Indekking Portefeuille mei 2008 Wat en hoe & Waarom en timing.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H5 Financiële Rekenkunde
Advertisements

H3 Wat doe je met je geld Onderscheid tussen verschillende soorten uitgaven, om een goede begroting te kunnen maken Verschillende vormen van sparen en.
H 11: Winstverdeling en (stock)- cashdividend
H 11: Eigen vermogen 11.1: aandelenvermogen 11.2: emissie van aandelen
Voorstel Koop en verkoopregels beleggingsportefeuille Van Valckenborgh Dirk okt 2008.
niets is zeker, dát is zeker!
M3F-MATEN - Tijd en Snelheid
Kan Wiskunde de beurs kloppen?
Het Eigen Vermogen. Het eigen vermogen is het geld dat de eigenaar zelf in zijn onderneming heeft gestoken. Het is een schuld, want de onderneming zou.
Retail Marketing Services
Presentatie: Hoe bouw en bescherm je een portefeuille
H 44: Investeringsselectie
Spel: Koop een euro. Je kan een euro kopen. Mooi, maar er is wel 1 regel: De hoogste bieder krijgt de euro voor het bod, maar de laatste bieder, die er.
Elimineer het dollarrisico uit uw portefeuille
Beleggingsstudieclub
Module 6 Stop! Geen risico!?
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
H 12: Vreemd vermogen lang
Margin Call - Introductie Floris Heukelom
dy dx De afgeleide is de snelheid waarmee y verandert voor x = xA
Een financiële uitwerking van de zonnepanelen.
Omzet.
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
stijging van het algemeen prijspeil
Toepassingen 5L week 1: ‘Een nieuwe start’
In het jaar 2007 kon je dit kopen voor €100: In het jaar 2012 kon je dit kopen voor €100: Koopkracht = Het geld wordt minder waard.
H 35 (Havo)/H 42 (Vwo): Liquiditeit
Moneypicker Group Vof, na 1 januari 2007: 1 Season’s GREETINGS.
Herhaling Examenstof M&O
Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer BV. Rotterdam, 2 november 2000 ten behoeve van: Opties in de praktijk door: Hans Tielkemeijer.
inkoopprijs – verkoopprijs winst – verlies
Een overzicht van de mogelijkheden
Agenda  Les 37 tm 40  wkn 02 en 03  hs 11 eigen vermogen  bestuderen par 11.1 tm 11.4 maken wb vragen 11.1 tm
Lichtgevoelige weerstand
Goedemiddag H3b.
Goedemorgen H3b.
Febelfin – Studiedag “De beurs vandaag” Leen Van Wambeke Retail Marketing Services Euronext Brussels.
Toegevoegde Waarde Productie = inkomen.
Samenvatting Wat moet je leren/ oefenen? Heel hoofdstuk 2
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Pietje heeft op 1 januari 2008 een bedrag van € 400 op een spaarrekening gezet. De rente is 3,5%. Hij laat de rente op de rekening staan. Op 1 januari.
Lesplanning – paragraaf 7 blz. 38 Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent Zelfstandig werken, met radio?? Afsluiting van de les. Lokaal verlaten.
Stop eens een turbo in je portefeuille. Lansceringsslogan ABN -AMRO.
Van Valckenborgh Dirk Februari Definitie “optie op aandelen” : Recht / Verplichting om een standaardhoeveelheid aandelen te kopen (call-optie –
Paragraaf Huren  Huur  Gas, water en licht  Klein onderhoud Kopen  Hypotheek  aflossing en rente  Onroerendezaakbelasting  Gas,

OM OVER NA TE DENKEN.
Inkoopprijs, verkoopprijs,winst, verlies
1 Week /11/ Dalende beurzen Blijkbaar is de macht van de centrale banken in de wereld overroepen Men kan niet blijven de mensen.
22/11/ DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
Algemene Ondernemersvaardigheden
Algemene Ondernemersvaardigheden
Vraagstukken: intrest
§1.4 Waar kies je voor? In deze PowerPoint-presentatie leer je over:
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week Us$ stijgt en de VS markten en grondstoffen markten+ obligatie markten storten ineen.
§2.3 Hoe leen je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Lenen
Turbo’s: Beleggen in de hoogste versnelling
H.5 Winst en toegevoegde waarde
Opties Wat zijn opties Oorspronkelijke functie Call - optie –het recht om gedurende een afgesproken periode de onderliggende waarde tegen een afgesproken.
TECHNISCHE ANALYSE Januari 2010 Van Valckenborgh Dirk.
Rekenen met rente Jnw, september 2015.
Bart Van der Veken Senior Financial Engineer Belfius Bank VFB Beleggerscongres 10 Oktober 2015, Antwerpen.
SPAREN EN LENEN. SPAREN  Enkelvoudige interest ( rente)  Samengestelde interest ( rente)
Aanvallen en verdedigen met opties. Inhoud presentatie  Factoren van invloed op de prijsvorming van opties  Grieken  Aanvallen met opties  Verdedigen.
Handelsalgoritmen voor dagopties
Optie Een optie is een recht om bijvoorbeeld een aandeel gedurende een bepaalde periode tegen een vooraf afgesproken prijs te mogen kopen of verkopen.
DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT
Opties Tim Simons Trevianum scholengroep, Sittard Henri van den Hout
Transcript van de presentatie:

Indekking Portefeuille mei 2008 Wat en hoe & Waarom en timing

1. Wat en Hoe Niets aan het toeval overlaten

Onze situatie: euro in aandelen Ongeveer in België Ongeveer in België elders: elders: – in £ en $ – in Rom en Bulg – Parijs Amsterdam en Xetra Als de indexen dalen, daalt onze portefeuille in een zelfde mate mee en zijn we snel een paar 1000 euro kwijt. Daling 7% is euro weg (zie fin. verslag 10% deze maand) Als de indexen dalen, daalt onze portefeuille in een zelfde mate mee en zijn we snel een paar 1000 euro kwijt. Daling 7% is euro weg (zie fin. verslag 10% deze maand) Uitganspunt: Uitganspunt: –Geveven dat de de beurzen staan voor een sterke correctie op enkele maanden, wat doen we dan?

3 mogelijkheden: We doen niets. Het is tijdelijk en geloven in een herstel We doen niets. Het is tijdelijk en geloven in een herstel –Het geld zijn we wel kwijt, want we hadden lager kunnen instappen. Dus: We vekopen alles en kopen hetzelfde terug over enkele maanden We vekopen alles en kopen hetzelfde terug over enkele maanden – ‘t is werk, niet alles kan lager terug gekocht worden en – je hebt 2 keer transactiekosten, dus: Indekken via een financieel instrument Indekken via een financieel instrument – we kopen een turbo short, een put Optie op de Bel20, een warrant

Wat is een Turbo-short? Turbo long Turbo long Onderliggen de waarde Onderliggen de waarde Turbo short Turbo short Een Turbo is een financieel instrument waarbij de bank een deel van uw onderliggende waarde bij financiert. De bank leent een deel bij. Een Turbo is een financieel instrument waarbij de bank een deel van uw onderliggende waarde bij financiert. De bank leent een deel bij. Turbo’s hebben een verschillende hefboom afhankelijk van de hoeveelheid die de bank bijfinanciert Turbo’s hebben een verschillende hefboom afhankelijk van de hoeveelheid die de bank bijfinanciert Aandelenposities afdekken met Index Turbo’s Short Aandelenposities afdekken met Index Turbo’s Short

Hoe gebruiken we een Turbo-short? NL / MeiJuni Bel 20 daalt met 10% ,00 Prijs turbo48 Volledige indekking /4= 2500 stuks10.000€20.000€ Winst met de Turbo10.000€ Verlies in aandelen € Enkele scenario’s Enkele scenario’s steeds nul-operatie, ook als de Bel 20 maar 5% daalt steeds nul-operatie, ook als de Bel 20 maar 5% daalt

Hoe gebruiken we een Turbo-short? NL / Mei4 Juni Bel 20 stijgt met 5 % Prijs turbo (hefboom=9,82)42,34 Volledige indekking /4= 2500 stuks10.000€5. 850€ Verlies met de Turbo € Winst met aandelen € Enkele scenario’s Enkele scenario’s Resultaat: 850€ winst Resultaat: 850€ winst Overigens is de 850€ de rente op het geleende bedrag Overigens is de 850€ de rente op het geleende bedrag

Hoe gebruiken we een Turbo-short? NL / Mei4 Juni Bel 20 stijgt met 7.5 % Prijs turbo (hefboom=9,82)41,36 Volledige indekking /4= 2500 stuks10.000€3.400€ Verlies met de Turbo € Winst met aandelen € Enkele scenario’s Enkele scenario’s Resultaat: 900€ winst Resultaat: 900€ winst 4200 is ook het stop-loss-niveau. Dit betekent dat als de Bel 20 verder stijgt het restbedrag wordt uitgekeerd is ook het stop-loss-niveau. Dit betekent dat als de Bel 20 verder stijgt het restbedrag wordt uitgekeerd.

Slotbalans: Resultaat is dus steeds positief: Resultaat is dus steeds positief: –Daalt de Bel 20: ingedekt –Stijgt de Bel20: lichte winst Maar: we laten wel het maximale stijginspotentëel liggen als de Bel20 stijgt, want we hebben betaald voor een verzekering die we niet gebruiken. Maar: we laten wel het maximale stijginspotentëel liggen als de Bel20 stijgt, want we hebben betaald voor een verzekering die we niet gebruiken.

Dus: varieren Minder indekken Minder indekken –enkel de 50.00€ die in Brussel belegd is Indekken met een grotere hefboom: Indekken met een grotere hefboom: –Sneller stop-loss niveau bereiken

2. Waarom en Timing Niets aan het toeval overlaten

Klopt de uitganssituatie? Waarom gaat de beurs dalen? Waarom gaat de beurs dalen?