HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Op reis naar… Tunesië met een budget van 1500€.
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Azijn, mosterd, en olie.
Spaans 24-Kitchen.
Zuivelproducten en Eieren
Groenten.
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Marc Bremer Scheikunde Marc Bremer
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Feestelijk dessert.
In de wereld van : chocola.
Vol-au-vent met puree.
“Leonardo Project” F&B 4You
VRUCHTEN EN NOTEN.
De actieve voedingsdriehoek
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Givaudan vegetarische kippensoep
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Broccolipuree met braadworst
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Dissimilatie Levert energie.
5. Brood nodig Recept / gisting
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Koude Desserts..
BASIS BEREIDING SAUZEN Er zijn verschillende classificaties voor sauzen Door hun temperatuur Grote en kleine sauzen Door hun kleur Ze hebben gemeen It.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Gemaakt door Michelle & Lisette
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Verse worstenbroodjes
Louis Paul Boon  Vlaamse schrijver Louis Paul Boon  Vlaamse schrijver  ( )
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Wijn Het proces.
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Gebonden soepen en puree soepen
John & Ramonda K3DA.
DNA extractie van een ui
Om de versheid van een ei te testen: Werp het in een bak gevuld met koud water, als het boven drijft werp het weg.
Suriname klimaat+geografie
Macaroni met hesp en kaassaus
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen:
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Smaak.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
Foto Recept Pizza rondjes
Albert Heijn.
Wijnmaken voor beginners
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Conserveren = langer houdbaar maken
Trukken van Groot-Moeder.
Wortelpuree met vissticks
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer het water bad voor service. Toepassing: -Als een basis voor andere -Als een mengsel van vullingen en gehakt Voorbehandelingen bereiden ingrediënten en keukengerei voor Verhit de donkere bouillon Geroosterd meel (zonder te verbranden) Ontwikkelen van een mus en iets laten afkoelen INGREDIENTEN: 1 l donkere bouillon 75 grs bloem 80 grs boter

DERIVANTEN Española Of Half-Glace Picad truffels, truffel sap en Port wijn verminderd Vermindering van sjalot, azijn en witte wijn, veel cayennepeper en gehakte peterselie Puree van ganzenlever en gehakte truffel PÉRIGUEUX SAUS DIABLA SAUS PÉRIGOURDINE SAUS

Española Or Half-Glace DERIVANTEN Op smaak gebracht met Port wijn Daling van rode wijn, sjalotten en gemalen merg Ui, azijn, verlaagd, witte wijn mosterd Tomatensaus, droge duxelles (B) en peterselie OPORTO SAUS BORDALESA$ SAUS ROBERT SAUS ITALIANA SAUS

KOPPELING SAP 1L. donker bouillon 40 gr. Maïzena 1 dl. rode wijn kruiden. Bereid de ingrediënten en keukengerei. Kook de bouillon en de juiste kruiden. Los het zetmeel in koud water. Voeg geleidelijk het zetmeel in de kokende bouillon tot hij de gewenste dikte krijgt. Zeer en behoud in een waterbad voor boter aan het gebruik ervan in de service. TOEPASSING: Als een basis om andere sauzen te maken Als begeleiding bij bepaalde voedingsmiddelen Als ingrediënten van gebakken vlees recepten, enz.