ICT-praktijkdag jongste kleuters … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitleg Toverdoos, D. van Hunnik,
Advertisements

Het maken van presentaties voor op de computer.
De nieuwe ICT-diamant Sociaal-ethische competenties
Kennis maken met Power Point Office 2007
Lesje in het bewerken van Wmf plaatjes
VLEKHO-HONIM Om deze presentatie op je eigen tempo te volgen klik je telkens met de muis voor een volgende stap of een volgende dia. •Starten met je Digitaal.
Pagina-instelling.
Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
Hoe maak ik een mooie presentatie?
Les5. • Als een dia uit een presentatie het goed zou doen in een andere presentatie, kun je de dia kopiëren naar de nieuwe voorstelling en gebruiken wanneer.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Boss RC-50 Guide Beats laten horen Beats aanpassen Instructie voor leerlingen Guide is één van de mogelijkheden met de Boss RC-50.
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Pimp your Powerpoint 7 juni 2011
Een digitaal verhaal maken
Het digitaal schoolbord
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
De Schoolkrant illustreren
Les 5 Geluidsbestand, videofragmenten Powerpoint.
Lesgeven en begeleiden
25 MEI MEI 2009 Workshop : onderwijskundige context en ict.
om deze presentatie uit te voeren
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Als u Power Point opent, krijgt u twee of drie dialoogvensters te zien
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Beeldaspect RUIMTE René Akkerman start.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
WMF Plaatjes bewerken In 2007.
SEPTEMBER 2007 : ICT-EINDTERMEN= werken aan ICT-COMPETENTIES informatiecommunicatie (in) (be) oefenen twee richtingen (op) zoeken één richting ICT op een.
ICT-competenties SEPTEMBER 2007
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen … Resultaten van de gemaakte keuzes via de bevraging:deelzorg 1. uitleg.
ICT-praktijkdag 1 ste leerjaar … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
Een presentatie maken Les 2
Eindtermen ICT 1. De leerlingen hebben een positieve houding tegenover ICT en zijn bereid ICT te gebruiken om hen te ondersteunen bij het leren. 2. De.
Maak uw eigen film in drie gemakkelijke stappen
Snelzoekgids voor audiogesprekken
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
ICT-competenties in het basisonderwijs Via ICT-integratie naar ICT-competentie. - Kurt Dossche.
Lync-vergaderingen Deelnemen aan een Lync-vergadering
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Toepassing van ICT Martijn De Vlaemynck.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
ACTIVATIE SELFIEACTIE TASKFORCE. Hoe werkt dit? 1. Open het meegestuurde bestand (Powerpoint) 2. In het menu ‘Invoegen’, klik op ‘Afbeeldingen’ (hier.
Invoegen foto: Kies op tab Invoegen, Afbeelding
5 tips om eenvoudiger te werken
Bridge spellen naspelen met Wbridge5
Bridge spellen naspelen met Wbridge5
Uitleg Toverdoos 2007 via deze presentatie, D. van Hunnik
Voorbeeld: Diavoorstelling instellen zodat de [volgende dia] via spatiebalk, muisklik op pijltjestoets niet mogelijk is.
Je kunt het sommige mensen af en toe naar de zin maken…
Robert Tamburello Vicepresident Fabrikam Dorpsweg 1 | Elders, 0000 AA
Deze dia in uw presentatie invoegen
Deze dia invoegen in uw presentatie
Je kunt het sommige mensen af en toe naar de zin maken…
Instructie onderwerp SmartArt-afbeelding met foto's tegen een rode achtergrond (gemiddeld) Ga als volgt te werk als u de SmartArt-afbeelding op deze dia.
Deze dia invoegen in uw presentatie
Deze dia in uw presentatie invoegen
Deze dia in uw presentatie invoegen
Deze dia in uw presentatie invoegen  
Deze dia in uw presentatie invoegen
Deze dia in uw presentatie invoegen
Deze dia in uw presentatie invoegen
Powerpoint Meester Opdracht: Titel: Tahoma 66 groen
Deze dia in uw presentatie invoegen  
Deze dia in uw presentatie invoegen
Transcript van de presentatie:

ICT-praktijkdag jongste kleuters … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …

SEPTEMBER 2007 : ICT-EINDTERMEN= werken aan ICT-COMPETENTIES informatiecommunicatie (in) (be) oefenen twee richtingen (op) zoeken één richting ICT op een veilige, verantwoorde en doelmatige manier gebruiken (zelfstandig) oefenen in een door ICT ondersteunde leeromgeving een positieve houding tegenover ICT en bereid zijn ICT te gebruiken bij het leren (zelfstandig) leren in een door ICT ondersteunde leeromgeving ICT gebruiken om eigen ideeën creatief vorm te geven digitale informatie opzoeken, verwerken en bewaren ICT gebruiken bij het voorstellen van informatie aan anderen ICT gebruiken om te communiceren attitudevaardigheid kennis inzicht ervaringen

de kinderen ICT-competenties bijbrengen is … … een zaak van continuïteit … …en van samenhang… gebruikenoefenenlerencreërenzoekenvoorstellencommuniceren

met de kinderen starten op 2 verschillende manieren … ict-werkbalk < (voordeel: overal bereikbaar)

de ict-competentie het leergebied de doelgroep informatie een eigen kleur per doelgroep

concrete verkenning

hulp bij de verkenning 1.BOBO (leeshoek, puzzels, muziek, kleuren, appels plukken, ….) 2.WONDER (vormen, ….) 3.WORTEL 3 (koning, muisspel, hoorspel, ballonnen prikken, dierengeluiden, …) 4.VERSIER DE KERSTBOOM 5.DRIBBEL 6.NIJNTJE 7.KOEKELOERE 1.DE SCHATKAST (slepen met de muis, vegen met de muis, liedjes, rijmpjes, …) 2.PUZZELS OP MAAT (9 stukken) 1.LIEDJESLAND 2.SAMENSLIM 1.WROET 2.HUISJE BOOMPJE BEESTJE 1.RAADSELFILMPJES EN TEKENDICTEES (via fiche)

QUADRILL WORTEL 3 : ballonnen prikken

Digitale prentenboeken, beeldverhalen, levende boeken,…

DIGITALE PRENTENBOEKEN: zelf maken… Voorwaarden:  de prenten of afbeeldingen beschikbaar hebben op de computer (inscannen of digitale foto’s maken)  kennis hebben van het werken met PowerPoint Benodigdheden:  powerpoint  geluidskaart en boxen/koptelefoon  microfoon die aangesloten is op computer  een scanner of een digitaal fototoestel Werkwijze:  Start PowerPoint. Kies onder ‘Opmaak’ voor een blanco dia-indeling. Zorg ervoor dat het hokje geselecteerd is waarin staat ‘Weergeven bij nieuwe dia’.  Afbeeldingen worden ingevoegd op de volgende manier: in het menu ‘Invoegen’ op ‘Afbeelding’ en vervolgens op ‘Uit bestand’ klikken zodat de gewenste afbeelding geselecteerd en ingevoegd kan worden. Om een afbeelding te scannen: kies onder ‘Afbeelding’ voor ‘Van scanner of camera’. Daarna op ‘Aangepast’ klikken om de afbeelding te scannen en in te voegen.  Tekst kan met behulp van een tekstvak worden ingevoegd door in het menu ‘Invoegen’ op ‘Tekstvak’ te klikken. Met de linkermuisknop kan nu op de gewenste plaats een tekstvak gevormd worden. In dit tekstvak kan de tekst getypt worden die ook wordt ingesproken.  Op internet zijn veel sites te vinden met gratis geluidseffecten. Geluid kan ingevoegd worden door in het menu op ‘Invoegen’, ‘Films en geluiden’ en ‘Geluid opnemen’ te klikken. Na op de recordknop te klikken (de knop met het rondje), kan de gewenste tekst ingesproken worden. Wanneer dit gedaan is op de stopknop klikken (de knop met het vierkantje). Geef vervolgens het geluidje een naam en druk op OK. Het verschenen luidsprekertje kan op een gewenste plek in de dia-afbeelding geplaatst worden.  Nadat meerdere dia’s zijn gemaakt kan op elke dia een pijl rechtsonder geplaatst worden om door het boek te ‘bladeren’: op ‘Autovormen’ klikken en vervolgens op ‘Blokpijlen’ klikken en de Pijl Rechts selecteren. De pijl kan naar de gewenste plaats op de dia worden gesleept en in de gewenste kleur worden aangepast. Door de pijl te selecteren en met de rechtermuisknop te klikken kan gekozen worden voor ‘Actie-instellingen’. Onder het tabblad ‘Muisklik’ de optie ‘Hyperlink naar:’ selecteren en kiezen voor ‘Volgende dia’. Door vervolgens op OK te klikken is de actie ingesteld. Voor terugbladeren is de werkwijze gelijk, alleen dan kiezen voor Pijl Links en deze linksonder in de dia plaatsen. In plaats van ‘Volgende dia’ bij ‘Actie-instellingen’ voor ‘Vorige dia’ kiezen. Bij de laatste dia kan de hyperlink van de pijl verwijzen naar ‘Voorstelling beëindigen’. NB. Afbeeldingen en teksten mogen niet zonder toestemming van de uitgever worden verspreid, behalve voor privégebruik. Bron:

BEELDMATERIAAL

jongste kleuters en rijmwoorden… Het programma Rijmwoorden richt zich op het leren herkennen van eindrijm en beginrijm en het manipuleren met klanken.

webcam

helpkaarten