Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Briefjes ter attentie van de melkboer
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Zuivelproducten en Eieren
met een PowerPoint-voorstelling
Velen van ons hebben het in de zomervakantie periode hopelijk wat rustiger, daarom deze keer een stukje “hogere kookkunst” in combinatie met vanille ijs.
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Maillard reactie Voorbeelden van Maillard reacties:
Feestelijk dessert.
Omkristallisatie Omkristallisatie: Aan de kook brengen Roeren
Stofwisseling.
Vol-au-vent met puree.
Oefenvragen Hst. 3 paragraaf 1 t/m 3.
Isolatie van DNA uit kiwi
Pregnyl® IE De prikinstructie IN V002_v1.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Bouwstenen van de materie
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
4.5 Samenstelling van mengsels
Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Pregnyl® IE De prikinstructie
Verse worstenbroodjes
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Update van de bereiding en de toediening
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Gebonden soepen en puree soepen
DNA extractie van een ui
Macaroni met hesp en kaassaus
Cupcakeshop Anglaya Veerle ikram.
Kombucha Theezwam.
Familie maken tussen eiwit droge stoffen
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
* Lava.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
De kleine dingen van oma's!
Briefjes ter attentie van de melkboer
Verhoudingen Les 1 een deel van een gehele hoeveelheid In breuken
Les 8 Meten en meetkunde in huis
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
SCHEIKUNDE KLAS 8.
Thema 3 mijn school Week 3.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Instructieve teksten Hoe herken ik de opbouw van een instructie en hoe weet ik hoe ik een instructie moet gebruiken? NU Nederlands 2F.
Wortelpuree met vissticks
Werkwoorden en woordenschat
Voedsel bereiden.
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
G14 2 Vraagstukken met recht en omgekeerd evenredige grootheden M A R
Transcript van de presentatie:

Macarons

Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof

Stappenplan macaron 1.Klop het eiwit op tot zachte pieken 2.Zeef de bloemsuiker erbij en klop verder op 3.Doe er een druppeltje kleurstof bij 4.Spatel het gezeefde amandelpoeder door het eiwitmengsel tot je een vrij lopende massa hebt. 5.Giet de massa in een spuitzak met ronde spuitmond 6.Spuit op een bakplaat met bakpapier ronde schijven 7.Zet ze 12 minuten in een heteluchtoven op 160°C 8.Laat ze dan met het bakpapier van de bakplaat glijden en afkoelen op een koude ondergrond

Middelen voor de boterroom 125 g suiker 125 ml melk 1 eidooier 250 g ongezouten roomboter

Stappenplan boterroom Breng de melk met 2/3 van de suiker aan de kook Klop de dooier op met de rest van de suiker Giet 2/3 van de kokende melk bij het dooiermengsel, roer goed en giet dit dan terug bij de rest van de melk Laat op een zacht vuur(!) al roerend aandikken Laat afkoelen tot kamertemperatuur Klop de boter romig Giet de melkmassa langzaam bij de boter tijdens het kloppen