PABO gedichtenbundel eerste twee gedichten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gesprekjes….
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Modern sprookje Kikkerkoning.
Rode rozen in de sneeuw Marva.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Dichtwedstrijd voor basisscholen. Dicht je taal..
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Kerstviering kleuterbouw
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
1 Over de levenskracht, over kinderen, ze worden geboren hoe dan ook.
De kapitein.
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
De beloning van de dwerg
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Digitaal Beeldverhaal
Blijf bij mij Jolink.
Een romantisch sprookje
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Ik was ondeugend, zei m’n moeder. Bekketrekkers Tja, ik heb gevochten en op mijn tong gebeten. Zot gezicht hè?
De schaduw van kees Querido.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Even duwen. Lig ik vannacht heerlijk te slapen, wordt er om 4 uur flink op de deur gebonkt en aangebeld.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
muizemuis was zo alleen dat hij op weg ging om ‘n vriendje te zoeken.
Ik had een droom verleden nacht,
PANTOFFELS.
een sinterklaasliedje
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Jij bent een VIP!! Jeugdkamp Blij da'k op kamp ben! Ik ben hier op kamp in een te stille stad Ik heb eigenlijk nooit last van heimwee gehad Maar.
Jezus roept de leerlingen
Gedachtegang van een man....
De zoektocht van de identiteitspolitie. “Ik herinner me vooral de liefde van mijn moeder.” “Hoe ouder ik word, hoe meer ik op mijn moeder begin te lijken.”
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
‘Hazeltje, je moet gaan slapen
Peuter en kleuter kerstviering 2008
Sint-Maarten.
Streng katholiek!!!!. Dochter Pauline keerde na 10 jaar in het ouderlijk huis terug. Vader was overgelukkig en omarmde z‘n dochter en kuste haar..
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Marloes Waterschoot Klas 3D
DE POSTBODE.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
En daar stond ik dan… slaperig stapte ik mijn bed in.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Paul van Ostaijen Herhaling.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Kies je personages en sleep ze op de prent.
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
‘s Nachts na tweeën 1 's Nacht zo om een uur of twee, dan gaat in ons stamcafé De deur op slot, je weet niet wat je ziet Het licht gaat uit, de kaarsen.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Schoonzoon. Toen een vrouw langs de slaapkamerdeur van haar dochter liep,hoorde ze daarbinnen een vreemd zoemend geluid. Ze opende de deur en zag dat.
Fijne kerstdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Van groep 1 en 2.
Mijn liefst teddybeer dat ben jij, Jij maakt mij altijd blij.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Liedjes over de lente digibordpeuters.
Transcript van de presentatie:

PABO gedichtenbundel eerste twee gedichten

BERCEUSE Nr. 2 / Paul van Ostayen / nagelaten gedichten Slaap als een reus slaap als een roos slaap als een reus van een roos reuzeke rozeke zoetekoeksdozeke doe de deur dicht van de doos Ik slaap

Een boot door de nacht / Koos Meinderts Mijn bed is een boot, het zeil is de zee. Ik ben mijn broer en poes vaart mee. Een stok is de mast, de lamp is de maan. Poes, hou je vast dan kunnen we gaan. Waar gaan we naartoe, heeft Poes een idee? Poes is te moe, ik vraag het de zee. Zee gaan we goed of gaan we te zacht? Wat is het toch mooi, een boot in de nacht.

Lijmen / Joke van Leeuwen Ik had drie beestjes, drie beestjes van steen. Een vogeltje, Een veulentje, Een varkentje. Ze zijn gevallen. Ze braken stuk. Ik heb ze gelijmd. 't is bijna gelukt. Ik heb drie beestjes, drie beestjes van steen. Een volentje, Een veukentje, Een vargeltje Joke van Leeuwen Uit: Ozo heppie en andere versjes Amsterdam: Querido, 2000

Antwoord van papa / Erik van Os Antwoord van mama Ik wilde wel eens horen waarom ik ben geboren. Mama keek blij en zoende mij zoende zoende zoende mij en zei na de zoveelste zoen: ‘Om de wereld een groot plezier te doen.’ Ik wilde wel eens horen waarom ik ben geboren. Papa zei ‘Wie, o jij. Ik schudde jou uit mijn mouw, toen hadden we jou.’ Papa keek blij, toen hij dat zei. Maar ik ben naar mama gegaan. Papa’s zijn leuk voor grapjes, maar mama’s daar heb je wat aan.

Opa / Hans en Monique Hagen vroeger heel erg lang geleden was ik net zo groot als jij het knopje van het licht de bel, de kraan de koektrommel ik kon er ook niet bij vroeger heel erg lang geleden was opa ook een kind ik weet niet of het waar is of dat hij het verzint

Slome slak / Joke van Leeuwen De slome slak slaapt in de slappe sla de slome slak slaapt in de slappe sla de slome slak slaapt in de slappe sla de slome slak slaap idde slappe sla de slowe slah slawidde slawe sla de sllde slll saal asssasssssssss de sll de sll sssssss mmhohmmhohmmhohpfff mmhohmmhohmmhohpfff izzolekkewarmier izzolekkewarmier mamoewakkewoh mamoewakkewoh moemewazze moemewazze hup.

Bang / Theo Olthuis Ben jij wel eens bang? Of als mijn moeder stiekem huilt en ik zie het toch. Ik wel, o ja. Of als ik van de weg mijn bal pak 's Nachts als ik moet plassen, in mijn eentje op de gang. me dan bijna ... Of als mijn vader schreeuwt. Ben jij wel eens bang? Of opeens een knal. Ik wel, zo vaak. Of als ik een duw krijg en val. Niks bijzonders Of in de nacht een gek gezicht. Of als het onweert, ineens dat licht!