God belooft zijn volk: ‘De Telg komt u verlossen.’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Beloften uit het verleden gericht op de toekomst !
De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Vertel het Maar Kerstproject 2008
De christelijke boodschap
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
U B E N T H E I L I G...geloven, getuigen, groeien...
THEMA: Gods naam is….
Recht en Macht Saul de eerste koning.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Godsdienst.
Beloofd is beloofd.
Koning, eens en voor altijd
Eerste Adventszondag 29 november 2009
1 ste Kerstdag 25 december 2008 Johannes 1 vers 1-5 Het Woord was in het begin bij God en was God. In het Woord is leven en het leven is het licht voor.
Oudjaar 2011 Prediker 3:15 Voor alles wat er gebeurt is er een uur, wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij.
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
Opnieuw Advent Bekende tekst Matteüs 2: het lesje opgedreund
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
God is trouw Hij gaf zijn woord
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
De gemeente: een heilige priestergemeenschap. een dubbel beeld: gemeente = tempel gemeente = priester- gemeenschap.
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Kindermoment Wat zou jij doen, als jij rijk en belangrijk was?
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Wat moet er in het hart van de rechtvaardige zijn?
Psalm 7 Mijn schild is bij God.
Verlangens van God.
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Nieuwe start, nieuwe verbinding, nieuw begin. Zondag 14 September 2008 Exodus 32 vers De Here zei tegen Mozes: het volk misdraagt zich, Ik zal hen.
Zondag 11 HC Franeker 28 maart 2010
Kerkdienst: rustgevend. Ten eerste dat gezorgd wordt voor het in stand houden van de dienst des Woords en van de scholen, en dat ik vooral op de sabbat,
Eerste zondag van de veertigdagentijd 17 februari “Gezalfde herder”
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
OPENBARING AAN JOHANNES
In Uw licht zien wij het Licht
Eén voor allen Johannes 11: Praktisch Ieder voor zich? Opofferen voor eigenbelang “Hogepriester van dat jaar” Marionet van Romeinen Geen onrust!
Een hel – als God liefde is? Welkom in de kerk
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Preek Matteüs 2: 1-12.
6. Van Davids zonen sprak de HEER: Bewaren zij mijn woord en leer, blijft mijn verbond bij hen in eer, dan zal van hen altijd een zoon gezeten zijn op.
De geboorteplaats van de Messias
Hoop doet leven HC zondag 17 Job 19 1 Petrus 1
Zingen Vers 1 Halleluja, lof zij het Lam, die onze zonden op Zich nam,
Koninklijk gebed bij aangevochten vertrouwen
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Zingen Vers 1 Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Hoe vier je Kerst?.
SEIZOEN 2015/16 STARTZONDAG.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
-Serie over David… 1. -Eindelijk kóning! 2 -Serie over David… -Eindelijk kóning! 3 Thema: Leven bij de gratie Gods - als koning - als onderdaan.
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
"..ὁς ὲστιν Χριστος…" –αυυελοσ titels "Koningsnieuws"
Op het feest van Gods rijk doet alles mee
slang als symbool? Pergamum Asclepius ‘in naam van de goden,
een stem om te getuigen, Johannes was zijn naam. Man van Godswege,
Beschamend en toch uitnodigend: Gods barmhartigheid
Transcript van de presentatie:

God belooft zijn volk: ‘De Telg komt u verlossen.’ adventspreek over Jeremia 33:14-18

God belooft zijn volk: ‘De Telg komt u verlossen.’ woord van de Messias ‘Ik ben de telg van David’ waar komt die naam vandaan? de betrouwbare getuige Jeremia en Zacharias

God belooft zijn volk: ‘De Telg komt u verlossen.’ Hij komt op tijd Hij doet naar recht Hij blijft altijd

God belooft zijn volk: ‘De Telg komt u verlossen.’ 1. Hij komt op tijd Jeremia gevangen dichte celdeur, open hemelvenster verrassend woord ‘De dag zal komen …’ herstel voor het hele volk een telg voor David op Gods tijd

God belooft zijn volk: ‘De Telg komt u verlossen.’ 2. Hij doet naar recht ‘Wee de herders…’ de aard van de Telg uitblinken in gerechtigheid één naam voor Telg en gemeente redding komt van God alleen Zacharias’ profetie

God belooft zijn volk: ‘De Telg komt u verlossen.’ 3. Hij blijft altijd dubbele belofte: een eeuwige koning een eeuwige priester één Iemand De HEER is onze redding rustgevend woord ontspannen kerstfeest