KICK DE WOLFF WWW.DE-WOLFF.COM Presentatie april 2011 Diverse programma’s Kick de Wolff april 2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Delen van apparatuur woensdag 21 maart Delen van apparatuur Wanneer is delen van apparatuur relevant ? Wanneer meerdere computers aanwezg zijn en.
Advertisements

Thuisnetwerken. Thuisnetwerken Enkele statistieken 77% Belgische huisgezinnen met minstens één persoon tussen 16 en 74 jaar  minstens één of meerdere.
Het maken van presentaties voor op de computer.
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
2 beeldschermen op één PC
Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
Hardware voor draadloos netwerk
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
EEN GEZAMENLIJKE PRESENTATIE VAN KICK DE WOLFF EN JULIUS HUISTRA BEIDE PRESENTATIES KOMEN WEER OP INTERNET. Kick de Wolff 25 oktober 2011 XP draaien op.
Een tablet voor elke docent……
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Naar Windows Naar Windows 7 door Kick de Wolff 1 Door Kick de Wolff Ik ga U vertellen hoe U Windows 7 op een oudere computer met XP of Vista.
PTI Eeklo Autocad 2013 Downloaden & Installeren Schooljaar Studentenversie.
Vliegen via een netwerk. Dit heeft de volgende deelnemers •Éen Host: Dit kan zijn een bestaand netwerk via internet(IVAO, VATSIM) of de flightsimulator.
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands Cloud Computing.
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Internetbankieren.
Labnet & PTSchemes : Installatie van de toepassingen
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Thuis netwerken Olaf Wevers –
Internetten buiten de deur Presentatie voor HCC Zoetermeer Dinsdag 9 November 2010 Kick de Wolff November 2010.
Windows 7 21 september Wat gaan we behandelen ? Windows 7 Achtergrond besturingssysteem Migratie naar Windows vanuit XP of Vista Verbeteringen/veranderingen.
Invullen e-profiel Ga naar
Kies een router Update December 2008.
Formatteren van uw harde schijf.
Backuppen ErvaringenHoeWaarom Door Kick de Wolff.
CJBONLINE.NL pc-hulp Organisatie Computer & Windows (Uitgangspunt is Windows-XP SP2/feb2006)
Lezing Gmail Gmail WEBMAIL MET GMAIL van GOOGLE. Diverse wetenswaardigheden over GMAIL. o.a. Hoe krijg ik een seintje op mijn computer als er.
Door Kick de Wolff Netwerk thuis maken Door Kick de Wolff
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Hoe kan ik naar zo’n ding kijken?
Helpdesk 13 september 2011 HELPDESK Deze middag horen we graag van u: vragen, opmerkingen, problemen, reacties en tips. Groepsgewijs leren en helpen we.
HOE ZIT DAT NU MET VISTA ???? Een kort overzicht.
... M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R IP-Adres instellen ppt_aa1_p10_ip_addressing_v4.1_nl_0508.
WiFi netwerk Door Nico Van Damme.
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Lezing door Kick de Wolff
Image backup maken van Windows partitie.
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Antwoorden op vragen tijdens/na de presentatie Kick de Wolff maart 2011 De tijdens en na de presentatie gestelde vragen en de ervaringen van mij worden.
Veilige modus F8 Presentatie door Kick de Wolff op 22 juni 2010 Bij HCC Zoetermeer Kick de Wolff
Windows 8 Door Kick de Wolff Kick de Wolff.
Handleiding netwerkkaart PGOsupport
Netwerken (2) Informatica.
Kick de Wolff februari Door Kick de Wolff Kick de Wolff februari 2012.
Informatieavond Kinderen, Ouders en Internet.  Blogs  Chatten  MSN  Beveiliging  Links.
Hoe een pc met behulp van
Installatie stappenplan voor Netwerkkaart
stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze.
?.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
Stap 2) Het instellen van het netwerk Benodigdheden : -2 Verschillende IP adressen -2 Verschillende MAC-adressen -2 Virtuele machines.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
EiD lezer en windows 10 Met de browser Edge. Windows 10 en Edge browser  Wie straks zijn belasting wil invullen via Taks On Web en dit wil doen via zijn.
Fletransport via sshd en fliezilla HCC Linuxwerkgroep Breda.
Windows 10 Creators Update
Het postkantoor van windows
Netwerken & Internet 3.
Netwerken & Internet 2.
Transcript van de presentatie:

KICK DE WOLFF Presentatie april 2011 Diverse programma’s Kick de Wolff april 2011

Onderwerpen: Teamviewer (inloggen op onbemande computer thuis) Soluto Disktective IPv4/IPv6 Kick de Wolff april 2011

Teamviewer Teamviewer is een gratis programma ( let op als U het download ) wat het mogelijk maakt om: Iemand ergens anders via Uw PC te begeleiden. Of op een PC ergens anders in te loggen en er mee op afstand te werken. Het bestaat uit een hoofdprogramma en een bijprogramma. Kick de Wolff april 2011

Iemand anders helpen Installeer het hoofdprogramma op uw PC. Nodig via uw hoofdprogramma de hulpvrager uit d.m.v. het sturen van het hulpprogramma via naar hem toe. Hulpvrager moet dit hulpprogramma downloaden en opstarten (het wordt niet geïnstalleerd), Hij krijgt dan een nummer van Teamviewer en hij moet een wachtwoord invoeren. Daarna moet hij U zijn nummer en wachtwoord doorgeven. Kick de Wolff april 2011

Teamviewer Door het nu ingeven van zijn nummer en wachtwoord kunt U verbinding krijgen met zijn PC. U kunt nu in het systeem van uw hulpvrager rondkijken en dingen uitvoeren. (Mits u gewoon onder Windows blijft werken, dus geen DOS commando’s of afsluiten en opstarten.) Randvoorwaarde is dat U beide wel moeten beschikken over een fatsoenlijke Internet verbinding. Ook moet u beide over een over werkende beschikken. Zo niet dan moet hulpvrager zelf het bijprogramma downloaden en opstarten. Kick de Wolff april 2011

Teamviewer Teamviewer kan ook een PC op afstand bedienen (pc thuis of PC op kantoor) Installeer op beide systemen het grote teamviewer programma. Noteer nummer en wachtwoord van het systeem waarop u wilt inloggen. (Stel wel wachtwoord in op iets moeilijks.) U kunt nu op uw eigen systeem door ingaven van het nummer en wachtwoord van uw PC thuis of op kantoor hierop inloggen en alles doen wat U wilt. Kick de Wolff april 2011

Teamviewer Het is te downloaden van: Demo van inloggen op mijn systeem thuis. Kick de Wolff april 2011

Soluto Men noemt dit wel “het anti frustratie programma“ Start Uw PC ook zo langzaam op en wilt u weten waar hij dan mee bezig is? Installeer Soluto en deze verteld U wat er allemaal opgestart wordt en of U er iets aan kan doen. U kunt iets op “pause”zetten, dan wordt het niet meer opgestart. U kunt iets op “delay” zetten dan wordt het vertraagd opgestart. Kick de Wolff april 2011

Soluto U kunt natuurlijk ook alle overbodige programma’s de-installeren. Als het programma enige tijd draait en verschillende opstarts heeft kunnen vastleggen kunt U er een overzicht van bekijken. Demo Kick de Wolff april 2011

Disktective Weet U waar al Uw schijfruimte door verbruikt wordt? Bekijk met Disktective wat de grote ruimte gebruikers zijn. Alleen downloaden en uitpakken volstaat. Start Disktective en geef partitie of map aan die onderzocht moet worden. U krijgt een grafisch beeld van het ruimte gebruik. Demo, na volgende plaatje Kick de Wolff april 2011

+

IPv4 / IPv6 IPv4 is de beschrijving van het Internet adres Protocol versie 4. IPv4 gebruikt 32 bits verdeeld in vier groepjes van 8 bits. (0 t/m 255 decimaal). Totaal adressen oftewel 4 miljard adressen voor de hele wereld. Deze zijn nu bijna op. Dus wordt het tijd voor een nieuw adresseer systeem. Kick de Wolff april 2011

IPv6 IPv6 is een adresseer systeem van 8 groepjes van 128 bits. (1024 bits) oftewel 2 tot de macht 1024 (on- uitspreekbaar groot) Om het nog hanteerbaar te houden wordt het geschreven als: 3ffe:6a88:85a3:08d3:1319:8a2e:0370:7344 De laatste 2 groepjes (0370:7344) zijn het oude IPv4. Kick de Wolff april 2011

IPv4 en Ipv6; Wachten tot dat Uw Internet provider IPv6 voor U beschikbaar heeft. Wachten op een nieuw modem van uw internet provider Eventueel upgraden of vervangen van uw ander netwerk hardware. (Router, Wifi Access point, Netwerk printer, netwerkkaart in uw computer? En ander netwerk apparaten) Vervangen software: Windows Vista en Windows 7 zijn al voorbereid. Maar bij XP zal er waarschijnlijk iets extra’s moeten geïnstalleerd worden. Bij W-ME, W-98 en nog ouder is het maar de vraag of U websites met IPv6 adressen kunt bereiken. IPv4 blijft voorlopig bestaan. Uw internet Service Provider zal U vast wel tijdig op de hoogte stellen. Volg de persberichten. Kick de Wolff april 2011

IPv4 en Ipv6; Er vallen over het nieuwe IPv6 adresseer systeem nog heel veel technische details te vertellen, maar daar is internet uitstekend voor. Bv Het nieuwe systeem wordt nu getest. Op 8 juni a.s. zal er een wereld wijde test zijn. Kick de Wolff april 2011

Welke protocollen heb ik nu? In W7; Ga via Configuratie naar netwerkcentrum. Ga dan naar Adapter instellingen wijzigen (links boven). Druk met Rechter Muis knop op uw netwerk verbinding (bv LAN). U ziet nu welke IP protocollen er in uw Windows zitten. In Vista; is “netwerkcentrum” “netwerkverbinding” Ga dan naar “netwerkverbindingen beheren ”, daarna weer met RM op uw verbinding klikken. Kick de Wolff april 2011

Ervaringen Dropbox en ZumoDrive Ik heb diverse ervaringen in een apart document gezet op mijn website: kies dan “lezingen” Kick de Wolff april 2011

Aftiteling Vragen?????? Nogmaals ter herinnering: de presentatie komt op: of Wil je uitgenodigd worden? Of je hebt nog vragen Mail mij. Kick de Wolff april 2011