Vredeszondag 26 september 2010 Vrede komt er niet vanzelf. Laten wij daarom bij onszelf beginnen en over onze haag of muur heen kijken naar iedereen om.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
VLAGGETJES VOOR HET FEEST (Jan Visser)
Christengemeenschap De Goede Herder
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Het profiel van een christen
PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Er is maar één God opwekking 405
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
Genade en veroordeling
CHRISTUS IS HET ALLESOMVATTEND GEHEIM VAN PAULUS’ BESTAAN
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
MET CHRISTUS GEKRUISIGD ROM.6:1-11 GAL.2:20 GAL.2:20.
Godsdienst.
Geest.
Vredeszondag 21 September 2008 Verbinding geeft vrede, leert delen. Matteus 20 vers 1-16 De werkers van het eerste uur zijn ontevreden omdat ze meer verwachten.
Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij.
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Zondag 15 september Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Lukas 15:1-10 Deel in de vreugde want ik heb gevonden wat verdwaald en kwijt was. Zo is er.
Tweede adventszondag 5 december 2010
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
Vredeszondag 22 September 2013 Deuteronomium 10: De Heer vraagt niets anders dan dat u ontzag voor Hem toont en dat u Hem en allen die naast u staan.
Zonnebloem in de woestijn Vergissing of missie?. De bloem verwelkt? Waar ging de beproeving over? Waar ging de beproeving over? Gods geliefde Zoon – contact.
God maakt zijn zegen waar 1.
Heeft God geen betere dingen te doen in deze boze wereld dan naar mij te luisteren?
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Onze identiteit in Christus
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
God de Vader zendt Jezus
Welkom op TOV!.
VREDE.
Welkom.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Wandelen met de Ontzagwekkende
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Zingen Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede,
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Welkom in de samenkomst
Stille Zaterdag.
Opwekking voor Kinderen 76
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Zingen Vers 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam,
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Hoe vier je Kerst?.
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: B. v. d. Velde Organist: H. Snel Schriftlezing: Lucas 2: 1-7.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Stanley Hayerwas: Trumps geloof is geen geloof in God maar in de VS
1.
    Christelijke vrijheid samen God willen dienen in de gemeente
GROTE WOORDEN... 1.
What's in a name? HALLO mijn naam is... 6 augustus 2017 Den Haag.
Kerstzondag 25 december 2016 Genesis 2: 3
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
het ABC van het evangelie
Zolang er mensen zijn op aarde, zolang de aarde vruchten geeft,
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Transcript van de presentatie:

Vredeszondag 26 september 2010 Vrede komt er niet vanzelf. Laten wij daarom bij onszelf beginnen en over onze haag of muur heen kijken naar iedereen om ons heen en de vrede doorgeven, zoals God zijn vrede aan ons doorgeeft in zijn Zoon, onze Here Jezus, Christus.

In het midden van het bloemstuk staat een haag, als afscheiding tussen twee tuinen/werel- den, aan beide zijden zien wij verschillend bloemwerk, dat verschil in mensen/culturen aangeeft.

De bloemen gaan over de haag heen, dat wil zeggen: Kijk over je eigen muur van cultuur en gewoonten heen, luister naar elkaar en helpt elkaar, dat geeft vrede.

Daarom moeten wij trainen in omgaan met elkaar, oefenen in luisteren en spreken, van mens tot mens en van mens tot God. Zijn vrede zij met u.