Toekomstig wonen in Diessen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Demografische veranderingen: Mijn dorp over 10 jaar
Advertisements

6 Informatie bijeenkomst over de oprichting van LECO De Lokale Energie Coöperatie In de regio Opsterland.
hun eigen woning realiseren.
Informatieavond Actieplan Wonen
Jaarverslag 2009 Dorpsraad America Hay Engels.
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
Resultaten Enquête toekomstig wonen 2006 Belangenorgaan Diessen Woonenquête
Solidariteit tussen generaties ´Wonen´ Susanne de Groot 4 juli 2014.
Bouwen in eigen beheer Brug naar betaalbare woningen in leefbare wijken en dorpen.
Debatavond over de toekomst van Stein 8 juni 2011 MFC Berg aan de Maas.
Haya van Somerenstichting Ole Heil Oegstgeest 25 januari 2014
Spelleiders: Vul namen in Datum: X XX 2009, uur Game Professioneel Opdrachtgever- en Opdrachtnemerschap.
Werken en Leren in tijden van recessie Etten-Leur, 7 juli 2009 Namens Werkgroep Techniek: Lieneke de Wolf.
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Bewonersvereniging VIJFHOEVENLAAN
Volvo kampeerweekend Hemelvaart 2006, 25 – 28 mei Volvo Kampeerweekend Hemelvaart 2006, mei Georganiseerd door Regio Zuid.
DIESSEN WONEN en BOUWEN Wethouder ROV Wim Lemmens.
Behoefteonderzoek senioren 2008
Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
Stichting Pensioenfonds ODS BV
SYSTEEM VRIJETIJDSPAS sociaal tarief - diversiteit binnen sport toepassing in Izegem AV SF 22 april 2010 SF: Stijn Werbrouck
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Resultaten KLANKBORDGROEP Donderdag 4 juli 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Bewonersavond Maria Hoop 30 september 2013 Ouder worden in Maria Hoop Wat is daar voor nodig? Wie moet daar voor gaan zorgen?
Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL.
STICHTING STADSRAAD ZEVENBERGEN
WELKOM Jaarvergadering ouderraad
Behoefteonderzoek senioren 2009
Huurdersbijeenkomst 18 maart 2014
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
Presentatie CPO Hultens End Voorlichtingsavond bouwen in Gilze-Rijen
Woonvereniging Doornsteeg Welkom
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Inspraakavond ‘huurbeleid’ Zutphen & Deventer
Hoe ziet jouw droomschool eruit?
Welkom op de ALV van het CDA Brabant 14 november 2015
Opening Vereniging Alternatief Goederenspoor ALGEMENE LEDENVERGADERING VAG.
Christiaan huygens college rachmaninowlaan Bèta aan de Basis 1.
Toekomstvisie Raamsdonk Pilot Raamsdonk Raamsdonk (27 oktober 2008)
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Jaarvergadering DV/DR Maandag 07 maart Agenda Opening Ingekomen stukken Notulen jaarvergadering 20 maart 2015 Jaarverslag dorpsvereniging 2015 Jaarverslag.
Een werkvorm om actief en concreet tot participatie te komen
Uitgifte bouwkavels in de Saller 27 mei Aan de orde komt  Verkaveling  Fasering  Partijen  Uitgiftecriteria  Prijzen  Infrastructuur.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Willen Joris en Monique rijdenWillen Joris en Monique rijden? 'S-PORTCAFÉ Vrijwilligers vinden & binden.
Jaarverslag Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.
Woonservice gebieden Resultaten Enquête Door Mark Paalman.
toekomst basisonderwijs Vriescheloo
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
1.
Hbo-tbv wonen Algemene vergadering 2016.
Duurzaamheid in Gennep
Een nieuwe organisatiestructuur, op weg naar de toekomst
De woonruimteverdeling in Tilburg
Naastenbest.
Welkom Zoek- en wachttijden Gemeente Noordenveld Door: Thea Lourens
Welkom Zoek- en wachttijden Gemeente Haren Door: Esther Borstlap
Welkom Zoek- en wachttijden Gemeente Tynaarlo Door: Thea Lourens
Welkom Zoek- en wachttijden Gemeente Aa en Hunze Door: Esther Borstlap
Van voetbal kantine tot buurthuus de Leemkamp Marle
Workshop – Hoe werk ik samen met mijn gemeente?
Welkom bij de presentatie van:
Thema avond VEILIGHEID
1e ledenvergadering 1E LEDENVERGADERING 23 februari 2015
Nee Ja Nee Ja Nee Ja Nee Nee Ja Ja
Welkom op de Algemene Vergadering over maart 2019
Welkom namens.
Kernbezoek 2019 te Groede 06 mei 2019.
Speeltuincommissie Stiens
Transcript van de presentatie:

Toekomstig wonen in Diessen WELKOM

Toekomstig wonen in Diessen Het programma voor deze avond luidt als volgt: Welkom Even voorstellen, wie is wie achter de tafel / adviseur Korte inleiding. Wat ging er aan vooraf Korte uitleg voor de nieuwkomers: Bouwen in eigen beheer door BIEB Randvoorwaarden gemeente door Wethouder: de heer W. Lemmens Voorwaarden lidmaatschap Mogelijkheid tot het stellen van informatieve vragen Inschrijving Pauze

Toekomstig wonen in Diessen 2e deel van deze avond Uitsluitend voor de leden van de vereniging:“Toekomstig wonen in Diessen”.

Toekomstig wonen in Diessen Bestuursverkiezing Toelichting statuten Acties komende tijd Rondvraag Sluiting

Toekomstig wonen in Diessen Wie is Wie De heer Wim Lemmens. Wethouder van de gemeente Hilvarenbeek. De heer Hans Hulsbosch. Directeur woonstichting: “Stromenland” De heer Frits Pijnenburg. BIEB)

Toekomstig wonen in Diessen Wie is Wie Het voorlopig bestuur van de vereniging i.o.: “Toekomstig wonen in Diessen”: Pum Donders (Voorzitter) Heden avond verhinderd. Rian Pallandt (secretaris) René Sevens (penningmeester) Willem van Puijenbroek André Fouchier Niels Kemps

Toekomstig wonen in Diessen Wie is Wie Ralph Embrechts, voorzitter van het: Belangen Orgaan Diessen (BOD) Siem Zwaard (Afgevaardigde van het BOD in het voorlopig bestuur)

Toekomstig wonen in Diessen even vooraf….. In onze publicaties hebben wij steeds benadrukt dat de vereniging in oprichting openstaat voor alle inwoners uit de gemeente Hilvarenbeek In onze contacten heeft wethouder Lemmens hier ook steeds op gehamerd Wij als bestuur hebben hier best wat moeite mee

Toekomstig wonen in Diessen even vooraf….. Wij zijn namelijk van mening dat een dergelijk project alleen voor inwoners uit Diessen zou moeten zijn Het college van B. & W. vindt dit overigens ook. We laten u nu een citaat lezen wat wij overgenomen hebben uit het beleidsprogramma van B. & W. 2006 - 2010

Toekomstig wonen in Diessen even vooraf….. Bij het verwerven van woningen c.q. bouwgrond krijgen inwoners uit de eigen kern voorrang Dit geldt ook voor de inwoners van Diessen en Hilvarenbeek Voorwaarden is evenwichtig bouwen in alle kernen Bezien wordt of dit ook wordt doorgevoerd voor senioren

Toekomstig wonen in Diessen even vooraf….. Waar nodig zal het toewijzingssysteem worden aangepast Nauwlettend wordt onderzocht en er op toegezien dat er door deze systematiek geen woningzoekende onterecht buiten de boot vallen Tot zover dit citaat!

Toekomstig wonen in Diessen even vooraf….. Wij gaan ervan uit dat dit niet voor niets is opgeschreven Wij doen dan ook een dringend beroep op onze wethouder: “Maak waar wat de inwoners van Diessen in het vooruitzicht is gesteld. Wij gaan ervan uit dat de vereniging die wij vanavond op gaan richten, in eerste instantie alleen voor Diessenaren is bedoeld.

Toekomstig wonen in Diessen Wat ging er aan vooraf. In 2006 Belangenorgaan Diessen houdt een enquête om de woonbehoeften in Diessen te inventariseren. Uit de enquête komt naar voren dat er in de kern Diessen een grote behoefte is voor o.a.:

Toekomstig wonen in Diessen Wat ging er aan vooraf. Betaalbare starterswoningen Seniorenwoningen Enkele aangepaste woningen voor mensen met een handicap Kavels voor de vrije sector woningen Huurwoningen

Toekomstig wonen in Diessen Wat ging er aan vooraf. Aan de hand van deze gegevens heeft het BOD een tweetal informatieavonden georganiseerd om de mogelijkheden te bekijken of men in Diessen ook een bouwproject op kan zetten zoals o.a. in Casteren, Hoogeloon Esbeek en inmiddels in vele gemeenten in Nederland.

Toekomstig wonen in Diessen Wat ging er aan vooraf. Initiatief groep ontstaan onder zeer deskundige leiding van Frits Pijnenburg, oud wethouder van de gemeente Bladel. Gesprekken gevoerd met o.a.: Wethouder de heer Wim Lemmens Directeur van Stromenland Drs. Hans Hulsbosch Notaris Kos in Hilvarenbeek

Toekomstig wonen in Diessen Wat ging er aan vooraf. De uitkomst van al deze gesprekken is: Zéér positief Alle medewerking wordt verleend om ook dit project in Diessen te doen slagen. Wat houdt het project ook weer in:

BOUWEN IN EIGEN BEHEER Het woord is namens BIEB aan: Frits Pijnenburg

Randvoorwaarden gemeente Hilvarenbeek Wethouder: Wim Lemmens

Voorwaarden lidmaatschap Ingeschreven staan bij de gemeente Hilvarenbeek voor een bouwkavel of koopwoning en of Ingeschreven staan voor een huurwoning bij Woonstichting Stromenland. Het lidmaatschapsgeld van € 25,-- contant voldaan te hebben.

Voorwaarden lidmaatschap Aan uw inschrijving kunnen geen rechten worden ontleend. Paul van de Wouw van starters initiatief Hilvarenbeek wil nog even uw aandacht.

Toekomstig wonen in Diessen Mogelijkheid tot het stellen van informatieve vragen

Toekomstig wonen in Diessen Mogelijkheid tot inschrijven

Toekomstig wonen in Diessen Deel 2 Alleen voor leden