Www.Ideamanagement.nl A WAY OF LIFE René Blok. Ideamanagement is een middel om alle medewerkers op een creatieve manier te laten meedenken met het bedrijf.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stage gemeente Neerijnen Kerntaak 3B
Advertisements

Welkom bij de 4e workshop over:
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Facility Management & Ideamanagement A PERFECT MATCH René Blok
Er zal altijd iemand... REM: Everybody Hurts..
The CAF Procedure voor externe feedback
De kracht van it suits IT Als groothandel of brandowner in fashion bent aan het juiste adres voor automatisering en professionalisering van al uw – generieke.
Workshop creatief brainstormen
het succes van een organisatie het welbevinden en succes
Stap 1. Waarom een marketingplan?
Een startersgids voor innovatie
TENCE Ideamanagement A Way of Life René Blok. Stelling Hoe kan TENCE Ideamanagement (anders) doen? Schep een echt creatief klimaat voor de medewerkers.
Een marketing concept geboren uit reclame doeleinden
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
Medmec04 les 3 Engagement.
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
Medmec04 – Engagement Les 5
Wiki: Medmec04 les 4(week 6)Engagement The game called life
MedMec 04 Engagement The Game Called Life
MEDMEC01 – Q1 – JAAR 1 THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER
Hoe krijg ik de business mee? 11 februari 2009 Paul Ruijgrok Partner ECM en het Nieuwe Werken KBenP.
Ideeënmanagement Belastingdienst Voorstellen/Introductie.
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
College 4, jaar 2, Winter 2009 Inzoomen op Businessmodellen Aangepast programma Deeltijd Jaar 2 Docent Toine Nagel.
IDEAMANAGEMENT & FB ACADEMY RENE BLOK HANS MICHIELSEN.
Ideamanagement A WAY OF LIFE René Blok
© de vries business consultancy, 2008
Innovatie-gunstig Johnson & Johnson
Publieke Zaak SLIMMER WERKEN. Publieke Zaak WELKOM –De dagindeling –Korte presentaties van VWS, BMC en een praktisch verhaal –11.30 uur 1 ste Workshopronde.
Social Media Reputation.
Sjiera de Vries Lector Sociale Innovatie en Verscheidenheid Sociale Innovatie.
Onsight Managed Security Services
Tool Strategische Samenwerking Job van de Sande
Ster van Succes.
Werkhoudingsproblemen bij hoogbegaafde kinderen
Vraag de leerlingen om tijdens de lessen aantekeningen te maken.
Rogier van der Linde & Davy De Winne, 2014
Innoveren. Wat is innovatief organiseren Innovatief organiseren is leren het vertrouwde los te laten.
Kennismanagement & Sociale media
Eindvoorstel van de werkgroep ideeënmanagement
NorthgateArinso Nederland. Kernwaarden NGA "Onze opdrachtgevers worden ondersteund door mensen die niet alleen weten wat het is om in een bepaalde regio.
Informatie management HC2
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 5 Onderdeel : CULTUUR
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Van laagste prijzen…naar goede zorg Dotzorg 19/02/2016.
7E-model Template. Opdracht: Bedenk minstens 3 originele manieren om je doelgroep te informeren, waardoor ze denken: “aha, goed om weten”, “interessant,
Brainstorming Rogier van der Linde, WAT & WAAROM BRAINSTORMEN 2 Genereren van ideeën of oplossingen voor één of meerdere problemen waar je normaal.
Kleuren voor stoplichten Kleuren logo.
Waardeketen van Porter
Presentatie werkgroep FB Ideeënmanagement René Blok, Glenn Duijzer, Danielle Hartings & Tom van Houtem.
CONTEXT VAN EEN PROJECT Waarom en waarvoor doen we het?
Rol van werknemers? “Wil een bedrijf ook in de toekomst succesvol zijn, dan moet het: zijn CO2-uitstoot, energie- en materiaalverbruik verminderen; zorgen.
Diversiteit & Inclusie
Waardeketen van Porter
Een vergadering organiseren
What will you do to change the
Welkom Havo 5..
Vergadering Personeelsdienst
Persoonlijk Leiderschap
High Performance Incubator (HPI)
Innovation platform ISLE
Tool WD-3: Verbinding met de wereld van de tuinbouwindustrie
Klantgerichtheid – Houding en gedrag
Return On I…. Bestaat sinds We doen al tijdje mee
Ipse Idee is ok Rene Albert Blok Oscar van Lingen
WAT MOET JE WETEN OVER AANVRAGEN BIJ DE GOEDE DOELEN LOTERIJEN?
Transcript van de presentatie:

A WAY OF LIFE René Blok

Ideamanagement is een middel om alle medewerkers op een creatieve manier te laten meedenken met het bedrijf waardoor de betrokkenheid van het personeel zal verhogen Ideamanagement bespaart kosten en stimuleert de innovatie Ideamanagement zal een verhoging opleveren van de dienstverlening Ideamanagement is een vak en moet gedragen worden door het Management Positioning:

Ideamanagement moet de juiste support krijgen binnen de organisatie Het kan goed als managementtool worden gebruikt Ideamanagement moet een link hebben naar de core business Medewerkers kunnen suggesties insturen en worden serieus genomen Elk idee is belangrijk voor de organisatie Style and culture:

Ideamanagement moet onderdeel van de organisatie zijn Management moet de uitzonderingsgebieden bepalen omtrent Ideamanagement Management moet bepalen hoeveel suggesties er per medewerker ingezonden moeten worden. Een target vaststellen is essentieel Het moet aantrekkelijk zijn om suggesties in te dienen (what’s in it for me???) Ideamanagement is vooral erg leuk en creatief Ambition:

Elk idee krijgt een ontvangstbevestiging binnen 24 uur Ideamanagement heeft een eigen beloningssysteem Voor elk idee is er een incentive bij indiening Het beloningssysteem moet passen bij het bedrijf 10 procent van de netto besparing als beloning is de standaard norm in Nederland Reward and Recognition:

Een pakkende naam en logo is essentieel Er dienen spelregels (reglement) gemaakt te worden omtrent Ideamanagement Ideeën moeten via Intranet ingediend kunnen worden. Ideamanagers moeten worden aangesteld Ideamanagement software is erg belangrijk Ideeformulieren moeten worden ontworpen Incentives moeten worden aangeschaft die passen bij het bedrijf How to start/the first steps:

Alle informatie omtrent Ideamanagement via mail Medewerkers moeten altijd hun suggesties kunnen indienen Elk idee krijgt een uniek ideenummer Het ideenummer kan participeren in een Loterij Een adviesteam moeten de suggesties behandelen Het adviestraject mag twee werkweken duren De inzender krijgt binnen vier weken een reactie Rules of the game (part one):

Ideamanagers bewaken de voortgang van suggesties Er zijn afgewezen en overgenomen ideeën De suggesties worden besproken in het Management Team De overgenomen ideeën worden geimplementeerd De afgewezen suggesties krijgen een bericht Alle suggesties worden gepubliceerd op het Intranet Rules of the game (part two):

Bedenk regelmatig thema’s omtrent Ideamanagement Promoot de overgenomen suggesties Een Ideecampagne wordt leuk gevonden door het personeel Leuke prijzen in een loterij doen het altijd goed Spelregels moeten openbaar zijn en op het Intranet te vinden zijn Er moet budget zijn om de ideeën te implementeren How to continue the involvement:

Ideamanagement zal kostenbesparingen opleveren voor de organisatie Ideamanagement zal een grotere betrokkenheid opleveren van het personeel Ideamanagement zal bijdragen tot het verbeteren van de producten en diensten Ideamanagement zal meer Creativiteit en Innovatie brengen Ideamanagement zal een grote groep medewerkers meer enthousiast maken en stimuleren om mee te denken Ideamanagement zal een heel andere kijk op het bedrijf opleveren Results:

Ideamanagement is life The rest just details