© 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Advertisements

Hoe veilig is moderne communnicatie?
ongewenste indringers op de computer
Informatiekunde op het Calandlyceum Margreet Tiel 24 juni 2008.
Veiligheid op het internet
Malware.
EEN INTRODUCTIE. Wat is een firewall?  Een firewall is een systeem of een groep van systemen dat zorgt voor de beveiliging van je intranet (of intern.
Internet fun & veilig! titeldia.
Onderhoud van de PC. 26 oktober, 2005 Danny Kuppens.
Internetbankieren.
Windows XP beveiliging
Gastcollege Utrecht 17 oktober 2013 Thomas van Essen Spam & social media.
Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen.
Veilig internet Mediawijsheid
11 januari januari “Van elke drie pc’s heeft er een geen goede beveiliging.
Hoe veilig is INTERNET? internet is het wereldwijde computernetwerk
Beveiliging van de PC. 2 december 2004NBC Presentatie2 Waar aan denken?  Beveiliging van data  Beveiliging tegen stroomuitval  Beveiliging tegen ongewenst.
FireWalls. Wat is een Firewall? Een Firewall is een programma wat jouw persoonlijke bestanden op jouw computer beschermt tegen buitenstaanders. Internet.
11 januari januari “Van elke drie pc’s heeft er een geen goede beveiliging tegen virussen en spionnen”
H17: Beveiliging en cryptografie
Internet beveiliging checklist. Overzicht Wensen Internetgebruik Risico’s Internetgebruik Oorzaken van onveilige situaties Beveiligingsbeleid Checklist.
Internettoepassingen waarmee we niet (zo) bekend zijn
Spreekbeurt door Maxime Van Poucke 6A
Presentatie Clubmiddag 17 september 2013 door Henk Kesting Malwarebytes
Malware Wat is het en wat kan u eraan doen. Bjorn Bernaerts PIVO, 6 juni 2005.
Bedreigingen en Beveiliging van uw computer Presentatie Clubmiddag 18 januari 2011 door Fred Houthuijs Amstelland Senioren ComputerClub.
Veilig Internetten? Door: Hans ter Heijne Gert-Jan Scharstuhl
Chatten en Twitteren woensdag 14 maart Chatten en Twitteren Wat is “chatten” ? Chatten (van het Engelse to chat: kletsen, praten) is het voeren.
Spam spam spam spam spam SPAM 15 mei 2008 Geert Dewaersegger.
Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen.
ICT, werk en maatschappij door Anouk Pieter Ronny.
Virussen, trojans en hoaxes:
Het gegevensverwerkend proces
Lucas Aerbeydt & Alexander Ide 1 SPYWARE You are being watched.
Computerbeveiliging Engelbert Hubbers Erik Poll Digital Security groep Instituut voor Informatica en Informatiekunde Radboud Universiteit.
Computerbeveiliging.
Gevaren Ledenvergadering 26/03/2012. Veilig internet ? Virussen Hoaxen Malware Phishing Root kits Daar hoorden we reeds over.
en aanverwante zaken Presentatie Clubmiddag 21 december 2007 door Ab Wiegman Amstelland Senioren ComputerClub.
Beveiliging woensdag 22 november Beveiliging Waarom aandacht voor beveiliging? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van informatie.
PC Beveiliging woensdag 23 november PC Beveiliging Waarom moet de PC beveiligd worden? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van.
Computermisdaad.
Maatschappelijke aspecten Identiteitsfraude
Veiligheid op het internet Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich.
Beveiliging van computers. Wat doen we vanavond: Wat en hoe beveiligen. Verschil tussen virus en malware Hoe praat een computer over een netwerk - met.
Spam & Social media Thomas van Essen Gastcollege Utrecht 7 oktober 2014.
Hacken Gabriela & Shivam.
Open inloop-thema: Veilig Surfen en betalen op Internet.
Verwijdering Software “gespuis” woensdag 21 januari 2015.
Besturingssysteem Vaak wordt de Engelse term gebruikt: Operating System ( OS ) Plaats van het OS in een computersysteem: Hardware Applicatie Operating.
Spyware en andere beesten Hoe vermijden en verwijderen.
Wachtwoorden. Waar gebruik je een wachtwoord voor? Hyves Msn Nog meer?
Een hacker is in het dagelijks spraakgebruik meestal iemand die inbreekt in computersystemen.computersystemen In bepaalde technisch georiënteerde subculturen.
Computerwijs Malware: een overzicht Leerling Schooljaar school.
Mediawijsheid Hoe ga je verstandig met Media om?.
 Wie weet wat een hoax is?  Een nepwaarschuwing, in het Engels hoax genoemd, is een bericht dat zich tracht te verspreiden als een kettingbrief.
Computer bedreigingen woensdag 2 maart 2016
Beveiliging van de computer firewall anti-virus anti-Spyware spam phishing schoonhouden computer Windows Update gebruikers account beheer (UAC)
Malware JORIS LELIEVELD EN RICK VAN DRIEL. Wormen  Verspreiden via Internet  Hebben geen bestuurder nodig  Effect van Wormen is hetzelfde als een virus.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Introductie ‘Hacklab MOOC’
Hoe om te gaan met gevaren van internet.
Wat is een firewall ? Student Information Networking.
Internetbankieren.
Presentation Title E-Security Uitdagingen en oplossingen voor burgers, bedrijven en overheidsinstellingen Senaat, 3 juni 2005 Benoit Scheen Vice President.
Wat kun je doen om datalekken te voorkomen?
Introductie computerveiligheid
Cybersecurity, samen staan we sterk!
Netwerken & Internet 3.
Meest voorkomende trucs van digitale oplichting
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Transcript van de presentatie:

© 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?

Malware. Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Het woord is een samenvoeging van het Engelse malicious software (kwaadwillende software). 300% groei in 2007 AVERT ontvangt dagelijks samples

Wat voor soorten Malware zijn er? Wanneer we het over malware hebben dan praten we meestal over: Virussen Worms Trojaanse paarden Spyware Rootkits

Virus Mensen krijgen de griep door besmetting met een virus. Zo is het ook met een computer. Wanneer een besmet bestand op de computer wordt uitgevoerd, kan het hele systeem besmet raken. Bestanden kunnen beschadigd of zelf geheel gewist worden.

Worm Een worm is een soort virus dat zich verspreidt via computernetwerken, bijvoorbeeld via of peer-to- peernetwerken (KaZaA, LimeWire, etc...).

Trojaans paard Een trojaans paard is in de computerwereld een programma dat ongewenst meekomt met een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Het is genoemd naar het Paard van Troje waarin Griekse soldaten de stad Troje binnenkwamen om de poorten van de stad van binnenuit te openen.

Spyware Spyware is de naam voor computerprogramma's (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij.

Rootkit Een rootkit is een set softwaretools die vaak wordt gebruikt door een derde partij (meestal een hacker) na toegang te hebben verkregen tot een (computer-) systeem. De rootkit nestelt zich diep in het besturingssysteem.

Andere gevaren. Hackers Spam Phishing (Onbedoeld) versturen van privé gegevens

Computerkrakers (Hackers) Een hacker is in het dagelijks spraakgebruik meestal iemand die inbreekt in computersystemen. Het is de benaming voor een meestal kwaadwillend persoon, die zich bezig houdt met het zich wederrechtelijk toegang verschaffen tot al dan niet beveiligde computersystemen

Spam Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten. Spam is ook bekend als Unsolicited Commercial en Unsolicited Bulk .

Phishing Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer.

Ook niet te vergeten Bescherming van onze kinderen Instant messengers Websites voor volwassenen Privé gegevens zoals adressen, enz…