Serveren van fleswijn Mise en place:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het dekken van de tafel Het tafelkleed
Advertisements

Tafelmanieren Start de vragen.
REGELS VOOR HET TAFELDEKKEN
Powerpoint presentatie Het openen van wijn
De tafel Servetten leggen
ECHT DOELTREFFEND ! MUGGEN BESTRIJDEN
Practicum :brandstofcel bouwen
toolbox deco-procedure
Techniek: Een Brug Te Ver
Leonardo Project “F&B4You” Fine Dining en Bistro Style
Made By Amelie Nathan Kaethe En Liselore
Feestelijk dessert.
DNA.
Ha! schimmels – Ho! schimmels
BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE
Bloemen & wijn. Het is mij volkomen gelijk waarheen het water vloeit, als het maar niet in de wijn is.
In het verkeer.
101° MicroGourmet EXTRA CARE.
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Het dekken van de tafel Bediening aan tafel
Plaats Voorbeeld: het hectometerbord op snelwegen 24,2 is de plaats op de snelweg  Stel dat je pech krijgt bij het bord met 24,2.  Je loopt in 2,4 min.
Hoe ik paddenstoel word
Fauvisme = Kijk naar het filmpje. Wat valt op? Let het kleurgebruik, manier van afbeelden (als een foto of juist niet), vormen, etc.
Graag wil ik jou een roosje geven
B C A E Carrousel We zijn nu met enen op de rechterhand. 1e pel. dames bij E volte ½ baan. 2e pel. Heren B naar E ½ grote volte. We zijn.
B C A E.We zijn op de rechterhand. Bij A en C in draf. Carrousel
B C A E Diagonaal afmaken: we zijn nu met enen op de rechterhand, ½ rijbaan afstand. Carrousel
B C A E Op linie komen en halt op de BE-lijn. Voorwaarts in draf met tweeën, bij C links Bij F dames een gebroken lijn, heren F X K rechangeren. We zijn.
Kern van de workshop Hoe kunnen we ervoor zorgen dat U met de komt werken en met de terug naar huis gaat?
Powerpoint presentatie Champagne openen
Zorg voor een gezonde woning
De kleine dingen van oma's!
De appel valt niet ver van de boom.
Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)
DELTA HOTEL. GESCHIEDENIS Geschiedenis. Het hotel. Ligging Personeel Inrichting Menukaart Trends. Innovaties.
Hartjes Kies een leuk spel
Nusret 3G1 Inhoud Hoofdstuk 1: Wat is een wolk ?
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Piano Hoe vind je de juiste letter terug op een piano?
Mijn presentatie Naam van de museum is Gemeentemuseum Den Haag Wonderkamers.
Klik op het vierde plaatje.
Plastic.
Hoekenwerk gesteenten. 1 Doorlaatbaarheid van bodems Benodigdheden - grind, zand, leem, klei - 4 trechters en 8 bekers - chronometer of klok.
* Lava.
Verftips Top 5 dat een professioneel je niet vertelt Een frisse laag verf kan wonderen verrichten in een kamer. Het brengt leven en frisheid aan een doffe.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Notificatie Bunkers Productielijnen op een snellere en duidelijke manier het aantal bij te vullen flessen kan doorgeven.
Klaren EN Bottelen Theo Jacobi. Klaren EN Bottelen Theo Jacobi.
De kleine dingen van oma's!
WATER MANAGEMENT.
Verkeersborden.
Praktische opdracht Thema 3: Ecologie
IJsster maken.
Dienen in de gemeente.
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
Storm in een fles Proefje:
Storm in een fles Proefje:
Wijn maken.
De kleine dingen van oma's!
Basis 1 Getallen. Basis 1 Getallen Paragraaf B1.1 Groeperen per 10.
Breuken optellen en aftrekken
1 Download mumble via 2.
Thema 3. Erfelijkheid. Practicum Genetica De wetten van Mendel. AA
volgende bladzijde terug
Schaakquiz 1) Hoeveel keer mat in één?
Breuken vermenigvuldigen
Breuken optellen en aftrekken
Transcript van de presentatie:

Serveren van fleswijn Mise en place: Wijnkoeler of emmer op een plaat bekleed met een servet Een linnen wijn servet. Papieren servetten. Kleine plaatje voor de kurk. Een goede kwaliteit kurkentrekker of kelners vriend en foliesnijder.

Serveren van witte wijn en rosé wijn Procedure: Plaats de fles in een wijnemmer of koeler met ijs en water. Bedekt met een servet, breng het naar de tafel

Serveren van witte wijn en rosé wijn Presenteer de fles op een servet met je linkerhand op een zodanig manier dat de persoon wie het besteld heeft de label kan.

Serveren van witte wijn en rosé wijn Snij de folie in een rechte lijn met een mes of folie snijder.

Serveren van witte wijn en rosé wijn Open de fles met een kurkentrekker of kelners vriend, door voorzicht te zijn om te vermijden dat de kurk in de fles valt. Reinig de top van de fles met een papieren servet.

Serveren van witte wijn en rosé wijn Presenteer de kurk aan de gast. Wikkel de fles met een servet, laat het label zichtbaar.

Serveren van witte wijn en rosé wijn Vanuit het recht, giet een proefje aan de gastheer. Als de wijn de goedkeuring van de gast krijgt serveet de wijn aan zijn gasten, dames eerst, heren erna en gastheer laatst. Vul de glazen een derde vol van zodat de boeket ten volle kan ontplooien. Plaats de wijn terug in de wijnkoeler.

Serveren van rode wijn Mise en place: Dessert bord met een servet. Linnen servet. Papier servet. Brood bord. Kurkentrekker met een mes (kelners vriend) Een druppel stop.

Serveren van rode wijn Procedure Eerste manier: Presenteer en open de fles op dezelfde manier als een witte wijn of rosé wijn.. De fles hoeft niet gewikkeld met een servet te zijn omdat de fles niet nat is. Hou de fles in de rechterhand en een servet in de linker om druppels te verwijderen aan de nek van de fles na het ingieten.

Serveren van rode wijn Procedure Tweede manier: Bind de servet rond de fles zijn nek om druppels te vangen. Vul de rode wijnglazen ongeveer een kwart vol, of gewoon Bedek de bodem in de ballonvormige glazen, om de wijn het boeket te laten ontwikkelen. Plaats de fles op een dessert bord met een server op de gasten zijn tafel of op een zijtafel.

Serveren van oude rode wijn Als je oude rode wijn hebt, moet je het decanteren, omdat je het wilt verluchten en het scheiden van het bezinksel. Dan giet je het in een karaf.