Universitair Medisch Centrum Utrecht

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Achtergronden bij De eerste hapjes
Advertisements

De wettelijke regeling van bevoegdheden per
De Wet BIG en taakherschikking
BEROEPSTROTS EN PROFESSIONALS
Voorstellen.
Cardiothoracale Chirurgie UMC Utrecht
Mantelzorgtraining sondevoeding
De vormgeving van de bachelor/master trajecten voor verloskundigen
Niveau 4 Kerntaak 1: personeelsmanagement Blz. 15
ALLE KINDEREN IN BEELD Signaleren, monitoren en zorg met resultaat
Intensive care In de geestelijke gezondheidszorg
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht
Rob Schoumakers Verpleegkundig Specialist Cardiologie RN || M-ANP
Josje Frietman Manager Zilverpool Achmea Group Human Resources
Bram Jacobs voorzitter a.i. LVAG, aios Neurologie
Joan Meeder, cardioloog, opleider
Leren dienstdoen op de huisartsen post. Aios deel, leren dienstdoen op de Hap. Hao deel, begeleiden Aios op Hap. Taakverdeling Aios, Hao, Hap. Wetten en.
Het Zorgprogramma voor de geriatrische patiënt
De kritische succesfactor voor de optimalisatie van bedrijfsprocessen
Norbert Groenewegen, directeur STZ
Patiëntenemancipatie Wanneer is het genoeg?
Bent u al klaar voor Taakherschikking?
De GHOR, de zorginstelling en het regionaal crisisplan
Doel Doel: doelmatigheidsverbetering van 5% in poliklinische team (amputatie, pijn en overig) -> snellere instroom -> betere doorstroom -> reguleren.
Wie zijn wij & wat doen wij? 2 e jaar studenten SCW Evenement management  Project V Samenwerking  NAC, Playing for success, Radar, The Popcorner.
DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN VERPLEEGKUNDIGE GESPECIALISEERD IN GERIATRIE EN DE BIJZONDERE BEROEPSBEKWAAMHEID VAN VERPLEEGKUNDIGE MET EEN BIJZONDERE.
Werken met Nurse practitioners: “effecten van functie differentiatie op de grens van care en cure". Ik wil graag iets vertellen over mijn promotie onderzoek.
De informatievoorziening als (bedrijfs-)functie
De nieuwe voorschrijvers
Symposium Palliatief Netwerk
Lectoraat GGZ-Verpleegkunde
LEA en sociaal-economische ontwikkelingen Samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs Nieuwegein 20 januari 2011 Pim Kalkman.
De doula: duivels of devine
Indeling workshop – 12.10: Kennismaking
Introductie film Korte uitleg Medewerker uit SW aan het woord
1 23 maart 2010 De NVAB, het beleid nu en straks Kring ZW.
Zelforganisatie: integreren van eenvoud?
“In Vlaanderen werken mensen in de verschillende onderdelen van de zorgsector. Tegen 2014 zijn werkkrachten nodig. Als er niets verandert.
“De week van de ontdekking”
Marktonderzoek profiel ‘Medical Management Assistant’ Eindwerk Alliet Liesbeth 3BFV Coussens Jana3BAF De Bruyne Melissa3OFM Deketele Sabien3BFV Everaert.
Stakeholder analyse ziekenhuisarts Tussenstand in discussie Dr
Personeel en organisatie
Achtergrond en doelstelling Er is geen uniforme en internationaal geaccepteerde definiëring van de wijze waarop de veelvuldig voorkomende respiratoire.
ZorgSaam Kliniek Hulst. Ontstaan ZorgSaam Kliniek Hulst ± 1986: Politieke belofte bouw dagbehandelingsunit bij de polikliniek Hulst. Wens om huisartsenpraktijken.
Niertransplantatie in het LUMC Procedures voor ontvangers en donoren.
STOPPEN MET DIALYSEREN
Organisatie mondzorg en mondverzorging in verpleeghuizen.
IOP Individueel opleidingsplan. Definitie IOP Het individuele opleidingsplan is een document waarin de afspraken m.b.t. persoonlijke leerdoelen vastgelegd.
Richtlijnen en principes Over diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking 29 maart 2011 Barbara Pot, orthopedagoge/gz-psychologe.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
“HELP, de dokter verzuipt!” De toekomst van de eerstelijns gezondheidszorg in Maasbree.
HR-wijs, inspiratiesessie Vzw De touter, ondersteunend personeelsbeleid.
STEP-UP trial STEP-UP trial Onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van pijnstilling bij patiënten met lumbosacraal radiculair syndroom (LRS) in de huisartsenpraktijk.
Een dia met alleen het logo op wit Regiokaart.
Zorgen voor. Vandaag patiënten per dag verspreid over heel Vlaanderen.
De rol van de V&VN bij het onderwijs, onderzoek, praktijk en beleidsontwikkeling van de verpleegkundige beroepsuitoefening.  
Veiligere zorg: begin bij de overdracht
Het iCLB Gent in het Atheneum Wispelberg
Neurologie Noorderpoort Medische Kennis (LF1 P2)
Kennis delen.
Ervaringen Diaconessenhuis Leiden
Onderzoek ‘peuterwerk in achterstandswijken’
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
Kind in het ziekenhuis.
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
Nieuwe Professionals in de Zorg
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
Het iCLB Gent in het Atheneum Wispelberg
Tactiele stimulatie voor het beëindigen van apneus bij prematuren
KOH staat voor Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg Hét expertisecentrum voor geaccrediteerde nascholing en taakherschikking in de eerste lijn.
Transcript van de presentatie:

Universitair Medisch Centrum Utrecht De Physician Assistant medespeler of struikelblok? Cornelie Blok Barbara Peels Afdeling neonatologie Wilhelmina Kinderziekenhuis

Structuur afdeling neonatologie IC: 20 bedden, 550-600 opnames/jaar HC: 8 bedden MC: 15 bedden, 600 opnames/jaar Consulten verloskunde: 800/jaar NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

Structuur afdeling neonatologie Medewerkers 15 neonatologen 2 fellows 9 arts-assistenten 130 verpleegkundigen 3 PA’s (io) ondersteunend personeel coassistenten NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

Implementatie Keuze voor PA Kort beslissingstraject Eerste 6 maanden MC Onderwijs met arts-assistenten Stageplaatsen vooraf geregeld Intensieve begeleiding NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

Functie Werkzaamheden van arts-assistent met aanvullende taken zoals onderwijs, onderzoek en handelingen NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

Struikelblokken te verwachten Acceptatie: Verpleegkundigen Neonatologen/fellows Arts-assistenten Consulenten Ouders Scheidslijn oude-nieuwe functie Onduidelijke positionering: waar staat de PA? Onbekendheid functie NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

Struikelblokken uiteindelijk Wie is logistiek verantwoordelijk? Salaris Voorstellen aan ouders Minder medische kennis dan arts-assistent Onbekendheid functie NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

Struikelblok? Conclusie: Binnen de afdeling neonatologie van het WKZ blijkt de PA een waardevolle medespeler te zijn

Vragen?

Als het tekort aan artsen is opgelost, Discussie Als het tekort aan artsen is opgelost, wordt de PA overbodig NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

Discussie Door PA’s op te leiden wordt het tekort aan verpleegkundigen in de hand gewerkt NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

Een PA kan nooit een arts vervangen Discussie Een PA kan nooit een arts vervangen NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn 60.000 medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..