Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Hier en hiernamaals.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
vijf broden en twee vissen
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
… en wat wil Jezus van jou?
Hoort Jezus onze gebeden wel?
Het dak eraf Marcus21-12.
Mara & Elim.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Bestemming God eren ….
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Preek: Jaap de Schipper.
Dinsdag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
God en ons.
De visie is Jezus One for all.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
1. Johannes 5 39 Gij onderzoekt de Schriften, want gij meent daarin eeuwig leven te hebben, en deze zijn het, welke van Mij getuigen, 2.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Markus En in vele dergelijke gelijkenissen sprak Hij het woord tot hen, naardat zij het konden horen, 1 Op die dag ging Jezus het huis uit.
Wie is mijn naaste? Lucas
Welkom in deze kerkdienst
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Serie: Kom Hoger. 1 Korintiërs 2: 14 Doch een ongeestelijk mens aanvaardt niet hetgeen van de Geest Gods is, want het is hem dwaasheid en hij kan het.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Thema voor vanavond is:
Zie hoe Jezus daar loopt....
Welkom op TOV! Thema: Rouw.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Welkom in de samenkomst
Welkom in de samenkomst
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Why should I feel discouraged ? Why should the shadows come ? When Jesus is my portion A constant Friend is He ! His eye is on the sparrow, And I know.
Welkom!.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Welkom in de samenkomst
Juda & Tamar Genesis 38.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
O Heer, wat ben ik moe!.
De doop in de Heilige Geest
Een voorbeeld dat navolging verdient
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Mattheüs 26:36-46 (vers 39) Toen ging Jezus met hen naar een plaats, genaamd Getsemane, en Hij zeide tot de discipelen: Zet u hier neder, terwijl Ik heenga.
Transcript van de presentatie:

Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané

36. Toen ging Jezus met hen in een plaats genaamd Gethsémané, en zei tot Zijn discipelen: Gaat hier zitten, terwijl Ik heenga en daar bid. 37. En Hij nam Petrus en de twee zonen van Zebedéüs mee, en begon bedroefd en zeer beangst te worden.

38. Toen zei Hij tot hen: Mijn ziel is zeer bedroefd tot de dood toe, blijft hier en waakt met Mij. 39. En Hij ging iets verder, viel op Zijn aangezicht, bad en zei: Mijn Vader, indien het mogelijk is, laat deze drinkbeker aan Mij voorbijgaan, maar niet zoals Ik wil, maar zoals Gij wilt.

40. En Hij kwam tot de discipelen en vond hen in slaap, en Hij zei tot Petrus: Kunt Gij dan niet één uur met Mij waken ? 41. Waakt en bidt, opdat gij niet in verzoeking komt; de geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak.

42. Opnieuw, voor de tweede maal ging Hij heen, bad en zei: Mijn Vader, indien deze drinkbeker aan Mij niet kan voorbijgaan, tenzij Ik hem drink, Uw wil geschiede. 43. En toen Hij bij hen kwam, vond Hij hen opnieuw in slaap, want hun ogen waren zwaar geworden. 44. En Hij verliet hen, ging opnieuw heen, bad voor de derde maal en sprak dezelfde woorden.

45. Toen kwam Hij bij Zijn discipelen en zei tot hen: Slaapt nu verder en rust; ziet het uur is nabij gekomen en de Zoon des mensen wordt overgeleverd in de handen van de zondaren.

Handelingen 1: vers 9, 10 en 11 Toen werd Jezus opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk nam Hem weg van hun ogen. En toen zij hun ogen naar de hemel hielden, terwijl Hij heenvoer, ziet, twee mannen stonden bij hen in witte kleding, die ook zeiden: Gij Galilése mannen, wat staat gij en ziet naar de hemel ? Deze Jezus, Die van U opgenomen is in de hemel, zal ook zo terugkomen, zoals gij Hem naar de hemel hebt zien heenvaren. Handelingen 1, vers 9 t/m 11

Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen. Omdat Hij leeft, mijn angst is weg. Omdat ik weet, Hij heeft mijn toekomst. En mijn leven is het leven waard, omdat Hij leeft ! Because He lives, I can face tomorrow, Because He lives, my fear is gone. Because I know, He holds my future. And my life is worth the living, just because He lives !