Levensmiddelen hygiëne

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

Ongewenste micro-organismen
GMP and HACCP in school restaurants
GMP and HACCP School Development Project
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Thema HACCP
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Keukenhygiëne.
Voedsel/keuken veiligheid
Mijn stage bij de horeca “La Paz” Naam: *Dannie mol Klas: *5a Jaar: *2004 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je.
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
mijn stage bij SWEET & CANDY Naam: Ergun Salmangil Klas: 6A Jaar:
Salmonella.
onhygiënisch werken en de gevolgen
Gevaarlijke stoffen!! risico’s, vergiftiging, soorten, voorkomen, etikettering, gevarendiamant.
DG Controle – Sector DIS
Naam:Melvin Lansink Klas: B4 Jaar: 4 de jaar’s
Mijn stage bij la place Naam: tara Klas: 5b Jaar: 2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
bloemendal Naam: Monique Balster Klas: 5B Jaar: 2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Mijn stage bij Andrees snack bar Naam:richard Klas:6B Jaar:2006 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ.
Mijn stage bij intratuin Naam Mike teijken Klas 4B Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin.
Mijn stage bij AH Naam: Tufan tankir Klas: 4B Jaar: 2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Mijn stage bij De Leiboom (afdeling technisch onderhoud) Naam: Hansie voortman Klas: 5c Jaar:2002 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen.
Mijn stage bij het flierefluit Naam: chantal kobus Klas: 4a Jaar: 2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu.
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
Mijn stage bij impress bedrijfskantine Naam: cedela Klas: 5b Jaar: 2007/2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar.
Naam: tammy schreuder Klas:4a Jaar:2010/2011
Naam: Aylin Klas: 4a Jaar: 2010/2011
*Mijn stage bij Blinqi * Naam: Kelly Klas: 4A Jaar: 2009 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Mus verpakkingen bv 2008 Naam: Rafael Klas: A6a Jaar: 2oo8 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het.
Mijn stage bij de zon Naam: Joyce S. Klas:5b Jaar: 2005 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Naam:Ilijse Berends Klas: 5A Jaar: 2006
Naam: *Nathalie van W Klas: *5b Jaar: *2005 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je.
Naam:Elroy prins Klas:6a Jaar: 2007/2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je stage.
Mijn stage bij; humanitas Naam: nancy Klas: 4b Jaar: 2009/2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ.
Mijn stage bij * Naam: *Sabine Balster Klas: *5B Jaar: *2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het.
Mijn stage bij : C1000 Hans Kok
Naam: kelly Klas: 4a Jaar: 2008
BACTERIËN.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Adviesrapport Restaurant keuken.
Voedselhygiene.
Chineese restaurants onhygiënisch
Hygiëne 2.
Reinigen? Desinfecteren? Steriliseren?
Leveranciersbeoordeling Overeenstemming tussen bestelling en levering Nakomen levertermijnen Flexibiliteit, prijs, service Vestiging in de buurt Commerciële.
KOFFIE ZETTEN.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Vakleer L. van der Meer Hygiëne Vakleer L. van der Meer.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
HACCP.
Taak 3 Reinigen en desinfecteren
Reinigen en ontsmetten
Huisvesting en Hygiëne
HACCP.
Huisvesting en Hygiëne
Huisvesting en Hygiëne
HACCP.
Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet.
Supermarkt Voedselveiligheid.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

Levensmiddelen hygiëne

Hoe zat het ook alweer?

Wat betekenen deze logo’s?

Open vragen Geef 2 voorbeelden van persoonlijke hygiëne Geef 2 voorbeelden van bedrijfshygiëne Noem 2 goede voorbeelden van micro organismen Wat is het verschil tussen reinigen en desinfecteren?

Wat betekenen deze logo’s? Schadelijk/ Ontvlambaar Niet door de gootsteen Irriterend

Open vragen Geef 2 voorbeelden van persoonlijke hygiëne - Haar in een netje - Schone nagels - Schone kleding - Geen geur overlast Geef 2 voorbeelden van bedrijfshygiëne - Afwassen Opruimen bedrijfsruimten - Omgaan met afval Schoonmaken bedrijfsruimte Noem 2 goede voorbeelden van micro organismen - Yoghurt - Brie - Wijn - Bier Wat is het verschil tussen reinigen en desinfecteren? Reinigen = Verwijderen van vuil Desinfecteren= Doden van micro organismen

Levensmiddelen hygiëne

Wat komt er aan bod? H.A.C.C.P Besmettingen Ingrediënt tot gerecht

Wat betekend H.A.C.C.P. HAZARD ANALYSIS CRITICAL CONTROL POINTS Denk na over het moment waarop een product of gerecht besmet kan raken met een ziekte verwekkende bacterie en probeer deze te beheren.

Temperatuur controleren Koelingen ( max 7c ) Vriezers ( - 18C ) Producten Gerechten NOTEREN OP LIJSTEN!!!!!!!!

Opruimen van producten Snel gebeuren Koelkast Vriezer Magazijn Waarom? Micro organismen & beschadiging

Belangrijke temperaturen Terug koelen bv soep: binnen 5 uur naar 7 graden Opwarmen van bereide producten: binnen 1 uur naar 60 graden Warmhouden van bereide producten Serveer temperatuur 75 graden

Borging/ coderen Bij ontvangst Na de bereiding

Koelkast Rauw vlees/ vis onder Bereid boven Alles coderen Hoe lang mag iets buiten de koeling staan?

Magazijn Dranken Non food Koffie bonen Langhoudbare melk 15 graden

FIFO SYSTEEM FIRST IN FIRST OUT

Snijplanken Kruisbesmetting Na besmetting

Houdbaarheid THT??? UVD??? De houdbaarheid van rauwe producten: - Versheid bij ontvangst - Aantal m.o.’s op het product De houdbaarheid van bereide producten: - Niet alle m.o.’s zijn vernietigd - Nabesmetting

Hoe herkennen we vers? ZINTUIGEN

Tijd voor een opdracht