Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 24 september.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
STAND VAN ZAKEN OMTRENT BRUCELLOSE
Advertisements

M3F-MATEN - Tijd en Snelheid
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
§ 27.2: De staat van baten en lasten
De stand van zaken in Enkele cijfers - verneveling Rond de flesjes per jaar verstrekt aan alle deelnemers …….en even zoveel naalden, spuiten.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTUELE SITUATIE OMTRENT BLUETONGUE Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
4. Opleiding Seminarie: de Belgische arbeidsmarkt 6 oktober 2010 Gepresenteerd door Martine Druant Departement Studiën Auteurs:Philippe Delhez Jan De Mulder.
Railverkeerslawaai: in de greep van Europa (?)  uur: Opening  uur: Europese Geluidpolitiek  (Mads Bergendorff, Internationale Unie van Spoorwegen.
offshore-outsourcing (import)
1 Financiering … een stand van zaken 1) heffingen 2) retributies.
Zomerconferentie Greenport(s) Nederland Klaas Slim operationeel manager ZON fruit & vegetables 18 juni 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
Collecte Doelen 2013.
Promotie Orchidee Nederland Vivien Zweekhorst 16 juni 2011.
Hoeveel weet jij over de voetbalclub
Transport en Infrastructuur
Griepcampagne Persconferentie 25 september 2013
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Heffingen Raadgevend Comité van 25 juni 2008.
Watersnoodramp.
Benchmarking Publiekszaken 2005 Benchmarking Publiekszaken Stuurgroepbijeenkomst 29 juni 2005 Den Haag.
Kabels en leidingen nabij watergangen
Herhaling Examenstof M&O
Presentatie Regiocommissie Verkeer en Vervoer 25 februari 2009.
Jagen & verzamelen Hoofdstuk 1.1.
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” 6 november 2013.
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
Vraag 28 Verzamel eerst de gegevens: P = 80 W t = 8,5 minuut = 8,5 x 60 = 470 seconden m = 200 gram water c = 4,2 J/g.°C ∆T = 37 – 7 = 30 °C Maak eventueel.
. be OFO - IFA OFO Opleidingsinstituut van de Federale Overheid Presentatie Comité B 6 juli 2005.
Goedemiddag H3b.
Nieuwe gas samenstelling
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 Raadgevend comité 23 april 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorlichtingscel Pierre Cassart Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
BSE bewaking D. Berkvens SciCom FAVV Instituut Tropische Geneeskunde D. Berkvens SciCom FAVV Instituut Tropische Geneeskunde Federaal Agentschap voor de.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Tendenzen 2006 Paul MULLIER Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingencampagne 2008 Aline DEWORME Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Bluetongue: Stand van zaken en perspectieven Brussel, 19 maart 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Verlaging van de kosten FAVV (voedselveiligheid) voor de landbouw en de KMO’s Persconferentie.
Overheidsinterventie 3
Cijfers Zorg en Gezondheid
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NUCLEAIR INCIDENT OP HET IRE IN FLEURUS Raadgevend comité 24 september 2008 Federaal Agentschap.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
De Internationale activiteiten van De Post Peter Somers 5 september 2007.
Fred Wegman - Verkeersslachtoffers: minder is mogelijk! Rotterdam, 22 april 2010 Verkeersslachtoffers: minder is mogelijk! Prof. Fred Wegman Stichting.
Voorlopige overslagcijfers 2009 Hans Smits President-directeur Havenbedrijf Rotterdam 30 december 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstelling Juridische Dienst
Studie hoofdontsluiting Leek-Roden werkatelier 15 oktober 2008 (verkeerskundige aspecten)
Zijn uw patiënten tevreden over uw bereikbaarheid?
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN BETREFFENDE MKZ Philippe Houdart Stafdienst crisispreventie en crisisbeheer.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten
Hier vind je de antwoorden LW 1 & LW 2.
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 24 september 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Actuele situatie Europa –NL: >30 gevallen sinds augustus –LUX: >10 gevallen –FR: > gevallen BTV8 en >1.250 gevallen BTV1 in het seizoen 2008 –DE: >800 nieuwe gevallen sinds juni 2008 –DK: 6 gevallen sinds augustus –SE: 6 gevallen in september –UK: verschillende ingevoerde gevallen in augustus en september –TCH: 1 geval in augustus –SP en POR: circulatie van BTV1 (> 350 gevallen), maar niet van BTV4 noch van BTV8 –HU: 1 geval bij runderen ingevoerd uit FR

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen België –sinds begin augustus: 8 eigen gevallen  beperkte viruscirculatie 4 uit FR ingevoerde gevallen –ca. 50 notificaties van verdenking met BT per week –systematische controle op invoer uit risicogebieden met andere serotypes dan BTV8 (BTV1 in Zuid-Fr)

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Leverschema

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Verloop van de campagne vaccinaties –schapen/geiten/herten: doses geleverd aan bijna dierenartsen –runderen: 3,7 miljoen doses geleverd aan bijna dierenartsen, waarvan doses voor vleeskalveren (augustus) –laatste weken sterke daling van het aantal bestellingen (10/week) rapportering –momenteel > registraties door dierenartsen –gebruik van de webapplicaties is algemeen en levert geen bijzondere problemen meer op

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Rapportering