Koningslied op Bevrijdingsdag Psalm 144. Koning en volk Figuur van koning: niet op zichzelf Figuur van koning: niet op zichzelf Volk en vorst verbonden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd
Advertisements

Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Uitnodiging ... Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt.
toegang tot de Vader in één Geest
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Psalm 4.
Psalm 25.
Genade en veroordeling
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'Jezus ontmoeten' . .
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
BIDDEN IS INTIMITEIT MET GOD
Tweede adventszondag 5 december 2010
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
In moeders armen Snakken naar troost Snakken naar troost Lekker leven? Lekker leven? Luxeprobleem? Luxeprobleem? Laag dieper: onzeker Laag dieper: onzeker.
Hoog gegrepen Huilen van hulpeloze baby Huilen van hulpeloze baby Grote mensen op de knieën Grote mensen op de knieën Vijand: te hoop lopen tegen God Vijand:
Psalm 72.
IK WEET HET! ,,GROOT IS DE HEER’’
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Psalm 87 - Verwondering Wat een andere maar aansprekende beelden Wat een ambitie Wat een verzoening En: wat is het waar.
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
Psalm 9 Jezus is eerlijk.
Jonge kinderen zijn kostbaar in de ogen van Jezus
Welkom.
Vers 1 Ik zal, zo spreekt de Here de schapen die Mij overbleven vanwaar Ik ze verspreidde naar 't eigen land doen wederkeren. Ik zal ze goede herders geven.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Zingen Vers 1 Juicht, o volken, juicht, handklapt en betuigt
Welkom in de samenkomst
Koninklijk gebed bij aangevochten vertrouwen
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Prachtig weer en de wereld stond in brand Het raamwerk is de strijd van draak tegen Zoon ALLE MACHT AAN DE MESSIAS.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
Zingen Vers 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam,
Wat is belijdenis doen?. Is het wel bijbels? Wat is belijdenis doen? Is het wel bijbels? Hoe kun je nu al zeggen dat je de rest van je leven zult geloven?
Door de poort van het bloed de vrijheid tegemoet! 1. Vóór de poort; 2. Door de poort; 3. Achter de poort.
-Serie over David… 1. -Eindelijk kóning! 2 -Serie over David… -Eindelijk kóning! 3 Thema: Leven bij de gratie Gods - als koning - als onderdaan.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Cantorij Uit de diepte, heb ik tot de HERE geroepen en Hij heeft mij geantwoord. Antifoon en Psalm 130 Vers 1, 2, 3 en 4 Cantorij zingt antifoon, gevolgd.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Reaching Out - HEART-. Hulp en netwerk bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.
Voorjaar oude leven nieuwe leven aantrekken nieuwe jas nodig!
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
1.Koning en volk hebben gebed nodig, 2.steun van iemand groter dan zij, 3.steun van Israëls Hoop. 4.Ons verlangen, goed bestuur en vrede, 5.ontvangen we.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Les 7 Hou van God Wat doe ik hier vandaag?
Een vaste burcht is onze God Tekst: Psalm 46,8 en 12
Ken je de weg in de stad?.
Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Les 8 Bidden kun je leren.
Vreugde, vreugde, louter vreugde
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
2 Kronieken 30: Het volk Israël vierde een hele week feest in Jeruzalem. Ze vierden het Feest van het Brood zonder Gist. Iedereen was vrolijk!
WELKOM.
Jongensclub ‘t Thuishonk Leuker kunnen we het niet maken,
Bediening van het Woord
1. Wat is de kern van de psalm
Transcript van de presentatie:

Koningslied op Bevrijdingsdag Psalm 144

Koning en volk Figuur van koning: niet op zichzelf Figuur van koning: niet op zichzelf Volk en vorst verbonden Volk en vorst verbonden Schaduwkanten, en toch: blijvende waarde Schaduwkanten, en toch: blijvende waarde Nederland ≠ Israël Nederland ≠ Israël Rest: signaal van boven Rest: signaal van boven

Bevrijding – waarvan? Ellende voorbij Ellende voorbij Lekker leven? Lekker leven? Hulp van omhoog Hulp van omhoog “Vreemdelingen die leugens spreken” “Vreemdelingen die leugens spreken” Bevrijd van het kwaad, van binnenuit Bevrijd van het kwaad, van binnenuit

Toontje lager Grote ego’s – op de knieën? Grote ego’s – op de knieën? “HEER, hoe is het mogelijk dat u aan ons denkt!” “HEER, hoe is het mogelijk dat u aan ons denkt!” Ruimte voor samenleven Ruimte voor samenleven Beginnetje maken in je eigen praktijk Beginnetje maken in je eigen praktijk Achter David zie je Jezus: Achter David zie je Jezus: Grote Koningszoon die zich klein maakt Grote Koningszoon die zich klein maakt God die de hemel openschuift God die de hemel openschuift

Gelukkig is het volk “Gelukkig is het land …” “Gelukkig is het land …” God als helper in oorlog? God als helper in oorlog? Dieper: aan God verbonden geeft geluk Dieper: aan God verbonden geeft geluk Verlangen en gebed voor Nederland Verlangen en gebed voor Nederland Gelukkig mens, gelukkig volk Gelukkig mens, gelukkig volk