Het bemiddelingsproces

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Online Matchen ‘Van Recruitment tot kwalitatieve selectie’
Advertisements

Sollicitanten - Wat / Waarom? - Algemene werking - Mogelijkheden sollicitanten - Mogelijkheden directies.
Evaluatie van mentorprojecten
Projectplan schrijven & Financiën zoeken
TagCloud Alle wervingsmiddelen onder 1 dak.
Jobmarketing 2.0 Langenberg Advies in Verandering Vacaturepodium Match4U 13 februari 2014.
> Zoekt u personeel? En wilt u  goed zichtbare vacatures?  gekwalificeerde kandidaten?  een vlot wervingsproces?  tegen lage kosten? Kies voor MKB.
WELKOM Beste Gebruiker, Deze Demopresentatie van het D.S.S. geeft een helder beeld van de werkwijze van het programma. Het beschrijft de stappen die u.
Het Werving & Selectiebureau voor het onderwijs!
Aandachtspunten Voldoende en duidelijke informatie
CLOUD-VITAE VEREENVOUDIG UW SELECTIEPROCES. Over Cloud-Vitae Opgericht in 2013, gevestigd in Papendrecht, innovatief en snelgroeiend. 15 jaar ervaring.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Seminarie « Kwalitatieve arbeidsrelaties » Loon en beloning Peter Samyn Sigrid De Jaegher.
Handreikingen Voor de C-kandidaat
Onderscheidend op vier aspecten
Do’s van recruitment Bepaal een duidelijke wervingstrategie
Sales Management 7. Werving en Selectie.
Werving Niveau 4 Kerntaak 1 PM Blz. 23.
Daadwerkelijk succesvoller benoemen kan
5 Werving en selectie.
Onderzoeksvaardigheden
Arbeidsmarkt De arbeidsmarkt is een abstracte markt waar ruil en prijsvorming plaatsvinden. De arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandig functionerende segmenten,
Acquisitie.
3600 feedback kwaliteit BPV Kwaliteitsspiegel
Competent van kop tot teen! Studiedag 8 juni 2010 Gedragsgericht interviewen bij werving en selectie van nieuwe medewerkers Annelies Poppe Charlotte De.
Gedragsgericht Interview
Talentpools.
FINACE :: THINK, BUILD, OPERATE. Recruiting Center Werving en Selectie – Recruitment - Sourcing.
Succesvol Partnerschap bij Duurzame Bouwprojecten
Het sollicitatiegesprek
© Alert Management Consultants Slim Werk Vinden Programma.
Rechten en plichten & Testrondes.
Workshop Tips & Tricks CV
Het delegeren van taken in de huisartspraktijk
Leren Solliciteren Zelfverkenning Arbeidsmarktverkenning Het CV
 Spelprogramma waarin studenten van verschillende opleidingen tegen elkaar strijden.  De studenten worden in groepen per opleiding ingedeeld.  Het.
Personeel en organisatie
managen van de instroom
Management en leidinggeven
Loopbaan oriëntatie en begeleiding VWO6
Herenbos Personeelsdienst
Personeelsbeleid H3 Personeel Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Niets is wat het lijkt.
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam.
Eindproject Project verpakking IMT Lars en Luka Presenteer datum
Personeel en organisatie Hoofdstuk 3 Werving en selectie.
De inrichting van het Resource Center van de HU
Pilot project Gemeente Gennep
Voor Arbeid en Kansen VAK voor bijzondere doelgroepen
Presentatie doelstellingen ForAmbition 2016
Gedragsgericht Interview
Les: Online Marketing Keuzevak Marketing.
Personeel en organisatie
SCHRIJF JE SOLLICITATIEBRIEF EN CV
Sollicitatietraining
Projectplan schrijven & Financiën zoeken
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Reflector Big Five Personality
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
BaTe Financiële Dienstverlening B.V.
Keuzevragen. Leerjaar 2. Leerjaar 3. Leerjaar 4 Help.
Hoofdstuk 2 Beginnend beroepsbeoefenaren werven en selecteren
Dienstverlening Krikke Consult
In geval van gelijkwaardige kandidaten is het vaak lastig kiezen.
Personeelsmanagement
Hoofdstuk 1 Werving en selectie
Transparantie over Toegang master
Hoofdstuk 1 Werving en selectie
Personeelsbeleid H3 Personeel Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
Transcript van de presentatie:

Het bemiddelingsproces

Intakegesprek Het intakegesprek is bedoeld om: de functie-eisen duidelijk te krijgen; de sollicitatieprocedure door te nemen; de prijs en de leveringsvoorwaarden te bespreken; de verwachtingen naar elkaar helder te krijgen.

Werven van kandidaten Werving begint met de volgende stappen: het opstellen van een wervingsprofiel het kiezen van de wervingskanalen waarin het wervingsprofiel wordt uitgezet

Wervingsprofiel opstellen Aandachtspunten bij het opstellen: Begin altijd met de clou. Kies een stijl die past bij het bedrijf. Zorg voor een representatief wervings-profiel. Schrijf wervend en onderscheidend. Schrijf vanuit de informatiebehoefte van de sollicitant. Spreek de lezer direct aan (dus met ‘je’ of ‘u’). Zorg voor een aantrekkelijke lay-out.

Wervingsprofiel Elk wervingsprofiel bevat de volgende componenten: omschrijving van het bedrijf de organisatiecultuur en de werksfeer functienaam functieomschrijving met functie-eisen opleidingseisen en vaardigheden arbeidsvoorwaarden aanvullende informatie sollicitatieprocedure bedrijfsgegevens en contactgegevens van de intermediair

Wervingskanalen De meest voorkomende wervingskanalen: eigen netwerk / database met kandidaten van de intermediair social networks online media gedrukte media banenbeurzen open huis website van de opdrachtgever referral recruitment

Selectieproces Het selectieproces bestaat uit twee rondes: Eerste selectie op basis van harde criteria (cv en motivatiebrief). Een gesprek met de geschiktste kandidaten. De intermediair kan beoordelen of de sollicitant geschikt is voor de functie en past binnen de bedrijfscultuur. De sollicitant kan uitmaken of de functie en de bedrijfscultuur wel bij hem passen.

Het intakegesprek Het sollicitatiegesprek bij de intermediair wordt intakegesprek genoemd. Methodiek bij het intakegesprek: het situationele interview het gedragsgerichte interview (STARR-techniek)

Testen Moment van testen: bij de voorselectie bij de eindselectie na het aannemen van de kandidaat

Testen Redenen om sollicitanten te testen: Grote groepen kunnen tegelijkertijd worden onderzocht. Kandidaten kunnen worden vergeleken op basis van objectieve criteria. Een test kan inzicht verschaffen in punten die niet direct uit het cv zijn op te maken. Het testresultaat levert waardevolle HR-informatie op.

Testen Soorten testen: de intelligentietest de persoonlijkheidstest de interesse- en waardentest de vaardigheidstest de motorische test

Matching & shortlist Match: De match is het eindresultaat van de selectie en laat zien welke kandidaten goed aansluiten bij de gestelde functie-eisen en bedrijfscultuur. Shortlist: Op deze lijst presenteert de intermediair de opdrachtgever zijn drie beste kandidaten voor de functie.

Gespreksrondes bij opdrachtgever Rol van consultant richting kandidaat en opdrachtgever: Inplannen en terugkoppelen van de sollicitatiegesprekken Kandidaat voorbereiden op het sollicitatiegesprek Arbeidsvoorwaardengesprek: Adviesfunctie naar beide partijen toe (opdrachtgever en kandidaat) De kandidaat mag starten!

Evaluatie Waarom evalueren? Het geeft inzicht in de wijze waarop de opdrachtgever de dienstverlening heeft ervaren. Het biedt een mogelijkheid om de dienstverlening bij de opdrachtgever verder uit te bouwen (indirecte acquisitie).