Moonbounce project JOTA 2011 en CAMRAS PC-klok accuraat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Bouwen doen we zo! Sjoerd & Remco Studenten van MBO – Bouwkunde niveau4.
Informatieanalyse en databaseontwerp Practicum 2 Welkom bij het practicum IID: Query’s, Orde in de Chaos.
Samenstelling van deze presentatie Erik VAN AS Automatisch afsluiten van uw PC Je kan je pc automatisch laten afsluiten door het Windows operatings- systeem.
Titreren.
Een tablet voor elke docent……
Aanmelden voor Lareb Intensive Monitoring
Een digitaal verhaal maken
foto's door Casper görannsson
LG SOFTWARE UPDATE P990 (FOTA = Firmware Over The Air) Augustus 2011.
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
Kies uw taal Klik op expéditeur/afzender. Vul de velden voor de verzending in. Deze zijn allemaal verplicht! Jan Veldstraat 1 VZW TEST.
Video Verwerking Movie Maker
Techniek: Een Brug Te Ver
Wij van Microsoft hebben een beginners pakket uitgebracht. Deze bevat alle nodige software en hardware. De software bevat de nieuwste Windows, “Provixs”
Als je de CD opent (klik op START), verschijnt er dit scherm. Er wordt nu contact gezocht met de server en gecontroleerd of het wachtwoord bij de CD van.
... M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R IP-Adres instellen ppt_aa1_p10_ip_addressing_v4.1_nl_0508.
WiFi netwerk Door Nico Van Damme.
ShortcutKeys Door het Start-menu scrollen of web- en adressen intypen kost altijd veel tijd. Daarom is er nu ShortcutKeys: Snel programma’s opstarten.
Via het startmenu naar control panel. Kies ‘network connections’
Web Apps de online plek om samen te werken Gebruik Office overal Beste gebruikerservaring Werk beter samen Breng ideeën tot leven.
 Een standalone server is een server die zelf geen domeincontroller is en geen lid is van een domein.  Indien een server is opgenomen in een werkgroep,
Kies uw taal Klik op expéditeur/afzender. Vul de velden voor de verzending in. Deze zijn allemaal verplicht! Jan Veldstraat 1 VZW TEST.
Is dit onze meester????. Doet hij het wel of niet??
Vanaf september registreren we de absenten direct in SOM….
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Vervolgcursus Bibliotheek Rijswijk Seniorweb Rijswijk docent: Peter Blansjaar.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Door Moya, Fien en Pieter
Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.
Websites publiceren Niko Witvrouwen. Inhoud Publiceren… Wat & Hoe? Wat is FTP? Welke FTP Client? Hoe werkt een FTP Client?  FTP Client starten  Opties.
Groep 6.
Opleiding KWS voor studenten en interim medewerkters
Unity Real time Service Pack 10 update Installatie opties.
1. 2 ICT update 2013 Wie zijn wij Wensen naar toekomst Tijdplan Heropbouw details 2013.
 Verslaglegging Wat is de bedoeling en hoe werkt het? Vragen en opmerkingen van het team  Rapporten invullen (herh.) - Rapporten individueel controleren.
Proefwerken en s.o.’s voor Kurzweil leerlingen
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
QR Payment Dit is het startscherm van de app. De applicatie wordt ondersteund door het iOS platform en het Android platform. Ik wens u veel plezier met.
Video opdracht Video maken met de smartphone
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Uitleg local heroes over wijzigingen werkplek en lokale werkplekken.
Eindexamen Nederlands klas 4 BB & 4 KB
AUGMENTED REALITY. W IE ZIJN WIJ ? Maureen Verdonschot Hester Smolders Wij zitten zelf ook op school, op hogeschool De Kempel. Wij komen deze middag een.
HEARTLIVE Project. Wie zijn wij? Debriefing  Probleemstelling: Hoe kunnen we ons product zo vormgeven dat het makkelijk begrijpbaar is voor mogelijke.
Informatieavond Kinderen, Ouders en Internet.  Blogs  Chatten  MSN  Beveiliging  Links.
© imec 2000 © imec 2001 MAX+PLUS II Installatieprocedure.
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
Project “Horizon Verbreden”
Project Zuid-Afrika.
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
INFORMATICA 3° JAAR. Voornaam : _______________________ Familienaam : Geboortedatum : Adres : Telefoon : Informatica: * typen: O ja O neen * beschik je.
Windows Media Center Handleiding Naam: Tristan, Asyanto Naam: Tristan, Asyanto Klas: 3KC Klas: 3KC Docent: Mr.Picus, Mr. Augenstijn, Mr. Naaihuis Docent:
Stap 2) Het instellen van het netwerk Benodigdheden : -2 Verschillende IP adressen -2 Verschillende MAC-adressen -2 Virtuele machines.
-Ga naar startmenu  rechtsklikken op “mijn netwerklocaties”  eigenschappen -Rechtsklikken op “LAN-verbinding”  eigenschappen….
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Hoe beheer je efficiënt computers op school? Linux Terminal Server Project (LTSP)in de praktijk Rob Burggraaf Bovenschoolse ICT coördinator VPCO.
Naam: 1 Vul je naam in Druk op de startknop om te beginnen Beantwoord de vragen door de juiste digitale tijd te kiezen Kijk aan het eind hoeveel je goed.
Deel 2 Openen van Programma’s Volgende = → toets.
Hom Com Ledenvergadering 15/05/2017.
Windows 10 anniversary update forceren
LOB 14. Hoe leer jij het beste?
Het postkantoor van windows
tafel van 1 tafel van 1 x 1 = 1 x 1 = 1 2 x 1 = 2 3 x 1 = 3 4 x 1 = 4
tafel van 1 tafel van 1 x 1 = 1 x 1 = 1 2 x 1 = 2 3 x 1 = 3 4 x 1 = 4
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

Moonbounce project JOTA 2011 en CAMRAS PC-klok accuraat

De vraag Als we gebruik maken van het WSJT software pakket voor eme, dan is het nodig om de computer-klok op de seconde nauwkeurig bij te zetten. Met de hand - bijv. luisteren naar radio- of op een andere (nauwkeurige) klok kijken gaat lastig en meestal niet goed. Hier wordt een simpele truuk aan de hand gedaan: Camras time service via het internet.

De oplossing We hebben bij CAMRAS –natuurlijk- een nauwkeurige klok. In onze computer hebben we die klok geschikt gemaakt voor gebruik via internet. Dit gebruik gaat via ‘’Internet Time Protocol’’ (NTP), een methode die ook al is voorbereid in je PC. Voor EME is deze NTP service beschikbaar! Onze NTP-server heet: ntp.camras.nl

De klok bijzetten Ga naar ‘’start’’ en dubbelklik op ‘’control panel’’ In het control panel klik je op de optie ‘’Dat and Time’’ Er komt een schermpje met een klok en boven in drie tabs De derde tab heet ‘’internet time’’, klik er op Windows 7 voorbeeld

De klok bijzetten In XP zie meteen een veld om ntp.camras.nl in te tikken. Het vinkje mag ook aan, dan doet de PC dit voortaan elke week vanzelf klik op update en klaar is het In Windows 7 moet je eerst nog klikken op ‘’Change settings’’ Daan verschijnt het veld om de server in te vullen en ook het vinkje Proefje: zet je klok verkeerd en doe dan deze handeling….dat gaat snel!

JOTA 2011 maximale afstand Via de maan!!! SUCCES PE1RXJ – PE1MEW