Vrijwilligerswerk gezond?. De vraag: De Rotterdamse Munt is een kruidentuin in Feijenoord, die wordt gerund door vrouwelijke vrijwilligers uit de buurt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Generatie Einstein over Herontwerp Rini Weststrate
Advertisements

Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
Een veilig ID? Ee.
Nederland participatieland?
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
Talent Verplicht! De Tegenprestatie naar Vermogen.
Samenvatting Book of lenses
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Waar staan we voor met ons onderwijs?
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Buurtpreventie Zegge Januari 2014.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
Een andere (weg naar de) arbeidsmarkt? Jong in de stad: 6 maart 2013 Inleiding workshop arbeidsmarkt – David Wemel.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
400 jaar Rijksuniversiteit Groningen 15 mei t/m 15 juni 2014.
Opdracht Processtappen formuleren om te komen tot afbakening van geldstromen rond wijk- ondersteuningsteams (WOTs of sociale wijkteams SWTs)
We hebben nu geen Tijd voor………..
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Powerpoint in de klas Michiel D. Jansen o.b.s. De Draaimolen.
Voortgangspresentatie Jonatan Bruggeman
ELISE DENHAENE 1BaSWB VRIJWILLIGERSWERK INPASSEN IN DE STRUCTUUR VAN EEN ORGANISATIE.
De neurale basis van structuur in taal Gideon Borensztajn
 Een uitvoerder is ongeveer de baas als er iets gebouwd moet worden. Hij/zij regelt de plannen en zorgt voor alle benodigheden. De uitvoerder werkt.
Kennis - Intelligentie
Ik zal je leren! Wat zouden al die gasten nu denken? Kom ik met wat nieuws? Hoe kan ik het anders ....? Een hele hoop van Maggi en ook een beetje van mij?
Tijd is tijdloos.
Rotterdam zonder MBO verzuim
niet van nu Thema’s als ‘actief burgerschap’ stonden al voor de crisis op de agenda - “De verzorgingsstaat herwogen” (WRR 2006) - ‘Andere overheid, (kabinetsvisie.
“Passend onderwijs op maat”
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
DEBAT De KRACHT van HAAGSE OUDEREN
Met taal versta je elkaar
Concept presentatie A3. 1. Narrowcasting in past, present, future; 2. Het concept; 3. Checklist; 4. Opstarten van het concept & Casus; 5. Vragen van publiek.
© Wilma de Hond 2015.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Uitleg: Je pp moet uit minimaal 12 dia’s bestaan.
5.4 Hoe werk je? De overheid is ook een producent. Ze levert vooral diensten. Bijvoorbeeld: Gezondheidszorg & Onderwijs Een groot gedeelte van de kosten.
Unmapped | Anouk Corver Corine Vuijk. Hoofdthema | Onbekendheid & Anonimiteit.
JONGEREN Pagina 24 t/m 50.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Bachelor/Master-stelsel Een faculteit op weg naar morgen.
Presentatie Presentatie door Elja Barten en John v/d Kimmenade van Stichting Welzijn Laarbeek.
Armoede is … Sieg Monten
Social work: Het verschil dat jij maakt.
De vrijwilliger-loze maatschappij Presentatie Vrijwilligersmarkt 10 oktober 2015 Karel Loohuis, Burgemeester gemeente Hoogeveen.
De site voor mannen die niet van voetbal houden maar van elkaar.
Welkom * MBO- algemene informatie * Rol ouders * Vragen.
Relaties Een diepere kijk. Waarom horen mensen zo graag bij een groep 3 vragen aan Herman De Dijn.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
DE NIEUWSGIERIGE KLEUTER IN DE SLOOPHOEK
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Jongeren willen blijven geloven. = in relatie met Jezus leven.
Didactiek rondom practicumverslagen: Inhouden, werkvormen en materialen voor de lerarenopleidingen Gerald van Dijk, Hogeschool Utrecht W. Kuiper, H. Eijkelhof,
Programma Opening - avondvoorzitter ‘ArMOEDe, geloof in eigen kracht’ in Harderwijk? - Paul Lohmeijer, gemeente Harderwijk Uitleg project - team Voor.
Workshop RAOS conferentie Het evidence beest: welkom in het onderwijs?! Mathilde Plender MSc / Marloes Hoencamp MSc.
Gemeenteplan 2025 Frank van Kooten Aron Vroomen Marouane Ahidar Chenghuan Zheng.
Maatschappelijke Stage in de Sport 23 september 2010.
Koala.
NU BURGERSCHAP 3/4 Project online 2Reclame: daar trap jij toch niet in? Voeg hier je commercial in: Invoegen > Video > Onlinevideo. Lukt dat niet? Geef.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Noodopvang & Asielzoekerscentrum 1 Enschede. Inhoud  Stavaza COA Enschede  De actualiteit  De asielprocedure en de opvang  Wonen en werken op een.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Deze presentatie gaat over:.  Hallo,  Wij hebben een onderzoek gedaan in de wijk.  Wij hebben uiteindelijk gekozen voor het gebied bij de kinderboerderij.
Wat is internet? Vandaag gaan we ontdekken wat internet is? Hoe vaak zijn de leerlingen online? Welk apparaat gebruiken ze? Stel ze eens wat vragen en.
Vmbo 2 economie Waarom werken?
WoON 2012 Differentiatie woningaanbod in aandacht wijken
Hoe veilig vinden de bewoners Maasniel?
Transcript van de presentatie:

Vrijwilligerswerk gezond?

De vraag: De Rotterdamse Munt is een kruidentuin in Feijenoord, die wordt gerund door vrouwelijke vrijwilligers uit de buurt. Hoe werkt de Rotterdamse Munt aan het bevorderen van de sociale participatie? Bevordert het de eigenwaarde en gezondheid?

Redenen om mee te doen (niet uitputtend) Gepensioneerd en toch nog wat willen doen is er een, een andere vorm van niet (meer) werken, WIA, NUG’er ed, en toch wat om handen willen hebben, zich weer in een soort van actief bestaan proberen te voegen na een burnout van tamelijk enorme proporties, verdrinken in je scriptie, wie kent het gevoel niet, en structuur willen aanbrengen in je week Stage vanuit Albeda en Zadkine, vrnl niveau 1 en uiteraard de tegenprestatie.

En er vertrekken er ook weer. Naar ander werk omdat ze de taal geleerd hebben Omdat ze met enthousiasme weer kunnen vertellen over wat ze willen en kunnen en zo wel aangenomen worden Omdat ze ontdekken dat wat ze kunnen ‘iets’ is en zich zo weer kunnen presenteren.

Wat heeft een dergelijk project nodig? 1 Geld. Voor spullen en materialen Voor coördinatie van werk Om werk binnen te halen en ideeën voor ander werk te ontwikkelen Voor ‘personeelsbeleid’ (of vrijwilligers die dit zouden kunnen) Mensen die er willen werken, de stroom die via de gemeente komt is niet zo groot

Wat heeft een dergelijk project nodig? 2 Doorstroommogelijkheden. Zowel naar werk als naar onderwijs. Wat onderwijs betreft zou enige flexibiliteit ook geen kwaad kunnen. Dat een vluchteling die opgeleid is als tandarts vrij gemakkelijk in de snelle route komt, dat een uitgevallen maar tot inkeer gekomen jongere toch weer terug kan naar een hoger niveau dan niveau 1

En verder heeft een dergelijk project nodig: Dat Rotterdam zinvol werk als werk accepteert, mensen die om wat voor reden dan ook geen zo felbegeerde plek op ‘de arbeidsmarkt’ hebben of meer hebben niet wantrouwt en ziet als luilakken en duikers en waardeert wat ze wel doen!

De mogelijkheden om dat te doen: De projecten als nuttig en nodig bestempelen, Het werk dat er verricht wordt als nuttig en nodig voor de stad erkennen. Bekendheid met elkaar geeft immers ook een gevoel van veiligheid, om maar eens wat te noemen. Waarom op dit punt geen pilot in ons zo graag vooruitlopend Rotterdam met flexibele bijstand en een menswaardige manier van ‘controleren’?

En… eet smakelijk!