De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een duurzame aarde.. ‘Een paradijs op aarde’  1200 eilanden. De grootste is 5 km 2, De eilanden zijn in groepen atollen verdeeld. Toerisme bedraagt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een duurzame aarde.. ‘Een paradijs op aarde’  1200 eilanden. De grootste is 5 km 2, De eilanden zijn in groepen atollen verdeeld. Toerisme bedraagt."— Transcript van de presentatie:

1 Een duurzame aarde.

2

3 ‘Een paradijs op aarde’  1200 eilanden. De grootste is 5 km 2, De eilanden zijn in groepen atollen verdeeld. Toerisme bedraagt 22% van BNP.

4

5 ‘Een paradijs op aarde’  1200 eilanden. De grootste is 5 km 2, De eilanden zijn in groepen atollen verdeeld. Toerisme bedraagt 22% van BNP. o De eilanden van de archipel liggen maar 1,5 meter boven de zeespiegel. Wetenschappers verwachten dat de zeespiegel 28 tot 58 cm stijgt door klimaatverandering. o Rondom een aantal eilanden ligt een 4m hoge muur. Ze willen dit op meer plekken gaan doen maar de kosten zijn erg hoog. o Een andere oplossing is om ‘nieuw thuisland’ te kopen om te voorkomen dat ze klimaatvluchtelingen worden.

6  Door toename broeikasgassen, versterkt broeikaseffect. ◦ CO2 ◦ CH4 ◦ Ozon ◦ NOx ◦ CFK’s ( chloor-, fluor-, koolwaterstofverbindingen)  Verhoogt CO 2 gehalte in de atmosfeer. ◦ Oorzaak industriële revolutie. Gebruik van fossiele brandstoffen. o http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20101210_broeikaseffect01 http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20101210_broeikaseffect01 o http://www.youtube.com/watch?v=Jxi-OlkmxZ4 http://www.youtube.com/watch?v=Jxi-OlkmxZ4

7  Temperatuur op aarde schommelt al sinds het ontstaan van de aarde.  Vanuit het menselijke perspectief is de op warming van de aarde een probleem. Als we dit probleem in een geologische tijdschaal plaatsten zien we een heel ander beeld.  Zie ook boek:

8  ‘Daarvoor zijn natuurlijke oorzaken, zoals veranderingen in de baan van de aarde om de zon’ = milankovic.

9

10  Bb 104: Luchtvervuiling  Bb 105: Broeikaseffect: opwarming van de aarde

11  Het vasthouden van warmte door de dampkring heet het broeikaseffect. o Zonder broeikaseffect zou de aarde onbewoonbaar zijn.  Meer CO 2 in de atmosfeer door verbranding fossiele brandstoffen en ontbossing.

12  Klimaatverandering is normaal. Een glaciaal is een ijstijd en een interglaciaal een warme periode. o We zitten nu in een interglaciaal. o Sinds 20 ste eeuw stijgen temperaturen sneller. Oorzaak CO 2 uitstoot  versterkt broeikaseffect.

13

14

15  Klimaatverandering is normaal. Een glaciaal is een ijstijd en een interglaciaal een warme periode. o We zitten nu in een interglaciaal. o Sinds 20 ste eeuw stijgen temperaturen sneller. Oorzaak CO 2 uitstoot  versterkt broeikaseffect.  Gevolgen: smelten ijs op de polen  zeespiegel stijgt.  Gevolgen: extremer klimaat  meer overstromingen, bosbranden, erosie en verwoestijning

16  VB: walkman  Discman  Ipod  Dit gaat ook op voor toeristengebieden!


Download ppt "Een duurzame aarde.. ‘Een paradijs op aarde’  1200 eilanden. De grootste is 5 km 2, De eilanden zijn in groepen atollen verdeeld. Toerisme bedraagt."

Verwante presentaties


Ads door Google