Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doelloze dingen!!  Je bent vast wel ooit iets doelloos tegen gekomen? Daarover hebben wij dus een mooie presetatie over gemaakt!!
Advertisements

Het verhaal van de twee keien.
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Uitleg over de politiek !
Gesprekjes….
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kerstviering kleuterbouw
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Afspraak Heb je morgen soms ook een afspraak met de tandarts ?
Water, schapen en vrouwen
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Gods verborgen glans.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Drie echtparen willen toetreden tot een kerk.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Lieve zoon/dochter ....
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Thema voor vanavond is:
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Witte wieven Dit verhaal Karlijn, Lori, Sanne, Lisa, Lotte. Betekenis.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Voor Aranka... Van Aart.
Welkom.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Een Antilliaanse vrouw komt binnen om een uitkering aan te vragen
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Boer Sjarel en de veearts....
“de liefde van God”.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
‘Mixed up piles’.
Van stal naar bord Ik maak een werkstuk voor plannex het gaat over het dier dat eerst op de boerderij lekker in het hooi graasde maar nu op je bord licht.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Dat zeg ik Gamma Drie echtparen,een bejaardeen van middelbare leeftijd en een netgetrouwd stel willen toetreden tot een kerk. De priester vertelt: "We.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Transcript van de presentatie:

Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.

Hij boert goed en hij heeft een grote plantage op de kop kunnen tikken en na drie jaar is het zover, hij schrijft dat zijn vrouw in verwachting is en dat beiden zo gelukkig zijn.

De dag van de geboorte breekt aan De dag van de geboorte breekt aan. In Afrika mogen de vaders niet aanwezig zijn bij de geboorte en het zijn twee zwarte vroedvrouwen die de geboorte tot een goed einde proberen te brengen.

Grote consternatie bij de geboorte, de boreling is een bruintje, van het mannelijk geslacht.

De moeder van het kind trekt wit weg De moeder van het kind trekt wit weg. Oei, zegt ze, één keer heb ik mij laten verleiden door die boy van ons…

En ja mijn man zit de hele dag op zijn plantage, de verleiding was te groot, maar niet verwacht dat… Wat moet ik doen, wat moet ik doen?

De zuster sust haar een beetje en zegt, ik zal wel zorgen dat alles in orde komt.

Zij gaat naar de vader van het kind en zegt: Proficiat, het is een zoon. De vader springt een gat in de lucht en is dolgelukkig. "Maar..." zegt de zuster er is een klein probleem.

De vader schrikt en denkt dat de kleine ziek is De vader schrikt en denkt dat de kleine ziek is. Nee, zegt de zuster, de kleine wilde de borst niet van je vrouw en we hebben het kind aan de borst van mijn collega gelegd, ook een zwarte en het kind is nu bruin uitgeslagen, een kleine ramp dus.

De boer is blij dat het kind gezond is en gelooft de uitleg van de zuster. Hij is dolgelukkig met zijn zoon.

De volgende dag schrijft hij een brief naar huis, naar zijn ouders met de melding van de geboorte van zijn zoon en de toestand erom heen.

Zijn moeder schrijft terug: Beste zoon, gefeliciteerd Zijn moeder schrijft terug: Beste zoon, gefeliciteerd. Wij zijn gelukkig met de geboorte van je kind.

Met de rest moet je niet zitten, want toen je klein was wilde je ook niet zogen aan mijn borst,

en aangezien wij op een boerderij woonden hebben wij je direct aan de koe gelegd. 't Is daarom ook dat je nu zo'n DOM KALF geworden bent.