V2G2 techniek: weven en vlechten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Luchtvaart techniek en krachten
Advertisements

ons idee is een aquaduct in een nieuw jasje
Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4
Lees- en Taalproblemen
Techniek: Een Brug Te Ver
Gemaakt door Nils Baalmans
Autheur: Peter Zijsling
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Klik na afloop rechtsboven op X om terug te keren naar deze animatie.
Hoe ga je te werk bij aardrijkskunde?
Stoffen en hun eigenschappen
Escher.
De springende kikker Origami uit Japan.
Buigen van installatiebuis
De bedradingslijst.
Klik op deze link om een filmpje over
Gemaakt door Suzanne Koene-Jurgens
Van doelen naar reflectie
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
beeldaspect materie - textuur
V2G2 techniek: bespannen / opspannen met gaas en gips
V2G2 techniek: vlechten / knopen
V2G2 techniek: bespannen / opspannen met stof
V2G2 techniek: haken.
V2G2 techniek: breien.
Natuurkunde Samenvatting Paragraaf 1 + 2
Gemaakt door: Lisanne Molenaar en Jasper Risse KIas: A2B
De Orthodontist.
Goniometrie Als je deze uitleg stap voor stap volgt, kun je na afloop alle hoeken berekenen van een rechthoekige driehoek. Elke keer als je klaar bent.
UITLEG PARAGRAAF 4.2 Klas: 2M5.
Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer.
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
Paasdecoratie.
Jord Knaap & Paul Crouwel
Breien!.
Goed te doen op scholen en leuk voor thuis
Jamali.Niloufar 7BHS 2012/2013 HAIRSTYL MEN.
B OEKDRUKKUNST 2 rootje ‘ Verandering ’ Bron afbeelding achtergrond : http :// www. clipartpal. com / clipart _ pd / education / openbook 1. html http.
De dag van het solliciteren - introductie
Samenvatten.
Samenwerken.
De ondernemende student Hoofdstuk 8Leiding nemen, geven en ontvangen.
Stofonderzoek.
Nu is het plan om een map op een van de 2 computers te plaatsen en die te simpel te delen naar die andere computer ook wel SFS (Simple File Sharing) genoemd.
Ontwerp je eigen kwartet
Aanleggen bestrating Niveau 1 en 2 Wedeo.
Excursie Heideberg Heilig Hart Heverlee. cementvoegenbakstenenglasramen Leien dakarduin.
Woordjes leren.
Plastic.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
Engel van papier Wat heb je nodig?
Leervaardigheden in het vak nask1 Vaardigheden die je helpen het examen met succes te behalen.
Divergeren Deze powerpoint ga je aan de slag met verschillende divergerende technieken. Hierbij bedenk je zoveel mogelijk ideeën. Bij een brainstormsessie.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.
Sok poppen maken THTEX.
De projectmakers zijn?????? David,Damien, Joyce,Firouze en Finn
Stempelen op stof Opdracht:
Sprintende haas.
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Vergeet je naam & en je klas niet
Tips voor autorijdende dames
Moodboard.
Vroeger werd al veel gebouwd
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Poster ontwerpen Opdracht fictie klas 1.
Mondeling Nederlands Cursus 3 – Module 1 Dag 1.
Procedure voor het Produceren van een pijpklem
7e druk
MODE BLOK 2 PERIODE 1.
Transcript van de presentatie:

V2G2 techniek: weven en vlechten Weven en vlechten zijn heel oude technieken. Nog steeds wordt veel van onze kleding gemaakt van geweven stof.

V2G2 techniek: weven met draad en/of stof Je hebt nodig: een stevig stuk karton wol in twee kleuren een naald een schaar

weven met draad en/of stof stap-voor-stap Je begint met het maken van je eigen ‘weefgetouw’ van het stuk karton. Maak met de schaar op regelmatige afstanden van elkaar inkepingen aan de Boven- en onderzijde. Wikkel een draad wol op de plekken van de inkepingen om het karton heen Weef aan 1 zijde van het karton de andere kleur wol er doorheen

weven met draad en/of stof vervolg Je kunt variëren op het weefprincipe door gaas te nemen en in een bepaalde vorm te buigen. Daarna kun je er met gekleurde draden doorheen weven. Natuurlijk kun je ook met papier weven, met reepjes stof, met gedroogd gras, Enzovoorts!

weven met draad en/of stof vervolg Je kunt variëren op het weefprincipe door gaas te nemen en in een bepaalde vorm te buigen. Daarna kun je er met gekleurde draden doorheen weven. Voorbeeld Weef een proeflapje, gewoon rechthoekig, niet te groot Weef ook een stukje metaalgaas dat je al in een vorm hebt gebogen Beide voorbeelden ga je aan de klas laten zien. Demonstratie Eén van jullie groepsleden zal een stukje weven voordoen in de klas, terwijl het tweede groepslid uitleg erbij geeft. groepslid drie laat de voorbeelden van vlechten met wilgentenen zien groepslid 4 legt uit hoe de wilgenteen-techniek werkt

vlechten met wilgentenen Wilgentenen zijn dunne buigzame takken van de knotwilg. Vroeger werden schuttingen van wilgentenen gevlochten, maar ook manden.

vlechten met wilgentenen Om te vlechten met wilgentenen heb je alleen takjes van de wilg nodig en Een kniptangetje Haal de zijtakjes van de tenen af, tot dat je rechte stengels/takken overhoudt

vlechten met wilgentenen stap-voor-stap Maak de bodem (of dak) van je mandvorm door enkele tenen kruiselings op elkaar te leggen. Vlecht hier een lange teen doorheen tot je een cirkel hebt van formaat ‘dak’ Knak de kruiselingse tenen 90* naar boven Vlecht lange tenen hier tussendoor Zo maak je een ‘mandvorm’, die omgedraaid een ‘hut’vorm heeft

In de kunst

In de kunst

In de kunst