Assistent-scheidsrechter

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zaalhockey
Advertisements

FAIR PLAY NOT ONLY FOR THE GAME !
Begeleiden van 8 tal wedstrijden
Spelregelavond veldvoetbal Assistent-scheidsrechter
Instructieavond Spelregels
Leer de namen van de noten 1
DIOS Van E naar…. D Jeugdcoördinatie C en D Taat van Ewijk
Informatiebijeenkomst C-coaches
Welkom bij de introductieclinic voor hockey-ouders Dag 2
Taakgroep Scheidsrechterszaken - Waterpolo District 2 - November 2005
Sportiviteit & Respect Just do it!
Basis van het Flag Football
Sietske van Berkel Jan Visscher
Aanvullende uitleg zaalregels - clubarbitrage
Spelregelwedstrijdje Ameland 2011
Spelregelwijzigingen Instructies Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten,
Spelregels 2014 Regel 1 tot en met 17.
Situatie 1 De bal is op het middenveld in het spel. De scheidsrechter ziet nu dat een speler een andere speler binnen het speelveld een klap geeft en onderbreekt.
1 verschillen met het veld zaalregels
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Naar het Jaareinde toe
Leer de namen van de noten 2
Spelbegeleiding Jongste Jeugd
r.k.v.v. Tongelre – Normen en Waarden
Informatie presentatie Jeugd
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr P.L. /G.F.
verschillen met het veld
Spelregeltest Oliveo Handbal
DIOS Van E naar…. D Jeugdcoördinatie C en D Taat van Ewijk Jan Schrama
Ontwikkelingspatroon scheidsrechter
Coach momenten Balbezit tegenstander (verdedigen) Balbezit (aanvallen)
Voetbal is een leuk spelletje laten we het ook zo houden!
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
Coach cursus Jongste Jeugd
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
COACH-AVOND 15 september 2014
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.
Coach cursus Jongste Jeugd
Zaalhockey
Occasionele assistent-scheidsrechters
Heel interessant !.
Handbal voor F & E-jeugd
Clubscheidsrechter Briefing
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.
3. De scheidsrechter. De scheidsrechter Taken van de scheidsrechter Toepassen van de spelregels. Onderbreekt het spel als, naar zijn oordeel, een speler.
5. De spelhervatting.
1. Het veld en de bal. INITIATIECURSUS VOOR BEGINNENDE SCHEIDSRECHTERS.
8. Antwoorden op spelsituaties. Antwoorden op spelsituaties 1. Spelsituaties buitenspel 2. Spelsituaties overtredingen.
6. Het buitenspel.
Jongste jeugd Spelregels
Spelregels Hockey Elftallen
Buitenspel. Buitenspel Buitenspel staan is geen overtredingBuitenspel staan is geen overtreding Een speler bevindt zich in buitenspelpositie indien:Een.
Spelregels veldvoetbal Voor de wedstrijd zijn er belangrijke zaken om te weten. Hiervoor zijn de spelregels belangrijk.
1ste jaars E - pupillen Training 1.
FAIR PLAY PILOT DISTRICT ZUID II. PAGINA 2 VAN 16JoQu FAIR PLAY COMPETITIE Kindvriendelijk voetbal.
De spelhervatting. Algemene principes De wedstrijd dient op het voorziene uur aan te vangen. Na elke spelonderbreking, moet het spel zo snel mogelijk.
Passie voor water Instructies 2016 – Spelregels 2013 – Sinds FINA Congres 2013 in Barcelona zijn er geen nieuwe spelregels ingevoerd Tijdens.
Tekens van de waterpoloscheidsrechter
Spelregels veldvoetbal
Spelregels Hockey Elftallen
Taken coach
Assistent Scheidsrechter 10 oktober 2017
De scheidsrechter.
Briefing shoot-outs zaalhockey
Cursus assistent-scheidsrechter
Regel 10 – Het resultaat van de wedstrijd bepalen
Briefing shoot-outs zaalhockey
Regel 2 – De bal.
Transcript van de presentatie:

Assistent-scheidsrechter binnen de vereniging

Inleiding Doel van de bijeenkomst Buitenspeltest Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Buitenspel Spelregels

Vergeet na afloop niet je mobiele telefoon weer aan te zetten!

Doel van de bijeenkomst Geïnteresseerden (ouders, trainers, begeleiders, spelers) enthousiast maken voor het “vlaggen”van wedstrijden binnen de vereniging; Bekend maken met de spelregels aan de hand van voorbeelden; De scheidsrechter helpen de wedstrijd tot een goed einde te brengen;

buitenspeltest 10 Fragmenten selecteren; 4 makkelijk, 3 gemiddeld en 3 moeilijk; Antwoorden uitwisselen met de aanwezigen; Aan de hand van de beelden de antwoorden corrigeren; De winnaar krijgt een presentje van ARAG.

Voor de wedstrijd Zorg dat je op tijd bent, dat zijn de spelers namelijk ook; Wees een voorbeeld voor de spelers en kleed je om in sporttenue; Je bent nu een official en gedraag je daar ook naar; Niet roken Niet drinken Geen gedrag vertonen dat aanstootgevend is. Wees eerlijk want verliezen is ook (weliswaar niet het leukste) een onderdeel van het voetbalspel; Sportiviteit en Respect!

Voor de wedstrijd Maak afspraken met de scheidsrechter; Kleedkamer Speelveld Kom de afspraken na die je hebt afgesproken; De scheidsrechter is eindverantwoordelijk, de assistent- scheidsrechter geeft slechts een advies! (de scheidsrechter hoeft het advies niet op te volgen!); Stel vragen als er geen duidelijkheid is; Probeer zo veel mogelijk een warming up te doen; Controle van het speelveld is verantwoordelijkheid van de scheidsrechter.

Tijdens de wedstrijd Zorg dat je een vlag hebt!; Concentreer je op de wedstrijd en ga je niet bemoeien met het coachen van de spelers; Blijf zo veel als mogelijk is de voorlaatste verdediger volgen; Als de scheidsrechter beslist het advies niet over te nemen; Vlag laten zakken Positie weer innemen Verder gaan met de wedstrijd Kom nooit het veld in en ga niet praten met het publiek; Wees eerlijk!

Tijdens de wedstrijd Inworp; Langs gehele zijlijn richting aan geven; Indien de bal over de zijlijn gaat maar u bent vergeten wie moet inwerpen vlag rechtstandig omhoog steken en de scheidsrechter laten beslissen.

Tijdens de wedstrijd Buitenspel; Vlag recht omhoog; Aangeven waar buitenspel.

Tijdens de wedstrijd Vrije schoppen; (afspraak met de scheidsrechter) Actief meedoen met een zekere terughoudendheid; Bij overtredingen buiten het gezichtsveld advies geven door te wapperen met de vlag en richting aangeven.

Tijdens de wedstrijd Doelschop; Bal over de doellijn; vlag naar het doel(gebied) wijzen.

Tijdens de wedstrijd Wissels; Attendeer de scheidsrechter op een wissel door middel van een vlagsignaal; Eventueel gepaard gaand met “wissel”. (hou het netjes)

Tijdens de wedstrijd Strafschop; Beslissing strafschop; De eerste en uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij de scheidsrechter! Ingrijpen als assistent-scheidsrechter uitsluitend onder bijzonder omstandigheden of als de scheidsrechter om advies vraagt! De beslissing van de scheidsrechter is te allen tijde doorslaggevend! Beslissing strafschop; Doorlopen naar de hoekvlaggenstok en daar blijven tot gescoord is of de bal uit het spel is.

Na de wedstrijd Geef het voorbeeld door; De scheidsrechter een hand te geven (ook al was je het niet met hem of haar eens) De tegenstanders een hand te geven; De trainer(s) of leiders een hand te geven; Je team een compliment te geven; Zorgdragen voor een rustmoment; Eventuele formaliteiten afhandelen.

buitenspel Buitenspel is; Strafbaar; Niet strafbaar; Geen overtreding als zodanig; Als aanvaller dichter bij de doellijn is van de tegenpartij dan de bal en de voorlaatste tegenstander op het moment van spelen. Strafbaar; Ingrijpen Beïnvloeden Voordeeltrekken uit Niet strafbaar; Eigen speelhelft; Gelijk met de voorlaatste tegenstander; Gelijk staan met twee tegenstanders

spelregels Zie presentatie

buitenspeltest 10 Fragmenten selecteren; 3 makkelijk, 4 gemiddeld en 3 moeilijk; Antwoorden uitwisselen met de aanwezigen; Aan de hand van de beelden de antwoorden corrigeren; De nieuwe winnaar krijgt een presentje van ARAG.

vragen