Binnenlands gedistilleerd Lesbrief 17
Soorten Jenever Vieux Likeuren
Jenever Jong/ oud Borrel Kopstootje Jeneverbes Gin
Vieux Vervanging van Cognac Alcohol verkregen uit melasse Toevoegingen van Karamel en natuur identieke smaakstoffen. 35%
LIKEUR MENGSEL VAN ESPRIT & DISTILLAAT ALLE METHODEN VAN SMAAK GEVEN MIN 100 GRAM PER LITER CREME…. 250GRAM PER LITER CREME DE CASSIS 400GRAM PER LITER
LIKEUR 25%- 40% MIN 15 % LIKORETTE INDELING OP GRONDSTOF EN ALCOHOL GEHALTE KRUIDEN, VRUCHTEN & PITTEN
Opdracht Jenever Beantwoord met behulp van het boek drankenkennis de volgende vragen: 1. Wat zijn de ingrediënten van jenever? 2. Hoe wordt jenever gemaakt en beschrijf de woorden Ruwnat/ Enkelnat/ Bestnat/ Korenwijn 3. Beschrijf de verschillen/ kenmerken van jonge en oude jenever ( minimaal 3 )