Antarctica Sateliet beeld Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Klimaatverandering NLT inleiding.
Advertisements

Op geologische ontdekkingstocht in Europa
Opwarming Van De Aarde Door Jonas & Stijn C..
10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN
De zuidpool en de noordpool
Voorraadwaardering LIFO FIFO GEMIDDELDE INKOOPPRIJS
Waar denk je dat onze PowerPoint over gaat?
Hoofdstuk 2 Wonen en werken in één wereld
3 Zijn er waterproblemen in de Arabische wereld?
W H I T E M O U N T A I N S. Die naam stamt uit het verleden, door schepelingen zo genoemd, omdat deze bergketen vaak met sneeuw was bedekt, en van de.
Gemaakt door Noah en Siddhart
De stratovulkaan Nyiragongo
VERBAZINGWEKKENDE IJSBERGEN
Dit is mijn presentatie over...
Gasplaneten Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus
Hoofdstuk 2: Verbranden en verwarmen
WB Powerpoint Automatische PPS Presentatie met muziek
Een duurzame aarde.. ‘Een paradijs op aarde’  1200 eilanden. De grootste is 5 km 2, De eilanden zijn in groepen atollen verdeeld. Toerisme bedraagt.
§ 4.2 Laag NL nóg lager?.
BROEIKASEFFECT en OZONLAAG
Voorraadwaardering LIFO FIFO GEMIDDELDE INKOOPPRIJS of
Paleo-klimaten Hoe zijn de afwisselende omstandigheden gedurende het Kwartair te verklaren?
2.4: veranderend klimaat.
Module 2 Biosfeer Door: Camiel Koopmans, Max van Mulken, Martijn Hendrickx en Bram Thomassen.
Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.
derde planeet vanaf de zon
Klimaat herkennen.
The Young meet the Elders Wouter van Dieren, 15 januari 2015
3 havo 2 aarde §2, 3 en 4.
Het koudste dorp ter wereld
Het koudste dorp op aarde
De Dode Zee.
De Pyramide van Cheops. De Pyramide van Cheops.
Jupiter.
van ei tot z…… Waar komt een ei vandaan ? Wanneer eet je een ei ?
Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Kalaallit Nunaat ‘Groenland’.
Het koudste dorp ter wereld
DeHiet Veel plezier Auto - start.
3 havo Klimaatverandering § 3
avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer.
2 vmbo-T/havo 5 draagkracht, §2 en 3
In de weer voor het klimaat
De Ganges....
Vraag 1: Het aantal inwoners van Obelin is in zes jaar van naar een kwart miljoen gestegen. Hoeveel inwoners zijn er in die zes jaar bijgekomen?
SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer.
1 VWO Hoofdstuk 2 Klimaat § 2-5
The Day After Tomorrow Diederik le Rütte, 5B. Inleiding  Smelten van ijskappen  Te veel water in de Atlantische Oceaan  De golfstromen worden verstoord.
The Day After Tomorrow Brigitte van der Schuit. Situatieschets  Toekomstbeelden onjuist - Elke klimaat situatie is uniek - Wat vroeger is gebeurd geeft.
in China De berg De berg Hua Shan is een van de vijf “heilige bergen" van China. Hij ligt in de provincie Shaanxi, ongeveer 100 kilometer ten oosten.
Hoofdstuk 2 Aarde § 2 Planeet Aarde.
Wij zijn allemaal wereldburgers
INHOUD Ligging Antarctica Youtube : Antarctica Naam Geschiedenis Beschrijving continent Klimaat Poollicht Leven Onderzoek Het verdrag Toerisme Seizoenen.
De drie toestanden van water Water is enorm belangrijk voor al het leven op Aarde. Al het leven op Aarde bestaat grotendeels uit water en is afhankelijk.
7 Ecologie ©JasperOut.nl.
Poolgebieden.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § Weersverschillen in de Verenigde Staten Extreme weersomstandigheden: sneeuwstormen, blizzards orkanen tornado’s.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § 6-9. Het weer in Nederland isobaren lijnen op een tussen plaatsen met dezelfde luchtdruk lagedrukgebieden: rond de.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § 2-4. Het weer Weer Atmosfeer Toestand van de atmosfeer op een bepaald moment op een bepaalde plaats Luchtlaag die om.
Wij van jaargang 1933 !!!.
Havo 2 De aarde.
Gemaakt door Shaqur de kraaij Groep 8
Antarctica Satellite View.
Klimaatverandering& Landbouw
Hoofdstuk 31 Verbanden - basis. Hoofdstuk 31 Verbanden - basis.
Poolgebieden.
Transcript van de presentatie:

Antarctica Sateliet beeld

Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek milieu.

Antarctica heeft de laagste temperaturen op onze planeet, met waarden tot min 70°Celsius en er zijn windstoten tot 300 km per uur. Omdat het 90% van de hoeveelheid ijs van onze planeet herbergt, vormt het de grootste verswater voorraad ter wereld.

Bijna 99% van Antarctica is bedekt met een ongeveer 2500 meter dikke ijslaag, op sommige plaatsen zelfs tot 4776 meter dik. Als de ijslaag zou smelten, dan zou het water in de oceanen op aarde tot 70 meter boven het huidige niveau stijgen.

Antarctica functioneert als één van de "koelkasten" van de aarde, reguleert de oceaanstromen en het klimaat op aarde. Een belangrijke verandering in het milieu zou rampzalige consequenties hebben voor het weer en de weerpatronen op aarde.

Ondanks het gure weer heeft Antarctica een rijke fauna, die verbazingwekkend goed is aangepast aan de barre weersomstandigheden.

De komst van de eerste toeristen in de jaren 50 was een belangrijke reden tot bezorgdheid om het milieu op Antarctica. Er werden strikte wetten en regels opgesteld om het milieu te beschermen tegen de bezoekers. Zo werden er verboden gebieden aangewezen om een veilige afstand te bewaren tot de in het wild levende dieren. De dieren mogen niet gevoerd of aangeraakt worden en er is strenge controle op het laten slingeren van afval.

Gedurende de zomermaanden (met een piek in januari) is er bijna 24 uur per dag daglicht, terwijl in de winter de dagen het grootste deel van de 24 uur half verlicht zijn.

Images: Hans Rieteco Thomas Kunz Veronique Soulier Thorsten Bübelbergusex Christa and Berd Zeitl J. Ens J Lowrence Han Wilhem Prech Uwe Möokelmann

Music: Royal Philharmonic Aria di amore ( Tosca ) Conducted and arranged by Luis de Cobos from Spain. Created by: Manuel, Mérida, Yucatán, México. English Version: Las Vegas NV, USA Dutch Version: Intair.nl, Almere The Netherlands