Hygiëne 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN
Informatie-avond kantinepersoneel
Ongewenste micro-organismen
GMP en HACCP in restaurants
Huid en handschoenen.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Keukenhygiëne.
Materialen en middelen Water en detergens.
"Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen 70% van hun kleding niet of nauwelijks dragen. Soms hangt letterlijk het prijskaartje er nog aan!“ Kom ook naar.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Thema HACCP
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Mijn stage adres Gemaakt door Leonie Bakker
Schimmels.
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Enquête uitslag Gemaakt door: Dominique Geschiere en groep 8a
Cytostatica in een wasserij
Voedselhygiene.
HYGIENE.
Zorg voor een gezonde woning
Veiligheidsinstructie stobbenbehandeling
De kleine dingen van oma's!
Bestrijden van aardappelopslag met handapparatuur
Levensmiddelen hygiëne
Herhalingsvragen thema ‘water’
Reinigen? Desinfecteren? Steriliseren?
Veiligheidsinstructie Moncereen1 Moncereen Droogontsmetter N 9102 Veiligheidsinstructie voor het poten van aardappels met een trekker en aardappelpootmachine.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Onhygiënisch werken.
Vakleer L. van der Meer Hygiëne Vakleer L. van der Meer.
REINIGING De winst van Kleentec hygiene.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
De infectieketen.
Operatieassistentie Les 5. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
Casus 1 Hygiëne - infectie.
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
De kleine dingen van oma's!
Taak 3 Reinigen en desinfecteren
Bacteriën NW 2015 Hygiene en Gezondheid.
Reinigen en ontsmetten
Huisvesting en Hygiëne
Laat je nagels zien 1 Laat je nagels zien, laat je haren zien,
Taak 3 Reinigen en desinfecteren
Foto Recept Pizza rondjes
Huisvesting en Hygiëne
Persoonlijke hygiëne.
Huisvesting en Hygiëne
HACCP.
Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet.
Koolstofkringloop CO2 → ↑ ↓ ←.
De kleine dingen van oma's!
Veilig en verantwoord werken
De reinigende kracht van water
Weg met luizen.
Supermarkt Voedselveiligheid.
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Reinigen & ontsmetten.
Voedsel bereiden.
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

Hygiëne 2

Wat betekend hygiëne ook al weer?

Welke 3 soorten hygiëne hebben we vorige week over gesproken? 1. 2. 3.

Hoe noemen het ontvellen van een tomaat?

Noem 3 voorbeelden van persoonlijke hygiëne 1. 2. 3.

Wat betekend hygiëne ook al weer? Gezondheidsleer

Welke 3 soorten hygiëne hebben we vorige week over gesproken? 1. Persoonlijke hygiëne 2. Bedrijfshygiëne 3. Levensmiddelen hygiëne

Hoe noemen het ontvellen van een tomaat?

Noem 3 voorbeelden van persoonlijke hygiëne Schone handen Schone nagels Verzorgd gebit Haar, baard & snor verzorgd Schone bril Neutrale lichaamsgeur Smetteloze bedrijfskleding Gepoetste schoenen Ringen, armbanden, piercing & horloges af Schone pleister

Hygiëne 2 Bedrijfshygiëne

Waar denk je aan bij bedrijfshygiëne? Afwassen Opruimen bedrijfsruimten Schoonmaken bedrijfsruimten Omgaan met afval

Waarom belangrijk????? Veiligheid!!!!!!

Levensomstandigheden micro organismen Vocht Zuurstof temperatuur

Hoe snel vermenigvuldigen Micro organismen?? Verdubbelen ieder half uur!! Tijd Micro organismen 12.00 uur 2 12.30 4 16.00 512 18.00 8192 20.00 131072 22.00 2097152

Goede micro organismen

V.W.A.

Waar dachten we ook alweer aan bij bedrijfshygiëne? Afwassen Opruimen bedrijfsruimten Schoonmaken bedrijfsruimten Omgaan met afval

Schoonmaken Reinigen Desinfecteren Verwijderen van product resten Doden van micro organismen Veel in aanraking met producten en grondstoffen

Waarop letten bij afwassen? Voorspoelen ( afspoelen ) Schoon en heet sopje Schone borstel/ spons Schone droogdoek

In de afwasmachine Soort was Temperatuur Waarom? Voorspoelen 35 C Etensresten verwijderen Afwassen 60 C Lossen de vetten op Naspoelen 95 C Droogt het vanzelf

Opruimen en schoonmaken van de bedrijfsruimte Stofzuigen Dweilen Ramen lappen Tafels schoonmaken Vuilnisbak legen Toilet schoonmaken

Schoonmaakmiddelen Welke schoonmaak middelen ken je?

Waar moet je op letten bij het gebruik van schoonmaakmiddelen Hoeveelheid Waar is het voor Veiligheid Etiket

Hoe zorg je ervoor dat er altijd goed wordt schoongemaakt? Reinigingsplan/ schoonmaakrooster

Hulpmiddelen

Veiligheid

Etiketten

Start quizzzzz

Vraag.1 Schone kleding valt onder bedrijfshygiëne? A. Juist B. Onjuist

Vraag 2. Het in blokjes snijden van bv aardappel noemen we in vaktermen: A. Bloknoise B. Brunoise C. Brunjes

Vraag 3. Muizen en gisten vallen beide onder de micro organismen A. Juist B. Onjuist

Vraag 4. Welk macro organisme zorgt voor het witte randje op brie? A. Schimmel B. Gist C. Geen van beide

Vraag 5. Hoe noemt men het beetgaar koken van groenten?

Vraag.1 Schone kleding valt onder bedrijfshygiëne? A. Juist B. Onjuist

Vraag 2. Het in blokjes snijden van bv aardappel noemen we in vaktermen: A. Bloknoise B. Brunoise C. Brunjes

Vraag 3. Muizen en gisten vallen beide onder de micro organismen A. Juist B. Onjuist

Vraag 4. Welk macro organisme zorgt voor het witte randje op brie? A. Schimmel B. Gist C. Geen van beide

Vraag 5. Hoe noemt men het beetgaar koken van groenten? Blancheren!!!!