm-sessies aan de hand van vragen missie en visie doelgroepen hoe bereiken we ze ? aan de gang 4. Missionaire Dynamiek

“ Door God en Mens bewogen.’’ 4. Missionaire Dynamiek Missie en Visie:

Doelgroepen: jarigen jarigen Niet alleen binnen de parochie, maar zeker ook daarbuiten. 4. Missionaire Dynamiek

Hoe bereiken we “ze’’ ? ga naar ze toe en luister sluit aan met activiteiten haak in op actualiteit benader scholen gebruik sacramenten als basis voor clusterbrede catechese 4. Missionaire dynamiek

Aan de gang.... mensen bereiken met evangelie als basis samenwerken met andere organisaties laten zien wie je bent en wat je boodschap is in de huidige actualiteit afstemmen van communicatiemiddelen op de doelgroep 4. Missionaire dynamiek

Zijn er zaken vergeten ? Wat moeten Boskoop zeker behouden ? Waar kan Boskoop hulp van andere parochies gebruiken ? Wat kan Boskoop met andere parochies of clusterbreed organiseren ? 5. Discussie en spiegelen

Doel bereikt ? PoM MD Pastoraal beleidsplan input verzamelen ‘’spiegelen’’ informeren Parochie

Bedankt voor uw aandacht !