Smaak en kleur On ne discute pas.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Sporten.
Brieven thema eten & drinken correctie. correctie brieven  Het meest ben ik erop benieuwd hoe zal onze Tsjechische voeding je smaken.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
De zee Hallo ik ben Krabbie de krab!.
Gezonde voeding.
Zuivelproducten en Eieren
Groenten.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Verwondering … 5 A. Haar als een amazonewoud Haar is als een amazonewoud zo vrij en zo uniek. Ik ben er zo verwonderd over net als over prachtige muziek.
De kleurenleer Primaire kleuren Secundaire kleuren
Voedsel/keuken veiligheid
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Het oude Egypte lauren.
Levensvragen Over geluk…..
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
1 Pasen: Kies een leuk spel Gertrude van Walstijn.
Module 1 – Dag 4 Hallo Module 1 – Dag 4 een 1 Module 1 – Dag 4 twee 2.
Vogels en hun omgeving voedsel broedgelegenheid veiligheid rustgebied.
Givaudan vegetarische kippensoep
Naam: Kelly Kleijburg Klas: G4A
Gevaarlijke stoffen!! risico’s, vergiftiging, soorten, voorkomen, etikettering, gevarendiamant.
Weer- raadseltjes.
3. Over smaak valt niet te twisten
LED’s.
Kleuren Kleuren.
De dolfijn Door Silke en Joke.
Klik hier om te beginnen
Klein wit visje huilt. Het is zijn mama kwijt. Is dit de mama van wit visje? Nee, dit is een krab, en die is rood.
Verf mengen.
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep
steffanie Ik voel me wel eens roze, dat is omdat ik het spannend vind bij de eendjes.
Natuurkunde Zien en gezien worden
De feesten Hier krijg je de feesten te zien die we op school vieren, en hoe we te werk zijn gegaan.
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Kleurenleer Door Robert Goede.
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Licht Hoofdstuk 5 paragraaf 5.1 en 5.2
De voedsel en kracht quiz
onhygiënisch werken en de gevolgen
Natuurkunde Paragraaf 5.1 & 5.2 Gemaakt door: Martijn van den Berg
Corneille Guillaume Beverloo
Hartjes Kies een leuk spel
Voedingsbeleid [naam school]
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Goeiemorgen, Ken jij de school achter bomen?
rood rood rood zijn de tomaten en ook een teloefening
Zeg Hennie 1 Zeg Hennie is die kat van jou, die kat daar in die schoen? Welnee dat is de mijne niet, groen de mijne die is groen Fa-la-la, fa-la-la, fa-la-la-la-la.
Thema 2 PLANTEN Basisstof 1 -De levenscyclus van een plant
Verschillende rollen en stijlen
De zomer komt eraan!. Hoog tijd om na te denken over wat je wil met je vakantie …
Smaak.
De vlinder vliegt naar de eerste bloem.
Herfst Planten in de tuin De moestuin in de 4 seizoenen.
Herfst Planten in de tuin.
Ontdekkingen in de zomer
Groen op je bord.
Breng de brief naar de goede huiskleur
Kikker kleuren
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Kleur kleuren.
LICHT – SPECTRUM EN KLEUREN ZIEN
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Het eten.
Transcript van de presentatie:

Smaak en kleur On ne discute pas

Feiten? Men zegt het.

Smaak en kleur Van een blauw bord eet je meer dan van een bord met een andere kleur. Van de kleur rood krijg je meer honger. Geel stimuleert je eetlust. Blauwe drank wordt als meer dorstlessend ervaren dan vloeistof met een andere kleur. Voedsel met rode kleurstof wordt als zoeter ervaren dan voedsel met een andere kleur. Een oranje bord, beker of verpakking versterkt de smaak van het geserveerde

Krokante bietencilinder met bietensalade en gemarineerde makreel

Zalm met zoete aardappel, wortel en zalmforeleitjes

Smaak en kleur ‘Of we iets lekker vinden, hangt mede af van de kleur van een gerecht. We wijzen eten vaker af als het anders van kleur is dan we gewend zijn. Stel,je maakt bijvoorbeeld twee soorten tomatensoep. Een soep van rode tomaten en een van groene tomaten. Al zijn ze even zoet, de meeste mensen zullen de rode soep als zoeter ervaren. Rood staat voor rijpheid en groen niet.

Smaak en kleur Kleuren hebben betekenissen, die voor het overgrote deel cultureel bepaald zijn, zoals zwart. Bij ons komt weinig zwart voedsel voor, maar in Japan juist wel. Daar heeft zwart eten een hoger aanzien dan hier. Worden we vaker met zo’n andere kleur voedsel geconfronteerd dan wennen we daar ook weer aan en gaan we het vanzelf lekker vinden.’

Blauw in ons eten ‘Blauw komt zelden voor in voedsel en wekt weerstand op. We associëren die kleur met giftig, wat in de natuur ook vaak zo is, denk maar aan bessen. Maar kinderen kun je gerust een blauw ijsje verkopen, zolang je het maar smurfenijs noemt.

Rood en geel Gifgroen vind ik ook geen prettige kleur voor voedsel. De meeste mensen eten het liefst rode, gele, groene en bruine gerechten. Gewoon, omdat de meeste voeding die kleur heeft. Rood is favoriet. In een buffet zijn de rode hapjes bijna altijd als eerste op. Mensen verwachten dat ze het zoetst en rijpst zijn. Daarna gaan de gele hapjes het hardst.

Rog met avocado en groene groenten

Kalfslever met truffelaardappeltjes, uiencompote en rode kool

Sint Jacobsmosselen met zwarte risotto en vanille-olie

Waldorfsalade met gepocheerd ei en zwarte truffel

Heilbot met spaghetti van inktvis en Parmezaanse kaas