De eerste computers.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Introductie Elektriciteit komt in de natuur voor als: - Bliksem
Advertisements

Feodalisme en het hofstelsel
De onderdelen van de pc.
4.3 De cultuur van het Rijk.
De werking van de telefoon
Carthago.
De eerste Wereldoorlog
Computers Door: Jelle Smits 3TG erste.
Componenten voor een werkende computer
Presentatie:ICT.
Wat is Heathkit.
Hardware (1) SGDB Informatica.
Processor & Toetsenbord
Par. 3.1 Computers zijn overal
Wij van Microsoft hebben een beginners pakket uitgebracht. Deze bevat alle nodige software en hardware. De software bevat de nieuwste Windows, “Provixs”
Een computer over een computer. Er zijn laptop’s en er zijn computer’s. Een laptop kan je ergens naartoe Meenemen. En een computer kan je nergens mee.
Hardware (1) NSG Informatica.
Het werkgeheugen stored program concept (John von Neumann) Het achtergrondgeheugen Geheugen.
Het verleden en de toekomst van muziek.
Les1: eenvoudig computergebruik
Kenmerk 40 Twee Wereldoorlogen Les 3 – Verloop – deel 2
Eerste Wereldoorlog 6.3, De Groote Oorlog.
Het kraken van de Enigma
Inleiding.
De processor.
Van elektronische rekenmachine tot rekensoftware
Wereldoorlogen Kenmerk 40 Twee Wereldoorlogen Les 1 – Verloop – deel 1.
De productie van ammoniak
Gemaakt door: Cas van de Pol, Joost Blitterswijk, Amber Janssens & Tessa Gumbs.
Hoofdstuk 2 W.O II.
Processor & Toetsenbord
 Eerst gaan we het hebben over de Harddisk ( door Mike )  Dan gaan we het hebben over de scanner ( door Jeffrey )  Dan gaan we het hebben over de computer.
De tijd van regenten en vorsten
Hoofdstuk 1: Eerste Wereldoorlog, democratie en fascisme
Rekenmachines.
9 Geschiedenis Pc’s. De eerste pc’s De eerste Personal Computer is de Altair Deze werd zo genoemd omdat de gebruiker niet langer werkte aan een.
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
9 Geschiedenis Mainframes en minicomputers. 9 Geschiedenis Mainframes -1 Na de Tweede Wereldoorlog begon de computer aan zijn opmars. De oorlogsindustrie.
Hoofdstuk II: De Tweede Wereldoorlog Par 1: Oorzaken
© Justin Ringeling & Daniël van der Wansem
Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox.
Hoofdstuk 3: De Tweede Wereldoorlog Par 1A: Oorlog in Europa
Inleiding Computersystemen
Vervolg C Hogeschool van Utrecht / Institute for Computer, Communication and Media Technology 1 Onderwerpen voor vandaag top-down decompositie Opdrachten:
Tijd van wereldoorlogen,
Inleiding Computersystemen
Tijd van wereldoorlogen,
Hardware van een pc Van Hoof Minke. Geschiedenis.
Ca1-1 Les 1: Inleiding Computer Science is a science of abstraction -creating the right model for a problem and devising the appropriate mechanizable techniques.
Economisch De landen bouwen aan een moderne economie (massaproductie), waarin de zware industrie en spoorwegen centraal staan Industrie als nationale.
Door: Tim Rövekamp, Mike Hammen, Hamza Öner en Joep van de pol.
Tijd van televisie en computer, 1950 – Tijd van televisie en computer, Wie is wie én wie hoort niet in het rijtje thuis? Gandhi HattaSoekarno.
Cryptografie.
Revoluties in Europa. Les 3 Naar de fabriek Doelen van les 3 Je kunt het begrip Industriële Revolutie uitleggen. Je kunt beschrijven welke rol de stoommachine.
1 K. Werschkull Programmeren in Delphi 7 De ontwikkeling van de computer Programmeertalen Compilers Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 1: De ontwikkeling van de computer.
Vragen filmpjes Duitsland. Deel 1: keizerrijk en Weltpolitik 1 Waardoor liep het machtsevenwicht door het ontstaan van het Duitse keizerrijk op politiek,
Holland mechanics Gemaakt door Stephan, Jade, Robyn, Sam en Pim.
Digitale gegevens Drs. Ing. Rainier Kock 1. Vorige les 2 Computers werken met elektrische schakelingen Schakelaar aan = 1, uit = 0 Tekst, geluid en beeld.
Tommy Flowers & Konrad Zuse
Imperatief programmeren
De geschiedenis van de pc
Cursus 1.4 Tien Tijdvakken Klas 1 BK Lesweek 1
Geschiedenis van ICT Door Emiel Bosman.
Karel de grote Cultuur en invloed
Kenmerk 40 Twee Wereldoorlogen Les 1 – Verloop – deel 1
3 Hardware 3.1 De processor en intern geheugen
COMPUTERS en laptops.
Geschiedenis over het internet en de computer.
Hoofdstuk 1: Eerste Wereldoorlog, democratie en fascisme
Transcript van de presentatie:

De eerste computers

Elektrische computers - 1 De ontwikkeling van de allereerste mechanische rekenapparaten naar de moderne computer zoals wij die kennen, heeft nogal wat tijd gevergd. In 1934 gebruikt de Duitser Konrad Zuse voor het eerst elektromechanische relais bij het bouwen van zijn rekenapparaat de Z1. Deze relais functioneerden als eenvoudige flip-flop schakelaars. De Z1 had alle kenmerken van een computer: Een toetsenbord voor de invoer van data. Een stel schakelaars die fungeerden als een soort geheugen. Een rij lampjes die de uitkomst van de bewerking weergaven.

Elektrische computers - 2 In de jaren veertig van de twintigste eeuw worden steeds vaker elektronenbuizen in computers gebruikt. Deze buislampen kunnen snel een elektrische stroom in- en uitschakelen. Er zijn echter ook nadelen: Ze gebruiken veel energie. Raken makkelijk oververhit. In de in 1946 gebouwde ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Calculator zijn liefst 18.000 buislampen verwerkt.

Alan Turing en de Enigma In 1936 beschrijft de Britse wiskundige Alan Turing (1912-1954) in een artikel een abstracte machine die nu bekend staat als de Turingmachine. Turing liet zien dat deze machine gebruikt zou kunnen worden als een soort universele machine die geprogrammeerd kon worden om de functies van welke andere machine dan ook na te bootsen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog slaagt Turing er samen met andere wetenschappers in om de Enigmacode te kraken. Zijn prestaties zouden van grote invloed zijn op het verder verloop van de oorlog.

John von Neuman Von Neuman stelt dat elke computer vijf basiscomponenten nodig heeft: Een processor Een programma Een geheugen Een invoereenheid Een uitvoereenheid De eerste computer die volgens dit principe werkte was de Manchester Mark I (in 1948 in Engeland in bedrijf gesteld)