Lachen is gezond.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 februari 2014 “U moet beseffen dat het de Heer, uw God, is die u in staat stelt om die welvaart te verwerven,
Advertisements

De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Een vrouw te zijn.
Ik wens je De kracht van god.
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
De mayonaisepot en de koffie
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
die niet om jou zou huilen.
Vinden jullie het Vanavond lachen hier? Mogen we als Christenen lol Hebben? Is alles Waar we om Lachen ook echt Om te lachen? Geef eens een Reactie.
Ds. Jasper Klapwijk Gods verbond met ons Voorganger Thema
Welkom.
Wat maakt het leven zinvol?
Godsdienst.
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Zingen Vers 1 Jezus is mijn toeverlaat.
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
Paulus en Israël Romeinen Uitverkiezing, een beladen onderwerp.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Godsdienst.
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
NIET TE GELOVEN! Sara’s lachen en Gods beloften
Leven met God door de week. Een vraag vanuit geheiligd verlangen.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
Welkom op TOV!.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Numeri 14.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
EEN LES VAN DE GANZEN.
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Hoe vier je Kerst?.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
“Soms zou ik willen dat Jezus hier was …”
WIJ MOGEN LEVEN MET CHRISTUS Romeinen 6:8: “Wanneer wij met Christus gestorven zijn, geloven we dat we ook met Hem zullen leven.”
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Durf te kiezen, durf te verliezen – je bent rijk in Christus.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Preek over Genesis 21:1-7 1 e Adventszondag. Introductie Advent 2015 Bijzondere geboorten: a.De geboorte van Isaak b.De geboorte van Obed c.De geboorte.
Les 10 voor 2 september 2017 DE TWEE VERBONDEN.
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
’Vertel even wat over jezelf …’
Psalm 8 Ga zo met de schepping om dat Gods roem op aarde zichtbaar blijft.
Transcript van de presentatie:

Lachen is gezond

Het lachen kan je vergaan De gebrokenheid v.h. leven kan je aanvliegen Abraham en Sara: konden zij nog echt lachen? Zij kenden het verdriet van kinderloosheid Gods belofte? Die zal wel via Ismaël lopen

Zou voor de Here ook maar iets onmogelijk zijn? Hij zorgt voor de voortgang van het verbond Opvallend hoe vaak Hij hiervoor kinderloze echtparen inschakelt! voor een speciale taak

Gods beloften Geef het niet op Ook vandaag staan er beloften uit Hoe reageer je daarop? Lach je schamper? Of geloof je: bij God is alles mogelijk?! Geef het niet op Maar doe een dringend beroep op wat God beloofd heeft

Lachen?! Alle verdriet verdwijnt niet hier en nu ‘De hele schepping zucht’ Maar ook: het is een geboorteproces Er zal een daverende lach geboren worden! Straks worden er allemaal Isaäk-en geboren