Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ons kijken/denken over armoede beïnvloedt ons handelen.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Decentralisatie AWBZ naar Wmo Projectleiders Genie Hendriks, directie Ontwikkeling Caroline Krijnen, directie Ontwikkeling 15 juni.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Ik ben Mo.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Powerpoint gemaakt door
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Blijf bij mij Jolink.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Hoe kun je Geloven? 1.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
muzikale bewerking van
Portfoliogesprek Dani Theuninck.
Antwoord op vraag SOPO1-4
Ik was ondeugend, zei m’n moeder. Bekketrekkers Tja, ik heb gevochten en op mijn tong gebeten. Zot gezicht hè?
Ik ben Bob..
WELKOM OP TOV!.
Pgb in de AWBZ en Wmo nieuws en ontwikkelingen
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Interpreteren van data
Dr. Albertus Risaeusschool
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Samen verder!.
Rekenen groep 4.
Welkom Programma Korte terugblik Veranderingen in de wetgeving
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Een Antilliaanse vrouw komt binnen om een uitkering aan te vragen
Wat ik wil…..
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Jeugdhulp en zorg & ondersteuning in 2015.
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
JAN DE WILD VRIJWILLIG OUDERENADVISEUR SBOG. TIEL,18 NOVEMBER 2014 Veranderingen in de langdurige zorg.
Hervorming langdurige zorg
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Veranderingen in de zorg
Veranderingen in de zorg
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
‘Mixed up piles’.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Dit verhaal wil jou onrustig maken. Het Evangelie maakt onrustig.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
29 mei 2016 Ontwikkelingen Langdurige zorg, 18 september 2014 Peter Bakuwel.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Een half uurtje pgb, hoe staat het er mee 16 april 2016 DELFT Duchenne Congres Duchenne Parent Project Frans van der Pas.
“ Het ontneemt je de levensvreugde, niet te kunnen leven zoals je wilt leven.”
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Zorg Verandert. Presentatie SBOG Marijke Hempenius 2 maart 2015.
Veranderingen in de zorg De rol van de verpleegkundige.
Financiering van de zorg
WELKOM! 16 maart 2017.
Financiering van het zorgstelsel
Transcript van de presentatie:

Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen computer. Wat nu?

Situatie 2 Ik heb een gehandicapte zoon die 3 keer per week naar de activiteitenbegeleiding gaat. Nu hoor ik dat ik daar dit jaar geen recht meer op heb, hoe moet dat nu verder?

Situatie 3 Mijn moeder is dementerend. Ze woont nog wel zelfstandig maar dit gaat niet lang meer. Kan zij nog naar een verzorgingshuis ?

Situatie 4 Ik ben weduwe / weduwnaar en wil graag zelfstandig mijn eigen regie voeren en niet afhankelijk zijn van buren zoals de gemeente dat graag zou willen. Wat nu?

Situatie 5 Ik heb zelf een persoonsgebonden budget PGB. Houd ik daar recht op ?

Situatie 6 Ik krijg altijd huishoudelijke hulp, Blijft dat bestaan of moeten mijn kinderen mij straks helpen? Die wonen allemaal ver weg en de buren vertrouw ik niet.

Situatie 7 Mijn broer woont in een instelling (met verblijf ) hij heeft een lage ZZP (zorg zwaarte pakket ) indicatie.Wordt hij nu gedwongen om te vertrekken en waar moet hij heen?

Situatie 8 Ik ben iemand die zich best kan redden en heel lang zelfstandig wil zijn, maar dan moeten in huis wel een paar aanpassingen worden gedaan. De gemeente wil dat niet vergoeden, hoe nu verder?

Situatie 9 Mijn kind is ernstig gehandicapt en heeft langdurig intensieve zorg nodig, maar door al die aanpassingen en veranderingen voel ik mij speelbal worden tussen instanties als Sociale Verzekeringsbank, Zorgverzekeraar en gemeente. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van deze veranderingen. Hoe nu verder?

Situatie 10 Mijn moeder van 94 jaar heeft thuis bezoek gehad van de gemeente. Zij willen ruim 1 uur huishoudelijke hulp schrappen. De was moet ze nu zélf maar doen. Dit gaat te ver!. Wat nu?

Situatie 11 Ik ga een dag per week naar een afasie trainingscentrum. Daar krijgt ik logopedie en groeps-logopedie. Er zijn in mijn regio drie mogelijkheden om naar zo'n centrum te gaan voor dagopvang. De gemeente heeft met geen van deze centra een contract afgesloten. En zorgverleners die wel een contract hebben met de gemeente kunnen deze zorg niet leveren. Ik val dus buiten de boot. Wat nu?

Situatie 12 Mijn accu's voor mijn in bruikleen zijnde scootmobiel moesten vervangen worden. In plaats van 80 amp accu's plaatste Welzorg 60 amp accu's waardoor er 25% minder mee gereden kan worden. Alleen tegen bijbetaling van 250,00 euro kan ik 80 amp accu's krijgen. De gemeente zegt dat zij dat contractueel hebben afgesproken. Maatwerk dus! Maar niet voor mij: Wat nu?

Situatie 13 Ik ben niet verzekerd voor overlijden en heb hiervoor zelf een bedrag gespaard. Nou zegt de gemeente dat dit als vermogen wordt aangerekend. Wat nu?

Situatie 14 Is er voor mijn meervoudig gehandicapte kind nog gespecialiseerde logeeropvang waardoor ik zo nu en dan geen mantelzorg hoef te verlenen en tot rust kan komen?