Backup scripting met robocopy

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cloud Computing Seminar 28 juni Automatisering Systeembeheer Bekabelde netwerken Draadloze netwerken ICT beveiliging Zakelijk internet Online back-up.
Advertisements

#Exactlive12 / #livesessie8 Wel of niet naar de cloud?
ICT-beschikbaarheid Business Continuity.
Technische en economische kengetallen van rosés in 2008 Willeam Schoonhoven.
™.
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Module 7 – Hoofdstuk 5 (1) SQL – een begin.
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
Tauw naar het nieuwe werken
E-RADEN Roadmap. AGENDA • Overzicht van nieuwe ontwikkelingen 2009 • Interfaces • Document Types : Meta-data • E-raden gratis ? • Perspectieven.
Databases via internet
HALLO OPLETTEN : Waarom sql DOEN : Introductie opdracht
Dé complete online werkplek met de kracht van Office 365
VERA iVPN ICT-forum 5 en 8 mei 2003 Asse en Lubbeek Carl Possemiers.
Adobe formulieren : stand van zaken.
Utility Business Infrastructure
Clubmiddag 15 oktober 2013 Kantoor programma’s ©ab wiegman.
Cliënt-server omgeving
1 Datastructuren Sorteren: alleen of niet alleen vergelijkingen College 5.
Het gegevensverwerkend proces
The vision at work Batteries included Ervaringen van een ISV op hosting avontuur Sven Middelkoop Corporate ICT Manager Exact Holding N.V.
UPGRADE PROGRAMMA WINDOWS 7 OFFICE 2010 OFFICE 365.
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/32 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Systeemsoftware Hfdst 2
Hoofdstuk 5 Secundaire data, online databases en gestandaardiseerde informatiebronnen.
Van JBF via Degelijkheid naar Pro-actief Beheer
HomCom – mei 2013 (hoe standaard opslaglocaties verplaatsen)
Backup & Recovery Windows 2003 Server Onderhoud en Beheer Netwerken 4.
Meerdere platforms over hetzelfde netwerk: DOS Windows 3.X & 9X NT ‘Office’ applicaties; administratie; gekoppeld aan apparatuur Verschillende Microsoft.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Operating Systems Informatica.
Deel XXI 1 Internetapplicaties Internetprogrammeren Capita Selecta.
Resultaten BPV-evaluatie
hcc!pc Werkgroep netwerken
Schijvenbeheer Disk Management t/m
Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten
Concept presentatie A3. 1. Narrowcasting in past, present, future; 2. Het concept; 3. Checklist; 4. Opstarten van het concept & Casus; 5. Vragen van publiek.
Back-up.
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Kennismanagement & Sociale media
Back-up 9 januari Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze.
Module 3 – Hoofdstuk 2 Systeemsoftware.
Seminarie Software Open Bestandsformaten Open Versus Gesloten Software.
Besturingssysteem Vaak wordt de Engelse term gebruikt: Operating System ( OS ) Plaats van het OS in een computersysteem: Hardware Applicatie Operating.
Code compressie in Embedded Systems Onno Kievit ET4074 Kwantitatieve aspecten van computer architectuur.
13 september 2015 Computer Vereniging Oostzaan & Omstreken.
© CGI Group Inc. CONFIDENTIAL Monitoring Wouter Dolle Date appears here.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord dan wordt.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
Oracle licenties…… Hoe kunt u besparen? David Abeln
13 september 2015 Computer Vereniging Oostzaan & Omstreken.
Adapter voor industriële wireless sensor netwerken Student: Glen Vanroelen Interne promotor: Tim Dams Externe promotor: Kevin Heylen (Intation)
Hoe beheer je efficiënt computers op school? Linux Terminal Server Project (LTSP)in de praktijk Rob Burggraaf Bovenschoolse ICT coördinator VPCO.
1 VMWare. 2 Introductie VMware Fysieke server ESX-server Virtuele machines Ongewijzigde toepassing Ongewijzigd besturingssysteem Virtuele hardware.
Zaken die ervoor zorgen dat je kosten maakt tijdens ontwikkeling van mobiele apps.
C++ Les 1: introductie. Programmeren Programma’s scripts Websites libraries (Sound, GUI, netwerking…)
Advies en inzicht Volgende = → toets. Elke dag krijg je bij het opstarten van de computer dit scherm te zien, indien dit vinkje aan staat Vorige = ← toets.
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
Snel en goedkoop een sweater bedrukken Sinds de komst van het internet hebben zich vele interessante ontwikkelingen voorgedaan op het gebied van applicaties.
Operating Systems Informatica.
Demo DICTU Cloud Een kijkje onder de motorkap bij DICTU Cloud.
Linux, LPI en Raspberry Pi binnen NASC
Oud klantenbestand Weinig nieuwe klanten
Cloud Oplossingen Bastiaan Ludeking Consultant M
De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het.
Besturingssystemen Ga verder met een muisklik..
Besturingssysteem.
Transcript van de presentatie:

Backup scripting met robocopy

Inhoud van deze workshop Wat is een backup? Wat is het nut van backups??? Technisch nut van het maken van backups Wat neem je mee in je backup en wat niet? Back-up strategieën en methodes in de praktijk Welke backup strategie kiezen jullie? Wat is robocopy Wat is Samba software Wat is MySQL Wat is een Cronjob Voorbeeld stap3 lijst dumpen MySQL in Ubuntu Demonstratie netwerk

Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager bevinden.

Wat is het nut van backups???

Technisch nut van het maken van backups Disaster Recovery Beschikbaar hebben van data na een totale infrastructuur ramp (b.v. Brandschade, maar ook diefstal) Hardware Falen Beschikbaar hebben van data bij optreden van hardware falen (b.v. defecte Harddrives)

Technisch nut van het maken van backups Minimaliseren van downtimes Snel kunnen overzetten van data naar een vervangende omgeving (geld zowel voor Disaster als voor hardware falen). Gebruiker fouten Het kunnen terugzetten van bestanden die door gebruikers (per “ongeluk”) zijn gewist. Daarnaast zijn veel bedrijven en overheidsinstellingen gebonden aan zogenaamde bewaarplichten.

Wat neem je mee in je backup en wat niet? De strategie komt later pas! Neem in tweetallen het brainstorm formulier door. En geef aan wat jullie belangrijk vinden om mee te nemen in de backup. Hint: hoe zit het met de server en gateway configuraties?

Back-up strategieën en methodes in de praktijk Eigenschappen: + Grote betrouwbaarheid, is niet afhankelijk van voorgaande backups. + Eenvoud van terugzetten backups (1 medium / 1 locatie). + Lage complexiteit in de beheerslast. - Vergt veel schijfruimte.

Back-up strategieën en methodes in de praktijk Eigenschappen: + Vergt weinig schijfruimte. - Betrouwbaarheid is laag, als 1 van de mediums beschadigd raakt kunnen de opvolgende dagen niet terug worden gezet zonder data verlies - Verhoogde complexiteit in beheerslast (week, plus oplopende dagen moeten aanwezig zijn bij terugzetten backup)

Back-up strategieën en methodes in de praktijk Eigenschappen: + Vergt relatief weinig schijfruimte. + Betrouwbaarheid is veel hoger als een incrementele backup, maar is nog altijd lager als een volledige backup + Gemiddelde complexiteit in beheerslast (week, plus specifieke dagbackup voor het terugzetten van ..)

Back-up strategieën en methodes in de praktijk Eigenschappen: + Vergt relatief weinig schijfruimte. - Betrouwbaarheid is zeer laag, bij ontbreken van een van de dagbackups kan een zeer grote periode aan backupping onbruikbaar blijken! - Zeer hoge complexiteit in beheerlast (start, plus ALLE opvolgende dag backup gedurende .. Dagen, Maanden, Jaren)

Welke backup strategie kiezen jullie? Neem in tweetallen het brainstorm formulier door. En geef aan welke backup strategie jullie willen toepassen, geen ook aan waarom!

Wat is robocopy Robocopy is een commandline directory replicatie programma dat door Microsoft is ontwikkeld, en actief wordt ingezet sinds de komst van Windows NT4.0. Robocopy is een standaard feature sinds Vista, Windows 7, en Windows Server 2008. De grootste voordelen zijn: Geen extra kosten, Zeer hoge betrouwbaarheid, Prima logging, Lage complexiteit in scripting.

Wat is Samba software Samba is een open source softwarepakket dat bestaat uit verschillende applicaties. Samba maakt gebruik van het SMB (netwerkprotocol). Deze technologie wordt vooral gebruikt om Unix machines te laten communiceren met Windows machines.

Voorbeeld ubuntu samba instellen op \backup

Wat is MySQL MySQL is een open source relationele databasemanagementsysteem (RDBMS), dat gebruikmaakt van SQL. Tegenwoordig is het de basis van een breed scala aan internettoepassingen, maar ook stand-alone software. Het MySQL-softwarepakket bestaat onder meer uit een serverprogramma, doorgaans mysqld genoemd. Hierbij staat de d voor daemon, de Unix- of Linux-term voor een proces dat netwerkconnecties aanneemt.

Conclusie het is de Task Scheduler van Linux omgevingen Wat is een Cronjob Cronjobs of crontabs is een service die draait op Unix/Linux-achtige computers. Met deze service kan met op elke gewenst tijdstip een process (programma) opstarten. Dit tijdstip is repeterend, dus bijvoorbeeld iedere dag om 2:54. minute (0-59), hour (0-23, 0 = midnight), day (1-31), month (1-12), weekday (0-6, 0 = Sunday) Conclusie het is de Task Scheduler van Linux omgevingen

Voorbeeld stap3 lijst dumpen MySQL in Ubuntu

Demonstratie netwerk

Demonstratie NU: Robocopy backup scripts schrijven, Shares backuppen, MySQL databases backuppen in Ubuntu