Downloaden in de praktijk woensdag 11 februari 2015.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ongewenste indringers op de computer
Advertisements

Overdracht (grote) bestanden
Toegang tot de databanken van de PHL-bibliotheek.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Installatie instructie
Een gratis snel en multifunctioneel fotoprogramma
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
foto's door Casper görannsson
PTI Eeklo Autocad 2013 Downloaden & Installeren Schooljaar Studentenversie.
1 Samenwerkend leren met Google Docs Werking en mogelijkheden van online tekstverwerken.
Windows Live Moviemaker door Kees van Doorn. Windows moviemaker XP.
Hoera! De Computer doet het weer!
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen.
Beveiliging van de PC. 2 december 2004NBC Presentatie2 Waar aan denken?  Beveiliging van data  Beveiliging tegen stroomuitval  Beveiliging tegen ongewenst.
FireWalls. Wat is een Firewall? Een Firewall is een programma wat jouw persoonlijke bestanden op jouw computer beschermt tegen buitenstaanders. Internet.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
ASCC clubmiddag 20 december 2011 Ruud Vloeimans 2011 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Welkom bij de cursus Handig met Internet! Handig met Internet -Wat doet u al met internet? -Wat wilt u nog meer met internet doen? -Hoe kunt u beter.
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Een goed begin is het halve werk….
Cobian Backup 8 Welkom op de Cobian presentatie.
HOM COM LEDENVERGADERING 20 / 09 / Programma  1. Demo van een netbook  2. Picasa met gezichtsherkenning  3. AppRemover  4. Bureaublad.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
E-Boeken, E-Readers, Tablets Presentatie Clubmiddag 17 januari 2011 door Henk Kesting Ab Wiegman.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Beveiliging woensdag 22 november Beveiliging Waarom aandacht voor beveiliging? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van informatie.
Downloaden van muziek Woensdag 9 maart Wat is de bedoeling? et binnenhalen van digitale muziekbestanden (meestal mp3 of wav format) in de computer.
PC Beveiliging woensdag 23 november PC Beveiliging Waarom moet de PC beveiligd worden? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van.
Comprimeren en inpakken woensdag 30 november 2011.
Onderhoud met IOBit-tools woensdag 4 januari 2012.
Lezing door Kick de Wolff
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Internet het wereldwijde web ontdekken dag 3. Vandaag : e-card versturen (deel 2) oefenen en vragen stellen.
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
Kleine programmaatjes die van belang kunnen zijn.
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
Website Mediacentrum Hogeschool Leiden:
Gratis programma’s November 2014© HCC-Seniorenacademie - Rob van Geuns1.
E-Readers wat zijn het? wat kun je er mee doen? clubmiddag 21 oktober © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
File(bestands)extensies Woensdag 5 januari Bestand (File): Een samenhangende hoeveelheid gegevens kenmerken: file-aanduiding = naam.extensie extensie.
Basis vaardigheden PowerPoint
Windows Verkenner Tips en Trucs woensdag 14 januari 2015
AUGMENTED REALITY. W IE ZIJN WIJ ? Maureen Verdonschot Hester Smolders Wij zitten zelf ook op school, op hogeschool De Kempel. Wij komen deze middag een.
Verwijdering Software “gespuis” woensdag 21 januari 2015.
Hoe een pc met behulp van
© imec 2000 © imec 2001 MAX+PLUS II Installatieprocedure.
Woensdag 12 november 2014 Google Services. Diensten die door Google worden aangeboden vanuit internet, vrij of gratis na aanmelding met een Google-account:
Onderhoudssoftware. Waarom computeronderhoud? Onderhoud software
Downloaden van muziek en films woensdag 26 maart 2014.
Prototyping Week 7 // Tweenlite & API. TweenMax Snel mooie en effectieve animatie.
Bestand in een map opslaan. Stap 1 Waar klik ik?
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Beveiliging van de computer firewall anti-virus anti-Spyware spam phishing schoonhouden computer Windows Update gebruikers account beheer (UAC)
EiD lezer en windows 10 Met de browser Edge. Windows 10 en Edge browser  Wie straks zijn belasting wil invullen via Taks On Web en dit wil doen via zijn.
Windows mappen en bestanden woensdag 3 februari 2016.
Windows Update herstellen
Downloaden films en muziek
Hoe haal ik het maximum uit mijn toestel Hoe ritten delen met anderen
Wat is een firewall ? Student Information Networking.
Downloaden en opslaan = bestanden van een computer op afstand overdragen naar uw eigen computer Software = Programma’s die u op uw PC kunt uitvoeren (gratis.
Blog / Vlog woensdag 26 februari 2018
Muziek van Youtube-filmpjes omzetten naar MP3
FSC_LES_201904A_WindowsVaardigheden
Speedy’s go digital – basecamp base
Transcript van de presentatie:

Downloaden in de praktijk woensdag 11 februari 2015

Downloaden in de praktijk Wat is “downloaden”? Het naar de computer toehalen van diverse soorten bestanden (programma’s, foto’s, video, film, muziek, documenten, data) vanuit internet

Wat heb ik nodig om te kunnen “downloaden”? standaard downloadfaciliteit van de “webbrowser” (IE, Chrome, etc.) speciale download programma’s/downloadmanagers automatische downloads na aanmelding Downloaden in de praktijk

Waar kan ik “downloadbestanden” vinden? Websites van softwareleveranciers Webwinkels Speciale download sites Via nieuwsgroepen Via andere internetgebruikers Zoek via Google op “download sites” Downloaden in de praktijk

Wat zijn de risico’s bij “downloaden”? downloaden van illegaal materiaal (auteursrecht) zoals muziek, e- books, films en foto’s ongewild binnenhalen van virussen bij downloaden van programma’s, scripts, macro’s, drivers ongewild binnenhalen van strafbaar materiaal (kinderporno) bij downloaden van grote hoeveelheden foto’s en video’s onbewust ongewenste programma’s mee downloaden Maak zoveel mogelijk gebruik van bekende betrouwbare downloadsites en middelen!! Downloaden in de praktijk

Informatie over “downloaden” Zoeken via Google met als zoekterm “downloaden” Downloaden in de praktijk

Informatie over “downloaden” Website “leren downloaden” Downloaden in de praktijk

(Semi) automatische downloads Gratis “updates” van reeds geïnstalleerde programma’s: Microsoft programmatuur Adobe Java Virusscanner etc. Downloaden in de praktijk

Met downloadfaciliteit van “webbrowser” Webbrowser Chrome heeft een eigen downloadmanager Webbrowser IE vraagt of je het bestand wil opslaan of meteen uitvoeren Downloaden in de praktijk

Praktische tips Downloaden in de praktijk Bij het downloaden van een programma:  Probeer eerst de supportsite van de maker van het programma op te zoeken (via Google)  Vermijd als het enigszins mogelijk is downloadsites zoals softonic, download.nl, etc.  Kijk goed op het scherm of je wel de juiste download te pakken hebt.  Kijk goed of je niet meer downloads uitvoert dan je van plan bent (aangevinkte extra downloads)

Praktische tips Downloaden in de praktijk Bij het downloaden van een programma:  Kijk goed waar de downloadfile op jouw systeem terecht komt; kies voor opslaan als  Kijk goed uit bij het installeren of je ook niet meteen andere ongewenste programma’s, verstopt in de downloadfile, mee installeert (let op vinkjes)  Indien de downloadfile een zip-file is dan eerst uitpakken van de file (dubbelklikken en een map kiezen voor de uitgepakte onderdelen.

Voorbeeld van downloaden programma Downloaden in de praktijk Downloaden en installeren van de gratis versie van het onderhoudsprogramma Advanced Systemcare (IOBit)  Zoek op Google naar Advanced Systemcare

Voorbeeld van downloaden programma Downloaden in de praktijk

Voorbeeld van downloaden programma Downloaden in de praktijk Downloaden en installeren van de gratis versie van het onderhoudsprogramma Advanced Systemcare (IOBit)  Kies voor de site van de maker (IOBit) Het blijkt dat IOBit de downloadprocedure heeft ondergebracht bij de downloadsite

Voorbeeld van downloaden programma Downloaden in de praktijk

Voorbeeld van downloaden programma Downloaden in de praktijk Downloaden en installeren van de gratis versie van het onderhoudsprogramma Advanced Systemcare (IOBit)  Klik alleen op de downloadknop die onder de naam Advanced SystemCare Free staat en laat je niet verleiden tot het klikken op andere downloadknoppen!! Lees het scherm goed!

Voorbeeld van downloaden programma Downloaden in de praktijk Als je via Chrome de download binnenhaalt krijg je het volgende te zien Wijzig zo nodig de opslaglocatie (bv. C://Downloads) en kies opslaan

Voorbeeld van downloaden programma Downloaden in de praktijk Downloaden en installeren van de gratis versie van het onderhoudsprogramma Advanced Systemcare (IOBit)  Ga met de Verkenner naar de opslagmap en installeer het programma via de setup en volg de instructies