Ros-Tapes nog steeds verboden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Infosessie betaald educatief verlof BEV
Stelling 1 De verdachte is in zijn jeugd door zijn ouders mishandeld. Hij kan hierdoor moeilijk omgaan met conflicten. 1.
Hoofdstuk 17 Rechtsbescherming.
Deeltijd-WW in bouw en hout De regels, de kansen en de risico’s voor werknemers September 2009.
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen juli 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Zorg. is een menselijke waarde Verpleegkundige zorg is.
Waar = groen Niet waar = rood
Vrijheidsberoving na een als misdrijf omschreven feit
10 ROZEN VOOR JOU.
Arrest Van Bommel-Ruijgrok
Arrest Hendrikx - Peters
3 Arbeidsrecht en de arbeidsovereenkomst
Normstelling bestuursrecht
Pasen & Pinksteren op één dag!
RECHTSSTAAT Scheiding der machten
Startles Humanitair Oorlogsrecht
Christus als profeet. De profeet: de stem van God God wil het liefst met ieder persoonlijk spreken. In Israël (na de zondeval) is voorzien in personen.
auteursrechtprivacyarchiefwet Krant: Krant: – Een krant publiceren is een economische transactie met bijzondere eigenschappen: Nieuwsberichten zijn extreem.
De vangnetpopulatie in de Ziektewet: kenmerken en risicofactoren voor langdurig verzuim Het onderzoek.
Utrecht 21 oktober 2009 Symposium Implementatie EU Mediationrichtlijn Slide 1.
De kerkvader Augustinus over
ANW - inductie & deductie
Beroepsgeheim Kris Stas.
Seminar 23 april 2014: Uw rechten en plichten bij een inval
Verbeterpunten voor Pleegzorg
Total Practice Solutions Information Management LexisNexis Media Coverage Analyser 26 November 2009 Marco van Gennip Business Development Manager T: +31.
Hfdst 20 vrijheidsbenemende maatregelen
Loopbaan&burgerschap. WAT HEB JE NODIG ?  KENNIS ( THEORIE)  INZICHT (VERSCHILLENDE INVALSHOEKEN)  VAARDIGHEDEN.
10 december Dag van de mensrechten
Leven zoals past bij God
Hfdst 15 strafprocesrecht
Rechtsstaat 22 april Rechtsstaat 22 april 2008.
Woordenschat Groep 5 Thema 4, les 6
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Inhoud van de les Algemene informatie Inhoud van de flora- en faunawet
Nationale DenkTank 2014 De DataWijzer In één oogopslag zien wat apps en websites met je data doen.
Het nieuwe arbeidsrecht 2015
De man die twee keer verdronk
Wet aanpak schijnconstructies
Symposium Rechtspositie huishoudelijk personeel 26 november 2015 ‘Werken in het huishouden: geen baan als alle andere’
Introductie Wet BOPZ Wanneer ingesteld? Doel:.
10 roosjes voor jou... Als je deze brief krijgt, is het omdat je een speciaal iemand bent.
Beroepsgeheim en verschoningsrecht RC Actueel Verschoningsrecht notaris beperkt - de Volkskrant De Hoge Raad bepaalde in oktober 2007 dat het.
Rotterdam, 00 januari 2007 Onderzoek I Bijeenkomst 2 kwartaal 2.
Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer.
Toezicht op governance: waar draait het om en paralellen tussen de mediasector en de financiële sector Wijnand Nuijts – Manager toezicht Governance Gedrag.
Alter sus urens de Graaf ademie chtspraktijk voor de rents ans.
Combinatie functie Regeling namens ministerie OC&W en VWS In fte voor combinatie functionarissen – 1250 fte om sportverenigingen te versterken.
Het fenomeen kroongetuige Dilemma, rechtsstaat en actualiteit.
Met dit boek, een initiatief van juridisch en fiscaal dienstverlener Loyens & Loeff, wordt het belang van MVO in een veranderende samenleving belicht.
Examentraining vaardigheden. oorzaken en gevolgen * Verschillende soorten oorzaken: - aanleiding is de (meestal incidentele) directe oorzaak, de.
Onderwerp GPKL Mini conferentie 1 april 2011 Overeenkomst Vitens - gemeenten waar komen we vandaan en waar gaan we samen naar toe GPKL mini conferentie,
NU BURGERSCHAP 3/4 Project online 2Reclame: daar trap jij toch niet in? Voeg hier je commercial in: Invoegen > Video > Onlinevideo. Lukt dat niet? Geef.
Bons op de deuren! BMI-congres 31 mei Linda Kos (Zaans Medisch Centrum) Katja de Jongh (Franciscus Gasthuis) Carmen van der Heijden (Franciscus Gasthuis.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over het onderwerp: “Voor de rechter”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal schriftelijk.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over het onderwerp: “Voor de rechter”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal schriftelijk.
De privaatrechtelijke zorgplicht van de verzekeringstussenpersoon
Maatschappelijk vraagstuk
Welkom bij consultatie- bijeenkomst
Opening De rechter opent de rechtszaak, vraagt om de personalia van de verdachte, en geeft dan de officier van justitie het woord. Tenlastelegging De officier.
Het 24 spel.
nieuwe pensioenwet De verhouding tussen de pensioenovereenkomst,
Omgaan met vertrouwelijke informatie
Hoofdstuk 5: Schuldig of onschuldig?
7 december 2017 Bedrijfsgeheimen en andere vertrouwelijke informatie in de civiele procedure Vereniging Corporate Litigation – 31 mei 2018 Ruud Hermans.
Oorcheck op het mbo 6 Over Gehoor & gehoorschade
Rein Aantjes strategisch adviseur wonen en sociaal domein
Transcript van de presentatie:

Ros-Tapes nog steeds verboden

Niet vaak wordt publicatie van een boek al voor verschijning verboden, maar dat is bij het boek De Ros-Tapes wel gebeurd. Het belang van een eerlijk strafproces weegt voor de rechter zwaarder dan de nieuwswaarde van dit boek over de verklaringen van kroongetuige Fred Ros in het Passage-proces.

Kroongetuige In de media is al jarenlang veel aandacht voor het beruchte Passage proces en sinds kort ook voor de verklaringen van de nieuwe kroongetuige Fred Ros. Journalist Korterink het boek De Ros-Tapes geschreven over de rol van Ros en zijn deal met het Openbaar Ministerie in ruil voor strafvermindering.

Lek In het boek zijn de integrale getuigenverklaringen van Ros opgenomen, die waarschijnlijk via ‘een lek’ zijn verkregen. Het strafproces loopt nog en daarom zijn Korterink, zijn uitgever en zijn distributeur door de Staat der Nederlanden gedagvaard. Het Openbaar Ministerie wil perse voorkomen dat het boek van Korterink tijdens het proces wordt gepubliceerd. Dino S. en Ali A. hebben zich aan de zijde van het OM geschaard omdat zij deel uitmaken van het strafproces.

Beïnvloeding getuigen Het Openbaar Ministerie vreest dat getuigen die kennis nemen van het boek worden beïnvloed en dat een zorgvuldig onderzoek naar de betrouwbaarheid van de verklaringen van andere getuigen wordt bemoeilijkt. De kortgedingrechter gaat daarin mee en verbiedt de publicatie van het boek voor de duur van 6 maanden. Het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden heeft het vonnis op 31 oktober bekrachtigd. Het Hof oordeelt net als de kort gedingrechter dat in dit geval, waarin de verklaringen een belangrijke rol spelen in een nog lopend strafproces, de publicatie van het boek een ernstige bemoeilijking en verstoring van de waarheidsvinding in het strafproces meebrengt.

Belangenafweging Het argument van Korterink, dat hij een maatschappelijke misstand aan de kaak wil stellen omdat het Openbaar Ministerie een overeenkomst heeft gesloten met Ros om strafverminderingen te krijgen, wordt niet gevolgd door het Hof. Dat het boek nieuwswaarde heeft vanwege het Passage-proces is helder, maar het belang van een eerlijk strafproces weegt beduidend zwaarder. Het boek mag gedurende 6 maanden niet worden gepubliceerd, en de Staat mag zo nodig verlenging van het publicatieverbod vorderen.

Fruytier Lawyers in Business Ros-Tapes   Fruytier Lawyers in Business