Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Computers en systeemsoftware : hardware
Advertisements

Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
2 beeldschermen op één PC
Overdracht (grote) bestanden
Spic en Span Of CCleaner
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
AzzCardfile • Het programma om je rommel te beheersen • Kees van Doorn.
EEN GEZAMENLIJKE PRESENTATIE VAN KICK DE WOLFF EN JULIUS HUISTRA BEIDE PRESENTATIES KOMEN WEER OP INTERNET. Kick de Wolff 25 oktober 2011 XP draaien op.
Samenstelling van deze presentatie Erik VAN AS Automatisch afsluiten van uw PC Je kan je pc automatisch laten afsluiten door het Windows operatings- systeem.
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Naar Windows Naar Windows 7 door Kick de Wolff 1 Door Kick de Wolff Ik ga U vertellen hoe U Windows 7 op een oudere computer met XP of Vista.
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
De relaties tussen: de hardware het BIOS het besturingssysteem de toepassingsprogramma’s.
Computers Door: Jelle Smits 3TG erste.
Componenten voor een werkende computer
Workshop harde schijf indelen
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Windows 7 21 september Wat gaan we behandelen ? Windows 7 Achtergrond besturingssysteem Migratie naar Windows vanuit XP of Vista Verbeteringen/veranderingen.
Lesdoelstellingen Op het einde van deze les ken je:
Formatteren van uw harde schijf.
Backuppen ErvaringenHoeWaarom Door Kick de Wolff.
Geschiedenis van DOS en Windows
Bedreigingen en Beveiliging van uw computer Presentatie Clubmiddag 18 januari 2011 door Fred Houthuijs Amstelland Senioren ComputerClub.
Door Kick de Wolff Netwerk thuis maken Door Kick de Wolff
Namaak in ICT Illegale software. Wat is illegale software? Vraag: “Mag u een programma downloaden van het internet, zonder hiervoor te betalen, dit installeren.
Een goed begin is het halve werk….
SYSTEEMPROGRAMMATUUR. Het opstartproces Stroom aanzetten. De BIOS-ROM-chip wordt geactiveerd. BIOS = Basic Input Output System.
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/16 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Installatie van de banksoftware. Stop de CD in de cd-lezer van de transfercomputer. Het installatieprogramma zal automatisch starten, anders via verkenner.
HOM COM LEDENVERGADERING 20 / 09 / Programma  1. Demo van een netbook  2. Picasa met gezichtsherkenning  3. AppRemover  4. Bureaublad.
Beveiliging woensdag 22 november Beveiliging Waarom aandacht voor beveiliging? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van informatie.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Lezing door Kick de Wolff
Image backup maken van Windows partitie.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
KICK DE WOLFF Presentatie april 2011 Diverse programma’s Kick de Wolff april 2011.
Veilige modus F8 Presentatie door Kick de Wolff op 22 juni 2010 Bij HCC Zoetermeer Kick de Wolff
Windows 8 Door Kick de Wolff Kick de Wolff.
Windows wordt steeds beter … Zie hier enkele van de nieuwste features.
Operating Systems Informatica.
Moederbord en blu-ray.
Deze PowerPoint gaat over de website leukedingetjes1.weebly.com!
Computer Club Bodegraven Organisatie en mappen. 8 januari 2013 De programma’s en bestanden staan in het externe geheugen: 1. z.g. harde schijf(en); in-
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Vraag aan de Helpdesk: Hoe kan ik LIEFDE installeren?
BIOS en Opstarten.
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Installatie stappenplan voor Netwerkkaart
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
Besturingssysteem Vaak wordt de Engelse term gebruikt: Operating System ( OS ) Plaats van het OS in een computersysteem: Hardware Applicatie Operating.
Een zegening of een vloek
Online filmpjes maken. (
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Online filmpjes maken. (
Stap 2) Het instellen van het netwerk Benodigdheden : -2 Verschillende IP adressen -2 Verschillende MAC-adressen -2 Virtuele machines.
Hom Com Ledenvergadering 21 september Google Nieuw logo Beter leesbaar op mobiele apparatuur.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.
WAT IS ER NIET BEHANDELD IN Van BIOS naar UEFI, een zegening of een vloek. WAT IS ER NIET BESPROKEN IN Hoe ziet er een harde schijf uit, de indeling. EN.
Media Players, muziek rippen, CD`s branden, en muziek downloaden woensdag 20 januari 2016.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Waarom back-up (kopie) Harde schijf kapot PC vervuild (Image) Virus (Image) Verkeerde handeling waardoor Pc niet meer opstart (Image) Kopie bestanden op.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Operating Systems Informatica.
3 Hardware 3.1 De processor en intern geheugen
Transcript van de presentatie:

Presentatie 9-5-2006 Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS Aanpassen boot volgorde UPDATEN van BIOS Booten van USB stick USB stick bootable maken

BIOS Dit is het Basic Input/Output Systeem Zonder BIOS start geen enkele computer.

Wat doet het Bios Het Bios zet allerlei zaken klaar zodat een besturingsprogramma er mee kan werken. Dit kan zijn DOS, Windows, Linux oid Het regelt alle adressen van de devices! Het regelt allerlei waarschuwingen Het regelt wat er voor schijven etc aan hangen. Het bewaakt de temperatuur in de computer Het regelt de BOOT volgorde

Het BIOS Het Bios zit op het moederbord en er wordt door de maker van het moederbord bepaald wat er inzit. Het Bios wordt vaak van één van de grote BIOS leveranciers betrokken b.v. Phoenix, AMI etc. Het BIOS is voor bijna elk moederbord anders.

Het BIOS Het BIOS is een flash geheugen wat inhoud dat het niet verdwijnt als de stroom uitvalt. Het BIOS kan door middel van een speciaal programma-tje geüpdate (geactualiseerd) worden

Rondleiding Deze rondleiding is in een Moederbord van ASUS de P4P800-E. Op uw eigen systeem zal het zeer waarschijnlijk anders zijn. Zeker bij een notebook.

De opbouw van mijn systeem

Rondkijken in het BIOS Dit kan nooit kwaad U bepaald of u iets wilt wijzigen Bij twijfel niks doen Hoe te veranderen b.v. boot volgorder Alles terug zetten naar de standaard instelling. Denk hierbij om eerdere aanpassingen.

Nu gaan wij in de BIOS rondkijken. Wij komen in de Bios door meteen na het opstarten op een speciale toets te drukken. Bij een groot aantal systemen is dat de “Del” toets Dus schakelen nu naar de andere computer.

Updaten van Bios Alleen doen als het echt nodig is Alleen doen als U weet wat u doet Download en print handleiding van Internet. Lees het goed door (engels) Download nieuwste versie Bios van internet Download update programma (Afudos.exe) van internet.

Het updaten van een AMI Bios Start van Boot floppy Het ophalen van de oude Bios Afudos /ohuidige.rom Het laden van de nieuwe Bios Afudos /ip4p8E009.rom

Booten van USB stick Zorg dat bij Boot volgorde van de floppy in het BIOS de USB stick vooraan staat of Zorg dat bij de Boot volgorde de USB mass storage device aan staat bij grotere usb sticks. De volgorde wordt automatisch gecorrigeerd als er bij opstarten geen USB stick in zit en er wel een floppy is.)

Waarom booten van USB Sticky Een floppy heeft maar 1,44 MB opslag Een kleine USB stick al 32 MB of meer Er kunnen dus meer en grotere hulp programma’s op Een moderne PC heeft geen floppy unit meer. Dus je moet wel je hulpprogrammas van een sticky halen of je moet een CD-ROM daarvoor gaan gebruiken. Is het een erg grote USB stick dan heet het een USB mass storage device (externe harddisk)

Booten van USB sticky Voorbeeld met andere systeem

Een Sticky bootable maken Booten van een stickie kan alleen als er een z.g.n. boot record op staat. Windows 98 SE kon een stickie formatteren als bootable. Voor XP kan dit niet maar er is er van HP een leuk programma-tje die dit voor je doet. SP27213.exe Microsoft heeft hiervoor een mooie handleiding

Een Sticky bootable maken In deze handleiding wordt gesproken over het kopiëren vanaf een Bootfloppy Hoe je dit doet als je geen floppy hebt zoek ik nog uit en komt op mijn website te staan. Weer voorbeeld op andere PC

Deze presentatie komt ook weer op mijn website te staan www.de-wolff.com Vragen ?