Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN BETREFFENDE MKZ Philippe Houdart Stafdienst crisispreventie en crisisbeheer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Donderdag 19 juni 2014 Roosterwijzigingen Corvee rooster week 25 (16 juni t/m 20 juni): 10.30, en uur: 3AA en uur: 1A Fietsen in.
Advertisements

Philippe Houdart directeur crisispreventie en -beheer
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
Met vereende kracht naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen
22 De opdracht van het onderzoek in 2007 was: verbetermogelijkheden onderzoeken in de keten van acute zorg Doel van het onderzoek was: gezondheidwinst.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTUELE SITUATIE OMTRENT BLUETONGUE Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
BEKERCOMPETITIE EVALUATIE Freddy Cooreman – 03/03/2007.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Seminarie « Kwalitatieve arbeidsrelaties » Loon en beloning Peter Samyn Sigrid De Jaegher.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
Divera TWISK SWOV - Nederland
Water op de Kaart in de Drechtsteden 20 mei 2009.
18/11/2008 Interpreteren van studietijd- resultaten.
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
25/11/08 Presentatie FANC/Bel V De samenwerking FANC – Bel V in de praktijk Manfred Schrauben FANC Frédéric Schmitz Bel-V.
. be OFO - IFA OFO Opleidingsinstituut van de Federale Overheid Presentatie Comité B 6 juli 2005.
Hoofdstuk 18 Veranderingen in organisaties tot stand brengen
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Inleiding herziening richtlijn brandstofkwaliteit 98/70/EG CCIM- stakeholderoverleg.
GfK Supermarktkengetallen
Ruimtelijke ordening en buisleidingen Kennistafel 30 mei 2007.
Strategie FAVV in het kader van de bestrijding van BSE.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 Raadgevend comité 23 april 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorlichtingscel Pierre Cassart Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Tendenzen 2006 Paul MULLIER Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Jaarverslag van de interne audit Raadgevend Comité 24 juni 2009
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Bluetongue: Stand van zaken en perspectieven Brussel, 19 maart 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 24 september.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
AERIUS Nico-Dirk van Loo Ministerie van EL&I
1 De kaderrichtlijn Water in uitvoering, versneld door het pilootproject Scaldit Veronique Van Den Langenbergh Projectcoördinator Scaldit Plenaire vergadering.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NUCLEAIR INCIDENT OP HET IRE IN FLEURUS Raadgevend comité 24 september 2008 Federaal Agentschap.
ZijActief Koningslust 10 jaar Truusje Trap
De Internationale activiteiten van De Post Peter Somers 5 september 2007.
Ronde Nieuws & Actualiteiten
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Geschikt wonen voor iedereen (GWI) Mw. M.P. Heerkens Wethouder Sociale Zaken, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Grondbeleid 14 oktober 2009 Woonzorgzones.
Samenwerking OCMW-VDAB in Gent Werkgroep activering POD-MI,
Overleg Meetporten - 20 juni Daan Van Der Meersch1/9 ALARMDREMPEL Te streng of behouden? Overleg Meetpoorten / Concertation Portiques 20/06/2014.
De wet op continuïteit van ondernemingen een statistische stand van zaken Persconferentie VBO-FEB 30 maart 2011 Eric Van den Broele Dep. Sr. Manager Research.
De rol van burgemeesters tijdens het beheer van noodsituaties De rol van burgemeesters tijdens het beheer van noodsituaties Jeffrey Vincent, Arne Dormaels,
SCIENTIFIC INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH CLINICAL BIOLOGY DEPARTMENTDr. ANNE VAN NEROM Rol van de Bevoegde Overheid bij incidenten.
17 oktober Typ hier de titel 2 In jaarplan 2010 We nemen deel aan acties en initiatieven die op provinciaal niveau worden opgezet rond het Europese.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Contact center bij noodsituaties
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
De arbeidsmarkt voor MBO techniek in Haaglanden Peter Louter Den Haag, 23 januari
Visum en overheidsopdrachten
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
Brandwonden door een vlamboog in een Eaton SVS/08 installatie.
Burgers en politie: samen sterk! Evaluatie veiligheidsprojecten Zonaal Veiligheidsplan Hoofdcommissaris Denis Bergmans Korpschef Lokale Politie.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Milieu-financiering LIFE+ H. Vanhoutte FOD VVVL – DG Leefmilieu.
Stand van zaken. Herfstvergadering 2008
Studiedag Veilig organiseren van sportieve evenementen Overijse - 1 februari
Omgevingsveiligheid en de Omgevingswet
Incident fipronil: lessons learned
Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN BETREFFENDE MKZ Philippe Houdart Stafdienst crisispreventie en crisisbeheer Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toestand in het VK 2 reeksen van uitbraken in Surrey (ZW van London) –1ste reeks begin augustus 2 uitbraken (4 lokaties) O-type BFS 1860/67UK = laboratorium/vaccinstam origine = site met communautair referentielabo en vaccinproductie-unit van Mérial verspreidingsroute onbekend –2de reeks vanaf 2de week van september 5 bijkomende uitbraken (6 lokaties) na opheffen van toezichtsgebied van reeks 1 juist buiten voormalige toezichtsgebied zelfde virusstam verspreidingsroute onbekend

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen reeks 1 toestand op

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen reeks 2 toestand op

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen zones naar aanleiding van MKZ en BT toestand op

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Risicoanalyse uitbraken in gebied met lage veedensiteit –voornamelijk extensief gehouden rundvee –weinig varkens en schapen pluspunten –initieel alerte reactie –goed toezicht en correct ingrijpen bij ernstige verdenking –nationale standstill met weinig versoepelingen in beginfase minpunten –relatief late detectie –te beperkte doortastendheid in de getroffen gebieden –te weinig toezicht in en rond de getroffen gebieden –te optimistische inschatting/onderschatting van de situatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Acties in België gelijkaardige aanpak in beide gevallen –opsporen van dieren, ingevoerd in risicoperiode vnl. kalveren beperkt aantal ladingen varkens, schapen en fokrunderen veel doorvoer van kalveren naar NL –blokkeren van dieren –klinische opvolging door bedrijfsdierenarts gedurende 14 d met bijkomend serologie voor schapen –snelle opsporing dankzij goede samenwerking met sector gezien snelle opsporing: geen noodzaak voor bijkomende nationale maatregelen