Onkruid vergaat………. Marcus 4 3 ‘Luister! Een zaaier ging zijn land op om te zaaien. 4 Bij het zaaien viel een gedeelte langs de weg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
Plaatje vrienden op een bank
Openingsavond (huis)bijbelkring
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Bennie te Dorsthorst Bennie was aan het vliegen met zijn charterkist toen opeens de vleugel in tweeën brak, en kwam fladderend naar beneden met een plons,
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
De schepping.
Er was een man die vier zonen had
1. Intussen was Boaz naar de poort gegaan en had zich daar neergezet.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
1 17 okt 2013 Rijnsburg 17 okt 2013 Rijnsburg. 2 het voorgaande: Melchisedek voor het eerst ter sprake in 5:6 en 5:10 10 door God aangesproken als hogepriester.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Bij het kolenvuur Johannes
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Op die dag 1 Op die dag ging Jezus het huis uit Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het.
Groot geloof 1.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Sst… Gods Geest spreekt tot mij
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
Wie nodig je als eerste uit?
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
In goede aarde. Verschillende plaatsen Wat voor aarde ben ik? Goed en eerlijk hart? Wat voor aarde ben ik? Goed en eerlijk hart? Vier soorten zaad, vier.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
GELIJKENISSEN VAN HET KONINKRIJK Mt13:1-23 DALFSEN 2005 Henk P. Medema.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Engelen.
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
21 september 2014 Rotterdam. Handelingen 20 6 Maar wij voeren na de dagen der ongezuurde broden van Filippi af en kwamen binnen vijf dagen bij hen te.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
16 november 2014.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Kerstnachtdienst Waarom kerst? Voorganger:ds. A. Elverdink Muzikale medewerking:New Creation.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
Op heterdaad... Johannes
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
De geheimenissen van het Koninkrijk (1) Studiedag 16 mei 2015 Urk.
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
Liturgie Ps.148: 1, 5 Ps.119: Lz.Marc. 4: 1-9, Lz.Rom. 10: Ps.78: 1, 2 Preek Ld.326: 1, 2, 5 Collecte Gz. 161: 1-4 Liturgie.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
gelijkenissen van de zaaier en de gelijkenis van het onkruid
Welkom Voorganger: Ds. J.H. v.d. Mark Ouderling van dienst: Geke
Hoofdstuk 7 en 8. Geheime kennis in de evangeliën van
Transcript van de presentatie:

Onkruid vergaat………

Marcus 4 3 ‘Luister! Een zaaier ging zijn land op om te zaaien. 4 Bij het zaaien viel een gedeelte langs de weg. Er kwamen vogels en die aten dat op. 5 Een ander deel viel op de rotsgrond. Daar lag weinig aarde. Het zaad kwam snel op, want de grond was niet diep. 6 Maar toen de zon was opgekomen, verschroeide het, en omdat het geen wortels had, verdorde het helemaal. 7 Een ander gedeelte viel tussen de distels. De distels schoten op en verstikten het zaad, zodat het nooit vrucht gaf. 8 De rest van het zaad viel in goede grond; het kwam op, groeide uit en kreeg vrucht: een deel bracht dertigmaal zoveel op, een ander deel zestig- en weer een ander deel honderdmaal.’

14 ‘De zaaier zaait het woord van God. 15 Soms komt het woord langs de weg terecht: dat zijn zij die het woord van God wel horen, maar nauwelijks hebben ze het gehoord, of Satan komt en neemt het woord weg dat in hen is uitgezaaid. 16 Anderen lijken op het zaad dat op de rotsbodem is gevallen. Zodra ze het woord horen, nemen ze het met vreugde aan. 17 Maar hun geloof heeft geen wortels, het zijn mensen van het ogenblik. Worden ze onderdrukt of vervolgd om dat woord, dan laten ze het geloof meteen los.

18 Weer anderen zijn als het zaad dat tussen de distels terechtkwam. Ook dat zijn mensen die het woord hebben gehoord, 19 maar de zorgen van het dagelijks leven, de valse schittering van de rijkdom en de begeerte naar allerlei dingen nemen hen zo in beslag, dat het woord verstikt wordt en geen vrucht draagt. 20 Het zaad ten slotte dat in goede grond gezaaid werd, zijn de mensen die het woord van God horen en in zich opnemen. En zij dragen vrucht: dertig-, zestig- en honderdmaal zoveel.’