Keuzevak in de Tweede Fase HAVO en VWO

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Keuzevak in de Tweede Fase HAVO en VWO
Advertisements

Management & Organisatie
informatica keuzevak in 4- en 5-havo
informatica keuzevak in 5- en 6-vwo
De heer R. Schouten Mevrouw M. Dingemans
Informatica als keuzevak
Op het Zuyderzee College
TOPklas ICT presentatie-avond Hartelijk welkom op de presentatie-
in de bovenbouw van HAVO en VWO
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Overstap 4 vmbo-tl naar 4 havo
Welkom op de ouderavond van klas 2
Keuzebegeleiding Mevrouw Annemarie van der Plaat Decaan VWO 2.
Ouderavond klas 3 15 maart 2010.
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Informatica in de Tweede fase Havo en VWO. De uitgangspunten Informatica is een vak in de vrije ruimte voor de havo 240 slu (voor het vwo 280 slu) het.
Informatica op het Kalsbeek College. Informatica op het Kalsbeek College.
Hartelijk welkom Informatieve ouderavond Onderwerp profielkeuze
Werkconferentie over Wiskunde D in relatie tot het HBO
Welkom. Onderwerpen Opbouw Tweede Fase Z- en I-uren Examen PTA LOB.
Welkom Teamleider HAVO / VWO De heer Drs C.H.M. Bentlage.
Het (nieuwe) betavak NLT
Rietschans College Profielen en vakken havo. Inhoud Profielen havo Waar moet je aan denken Examenvakken op het Rietschans College Schoolexamenvakken op.
1e ouderavond klas 3 VMBO (theoretisch) HAVO/VWO LOB KV1 / CKV.
Doorstroomschema.
Welkom! Ouderavond 3 Havo / 3 Vwo 16 september 2014.
Voorlichtingsavond H4/A4
Studiekeuzes van uw kind
Hartelijk welkom Informatieve ouderavond Onderwerp profielkeuze.
RGO Middelharnis Voorlichtingsavond H4/A4 september 2013.
Schoter Profielkeuze havo 2010 Scholengemeenschap Dennis See
Profielkeuze havo Schoter SG. Profielkeuze  Basisvorming  Klas 1, 2 en 3  Voor alle leerlingen gelijk  Tweede Fase  Bovenbouw havo en vwo  Keuzemogelijkheden.
NLT HAVO.
Woensdag 8 januari 2014 Ouderavond profielkeuze 3 vwo en 3 vwo-Xtra.
RGO Middelharnis Voorlichtingsavond H3/A3 21 september 2015.
1 Op het Zuyderzee College Informatica. 2 Informatica Wat is het niet ? Wat is het niet ? Wat is het wel ? Wat is het wel ? Is informatica wel iets voor.
Basisonderwijs Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs HAVO VWO Praktijk- school.
Hartelijk welkom Tweede Fase Havo van het Bernardinuscollege Informatieavond 14 oktober 2015.
Welkom! Ouderavond 3 Havo / 3 Vwo 23 september 2015.
Hartelijk welkom Informatieve ouderavond Onderwerp profielkeuze vwo3 woensdag 27 januari.
Ouderavond 3 Havo/Vwo 26 januari Programma Algemeen gedeelte en keuzeproces 19.45leerlingen uit havo 4 en vwo 4 toelichting tweede fase toelichting.
Januari Kiezen voor de toekomst! Kiezen voor de toekomst! 2 e fase HAVO.
Januari 2012Profielkeuze 3 havo Linda van Vliet decaan havo afdeling Profielkeuze havo 2012.
Management en Organisatie een nieuw vak in de tweede fase.
1Informatica in de Tweede Fase Frans Peeters 7 maart 2007 Deze presentatie is downloadable van
Welkom! Ouderavond 3 Havo / 3 Vwo 27 september 2016.
Scholengemeenschap Lelystad
Vervolgadvies Wat is op dit moment de beste opleiding voor mijn kind?
Vervolgadvies Wat is op dit moment de beste opleiding voor mijn kind?
Studiekeuzes van uw kind
Studiekeuzes van uw kind
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Programma van deze avond
NLT: een vak voor jou?.
Welkom! Ouderavond 3 Havo / 3 Vwo 21 september 2017.
aantrekkingskracht van informatica
Keuzedeel Verdieping Software
Decanaat klas 4 oktober 2017.
Keuzedeel Verdieping Software
Programma van deze avond
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase vwo
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
ICT ICT & MEDIADESIGN INFORMATICA
DIENSTVERLENING & PRODUCTEN
Informatica Keuzevak in de 2e fase.
Studiekeuzes van uw kind
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Informatieavond 2 mavo 2019 Welkom Voorstellen Decaan Mentoren
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Transcript van de presentatie:

Keuzevak in de Tweede Fase HAVO en VWO Informatica Deze presentatie is te groot om als geheel te houden. U kunt er de delen uit halen, die volgens u het beste aansluiten bij het verhaal, zoals u het wilt vertellen. De afbeeldingen / plaatjes op de dia’s zijn vaak alleen maar bedoeld ter verlevendiging. Niets is immers zo saai als een PPP met alleen maar tekst: Een plaatjes zegt meer dan duizend woorden. (Hoewel: Er is geen plaatje dat het gezegde ‘Een plaatje zegt meer dan duizend woorden’ beter kan uitdrukken dan deze zeven woorden. ;-) Keuzevak in de Tweede Fase HAVO en VWO

Verplicht vak of keuzevak? Keuzevak in elk profiel Profielkeuzevak in ‘Natuur en Techniek’ biologie informatica wiskunde D De volgende dia’s hebben als doel het vak informatica en de inhoud ervan op een (inter-)actieve manier duidelijk te maken. De onderste uitspraak was op het moment van samenstellen nog niet zeker: krijgt NLT een component informatica?

1. Wat is informatica volgens jou? B. De vier plaatjes staan achtereenvolgens voor De techniek: wat zit er in een computer? Samenwerken: aan projecten en met verschillende communicatiemiddelen Biometrie Bouwen van websites / Werken met informatie op websites / Verbeteren van websites C. D.

2. Wat is informatica volgens jou? G. import logotekenap.*; public class Rechthoek extends TekenApplet { public void tekenprogramma() H. Communicatie en samenwerken: - Wat is communicatie? - Wat gebeurt er als mensen / machines niet goed communiceren? - Wat zijn protocollen bij communicatie? - Samenwerken doe je ook in informaticaprojecten. Dijkstra’s kortste-wegalgoritme: hoe bereken je de kortste route als je meerdere plaatsen moet bezoeken? - toepassing: bij koeriersdiensten, TNT, e.d. Programmeren en dynamische websites maken. (Dynamische) Websites bouwen

3. Wat is informatica volgens jou? K. Leren werken met Word Excel 2007 in 20 stappen Basiscursus Photoshop Cursus Digitaal Fotograferen L. Informatie verzamelen, opslaan en verwerken Kennis van verschillende programmeertalen Leren omgaan met applicaties zoals MS Word, MS Excel, fotobewerkings-programma’s, e.d. Zelf een Game maken / programmeren

Wat is informatica? Hoofdonderwerpen: informatie en communicatie (bibliotheek, school, sql) toepassingen (games, programmeren, embedded) Techniek (processoren, verkeerslicht, robotica) computers en netwerken ICT in organisaties nieuwe ontwikkelingen (web 2.0)

import logotekenap.*; public class Rechthoek extends TekenApplet { public void tekenprogramma() De enige afbeelding die niet terugkomt, is Leren werken met Word Excel 2007 in 20 stappen Basiscursus Photoshop Cursus Digitaal Fotograferen

Aantal lesuren havo 4, 5: 2, 2 lesuren per week vwo 4, 5, 6: 3,2,2, lesuren per week (begeleidingslessen niet meegeteld) De getallen bij ‘lesuren’ zijn een voorbeeld van een bestaande school. U kunt ze aanpassen aan uw eigen situatie.

Soorten toetsen Toetsen Theorie (50%) Praktische Opdrachten (50%) beoordelingsopdracht informatieverwerkingsopdracht keuzeopdracht ontwikkelopdracht De getallen geven de bandbreedte aan: - theorie: tenminste 10% ten hoogste 50%. - praktijk: tenminste 50% en ten hoogste 90%. U kunt hier de verhouding op uw school geven.

Praktische opdrachten: Computer binnenste buiten Statische website Programmeren met Java Dynamische websites met php en My-Sql Automatiseringsproject Internationaliseringsprojecten Photoshop en Flash

Waarom wel? Niet verplicht, maar wel nodig bij elke vervolgopleiding! Zelfstandig werken; eigen tempo, niveau en interesse Geen centraal examen: alleen schoolexamens Interesse en kennis van Informatica is een visitekaartje Geen extra voorkennis nodig: geschikt voor jongens en meisjes Leuk en interessant; bij de tijd!

Meer informatie Drieluik folder www.kiesinformatica.nl En natuurlijk bij de docent informatica!

Een onmisbaar keuzevak in de Tweede Fase van HAVO en VWO Kies informatica! Een onmisbaar keuzevak in de Tweede Fase van HAVO en VWO