Hacken Gabriela & Shivam.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Hoe veilig is moderne communnicatie?
ongewenste indringers op de computer
VEILIG ONLINE Filmpje.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Verborgen vormen van pesten
Billboard.com Wat zijn de trends op de website
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les Navigatie I-C1#, datum.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Veilig internet Mediawijsheid
Een overzicht Risico’s van internet.
Bas Rutgers Inleverdatum:
Internet beveiliging checklist. Overzicht Wensen Internetgebruik Risico’s Internetgebruik Oorzaken van onveilige situaties Beveiligingsbeleid Checklist.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Profielwerkstuk maken
- - - Social Media.
Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen.
Het leven.
Social Media en Internet “webweerbaarheid”
Presentatie Epilepsie
Lieve vriend(in)!.
© 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?
Een bericht speciaal voor jouw m’n
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Lezing door Kick de Wolff
DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze eerste foto zie je een persoon die schijnbaar een transactie uitvoert aan de geldautomaat.
Interpreteren van data
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Debbie Vandekerckhove
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
Slot 4Hc.
Downloaden in de praktijk woensdag 11 februari 2015.
S P Y W A R E Heidi Vanderstraeten : 3 BO Informatica.
Goedendag computerbezitter!
Dictee 6.2 succes.
Altijd online!.
Wachtwoorden. Waar gebruik je een wachtwoord voor? Hyves Msn Nog meer?
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
Behind Interactive Media. Agenda 1.Huiswerk doornemen 2.Server side & Client side 3.Quiz 4.Huiswerk.
E-Business, M-Commerce & Beyond ? Technische verwonderpunten 30 maart 2001 Erasmus Universiteit Arthur Donkers Le Reseau.
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
* Wie ben ik? * Wat doe ik? Ik ben Jay Michilsen, Ik ben bijna 14 jaar. 25 Augustus ben ik 14! Wat doe ik? Ik game altijd. Ik speel meestal Black Ops 2.
Een hacker is in het dagelijks spraakgebruik meestal iemand die inbreekt in computersystemen.computersystemen In bepaalde technisch georiënteerde subculturen.
Iedereen gebruikt social media.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Door Arian den Hollander IT15AMO1B
Hallo Aanmelden. Opslaan. Delen. Bij Office draait het om werken zonder beperkingen. U werk gaat overal met u mee naartoe en is automatisch beschikbaar.
Computer bedreigingen woensdag 2 maart 2016
Introductie Ik ben….. – Marguerite Klinkers – Social Media enthousiasteling – Vind het interessant en belangrijk om ouders voor te lichten op het gebied.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Pieter Burghouwt Marinus Maris Sjaak van Peski Cyber Security Simulator Nederlandse Waterschappen.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
Digitalisering Les 3: wat betekent de digitalisering van de maatschappij voor onze doelgroepen?
Introductie ‘Hacklab MOOC’
Ouderavond over pesten op de basisschool
Ledenvergadering 27 maart 2017
Social Media.
website pakket Je Bedrijf Onbezorgd Online!
Onderzoek in Apps.
De architectuur van een internettoepassing bestaat meestal uit een keten van een webclient, een server en bedrijfsinformatiesystemen die gekoppeld zijn.
Zorg voor een veilige internetverbinding
Introductie computerveiligheid
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Transcript van de presentatie:

Hacken Gabriela & Shivam

Inleiding We hebben er allemaal wel eens van gehoord: hacken, iemands computer inbreken voor de lol of voor wraak. Er zijn heel veel vormen van hacken, daar gaan we het vandaag over hebben.

We gaan het hebben over: Wat is hacken?

We gaan het hebben over: Wat is hacken? Hoe wordt hacken gebruikt?

We gaan het hebben over: Wat is hacken? Hoe wordt hacken gebruikt? Hoe kan je het voorkomen?

We gaan het hebben over: Wat is hacken? Hoe wordt hacken gebruikt? Hoe kan je het voorkomen? Gevolgen als je iemand hackt?

We gaan het hebben over: Wat is hacken? Hoe wordt hacken gebruikt? Hoe kan je het voorkomen? Gevolgen als je iemand hackt? Hoe is hacken ontstaan?

We gaan het hebben over: Wat is cracking?

We gaan het hebben over: Wat is cracking? Wat is computerkraker?

We gaan het hebben over: Wat is cracking? Wat is computerkraker? Wat is social engineering?

We gaan het hebben over: Wat is cracking? Wat is computerkraker? Wat is social engineering? Beroemde hackers?

We gaan het hebben over: Wat is cracking? Wat is computerkraker? Wat is social engineering? Beroemde hackers? Wat zijn scriptkiddies?

Wat is computerkraker Een computerkraker is iemand die illegale activiteiten uitvoert met computers.

Beroemde hackers Dit is Kevin Mitnick, op het moment van zijn arrestatie was hij de meest gezochte computer crimineel in de Verenigde Staten.

Beroemde hackers Een paar van zijn bevestigde daden zijn: Los Angeles bus systeem gehackt voor gratis ritten

Beroemde hackers Een paar van zijn bevestigde daden zijn: Los Angeles bus systeem gehackt voor gratis ritten De FBI vermijden

Beroemde hackers Een paar van zijn bevestigde daden zijn: Los Angeles bus systeem gehackt voor gratis ritten De FBI vermijden Een volledige beheerdersrecht verkregen van een IBM minicomputer in Los Angeles alleen maar om een weddenschap te winnen. En hij heeft bedrijven gehackt zoals: Motorola, NEC, Nokia en Sun Microsystems.

Scriptkiddies Is een persoon die die willekeurig zoekt naar een specifieke zwakte via het internet om toegang krijgen tot een systeem. De zwakte wordt meestal ontdekt door iemand anders dus de persoon begrijpt meestal niet wat hij/zij doet.

Scriptkiddies Een script kiddy is dus niet specifieke op zoek naar informatie, maar maakt gebruik van de kennis van de kwetsbaarheid op een slachtoffer dat die kwetsbaarheid bezit.

Social engineering Social engineering is een techniek waarbij een computerkraker een aanval op de mens pleegt. Met de aanval wil hij/zij vertrouwelijke of geheime informatie los krijgen.

Social engineering Kenmerkend voor Social engineering is dat er geen aanval op de techniek zelf wordt uitgevoerd. Een aanvaller tracht om: de nieuwsgierigheid van een slachtoffer te wekken

Social engineering Kenmerkend voor Social engineering is dat er geen aanval op de techniek zelf wordt uitgevoerd. Een aanvaller tracht om de nieuwsgierigheid van een slachtoffer te wekken medelijden bij een slachtoffer te wekken

Social engineering Kenmerkend voor Social engineering is dat er geen aanval op de techniek zelf wordt uitgevoerd. Een aanvaller tracht om de nieuwsgierigheid van een slachtoffer te wekken medelijden bij een slachtoffer te wekken een slachtoffer bang te maken

Social engineering Een voorbeelden van social engineering is: Dat de aanvaller zich voor doet als iemand anders, zo kan de aanvaller met de vertrouwenwekkende rol informatie verkrijgen.

DDoS DDoS betekend letterlijk Distributed Denial of Service. Als iemand een DDoS aanval op een website uitvoerd betekend dat dat ze het netwerk overbelasten zodat geen andere gebruikers naar de website kunnen.

DDos Zie het als een snelweg waar plotseling heel veel auto’s overheen gaan, wat er dan gebeurd is dat er file ontstaat.

DDos Dus deze ‘hackers’ halen websites uit de lucht door heel veel informatie tegelijk naar een website te sturen waardoor deze overbelast raakt. Hierdoor kunnen andere mensen deze website niet meer bezichtigen.

Einde Zoals jullie net hebben gezien zijn er heel veel manieren van hacken

Cracking Cracking is eigenlijk een mooie naam voor het raden van een wachtwoord. Mensen Kraken dingen zoals e-mailaccounts, MySpace-accounts, Facebook-accounts en zelfs game-accounts.

Computerkraker Het is een benaming voor een kwaadwillig iemand die zich bezighoudt met toegang verschaffen tot beveiligde computersystemen.

Computerkraker Het is een benaming voor een kwaadwillig iemand die zich bezighoudt met toegang verschaffen tot beveiligde computersystemen. In Nederland en België is het een vorm van computercriminaliteit en strafbaar als computervredebreuk.

Keylogger Keyloggers zijn vaak programma’s die je ongewenst op je computer krijgt door gedownloade bestanden te openen.

Keylogger Vaak installeert zich een programma op je computer welke altijd onzichtbaar draait waardoor veel mensen niet door hebben dat ze er één hebben.

Keylogger Een keylogger slaat ergens op je computer bestanden op met daarin alle toetsen die je hebt ingedrukt. Zo kan een hacker dus je e-mail adres en je wachtwoord zien.

Keylogger Ook kan hij de gesprekken die je hebt op msn lezen of de berichten die je typt op social media. Het programma stuurt de bestanden dan weer naar de hacker toe.

Verschil hackers en crackers De benaming hacker wordt vaak verward met een kraker. Een hacker is een persoon die geniet van de intellectuele uitdaging om op een creatieve manier aan technische beperkingen te ontsnappen.

Verschil hackers en crackers Maar in het dagelijks spraakgebruik is het meestal iemand die inbreekt in computersystemen.

Verschil hackers en crackers Maar in het dagelijks spraakgebruik is het meestal iemand die inbreekt in computersystemen. Hackers zien zichzelf niet als criminelen en wensen dan ook niet met cracken geassocieerd te worden.

Vormen van hacken Ze