Gemaakt door Suzanne Koene-Jurgens

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tafelmanieren Start de vragen.
Advertisements

3 Matisse tot Malevich Matisse en Picasso
Verrassing!!.
Herfstbladen maken met bordkrijt
Kunstproject groep 8.
4 Matisse tot Malevich Matisse en Picasso
Met meester Cor en meester detmer
Kunst Gemaakt door mila.
Pablo Picasso Lynn Meulenhof 6de leerjaar Mater Dei Centrum
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Escher.
Pablo Picasso Door Silke.
Pablo Picasso Door Jolien.
Pablo Picasso Door Tijs en Lize.
Kunstproject over Pablo Picasso
Gemaakt door: Sean, Petra, Lize en Söfyan.
Opdracht ‘Rembrandt’ menu.
Hoe ik paddenstoel word
KUNST Er zijn heel veel soorten kunst,
Gemaakt door : Luuk.  1.wat voor kunst  2.wat ik kunst vind  3.abstract en realistisch  4.malevisch  5.Yann Arthus-bertrand  6.pablo Picasso.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Fauvisme = Kijk naar het filmpje. Wat valt op? Let het kleurgebruik, manier van afbeelden (als een foto of juist niet), vormen, etc.
?. ? Picasso ( ) Pablo Ruiz Blasco Geboren: Malaga, 1881 Vader Jong talent Meerdere woonplaatsen  excentrieke vrienden.
Wolvecamp tentoonstelling
Invalshoek: Niet-Europese invloeden
Op dit schilderij van de franse kunstenaar Matisse zie je mensen afgebeeld die een dans uitvoeren. De mensen zijn niet alleen verbonden met hun lichaam.
Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer.
Pablo Picasso (1881 – 1973).
Hoe maak ik een snorkel? De Snorkels was oorspronkelijk een strip, in 1982 getekend door een Belg (Nicolas Broca). Het Amerikaanse productiebedrijf Hanna-Barbera.
Programmastructuurdiagrammen
Moderne kunst In de 20e eeuw.
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
gemaakt door Ruben en Wout
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #4 EEN GRIEZELIG VOORBEELD.
Wat zie je hier? Welke kleuren zie je? Is dit realistisch? Herken je dingen ? Wat voor gevoelens roept dit bij je op? Wat vind je van dit (schilderij)?
Welkom Presentatie door: Klas IMD14 Projectgroep 4.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
Spaanse Meesters 3 Spaanse kunst.
Spaanse Meesters 2 Spanje.
Vergelijk het schilderij van Claude Monet met het Schilderij vanPaul Cezanne Claude Monet Boulevard de Capucine, Paul Cezanne Baai van Marsaille.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 bruin of zwart vouwblaadje 4 gekleurde vouwblaadjes Gekleurd papier: wit, rood en.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.
HET LICHAAM Almudena Molina Cobos. HET LICHAAM (lichamen)
Kerststalletje in de nacht. Schilder een lichtblauwe rand om de witte cirkel: meng blauw met wit.
Sok poppen maken THTEX.
Kubisme Een stroming in de kunst vanaf 1900 tot ongeveer 1920
Ons lichaam.
IJsster maken.
Portret in beeld THTEX.
Piet Mondriaan Nederlandse schilder.
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Eén Lichaam 1 Korintiërs 12:12-13
Piet Mondriaan
Het hele verhaal Genesis 2:1
Project Sporen in het land - Marickenland
Lessenserie kubisme les 1 Theorie en praktijk 2D
Kies een spel of luister naar de liedjes
Piet Mondriaan.
Pablo Picasso.
Terug Wat heb je nodig? Tijdschriften, schaar, lijm, A4 of A3-tje. Wat moet je doen? Je gaat een collage maken. Je gaat foto’s van oude gebouwen (ouder.
Toelichting opdracht 271 A/B
Wat heb je nodig? Tekenmateriaal.
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door Suzanne Koene-Jurgens Pablo Picasso Gemaakt door Suzanne Koene-Jurgens

Pablo Picasso 1881-1973 Pablo Picasso was een van de beroemdste kunstenaars aller tijden. Hij groeide op in Spanje en werd als wonderkind beschouwd. Hij was beeldhouwer, grafisch ontwerper, pottenbakker, tekenaar en schilder.

Blauwe Periode Op 19-jarige leeftijd ging Pablo Picasso in Parijs wonen, waar hij een eenvoudig en armoedig leven leidde terwijl hij meer dan tweehonderd werken schilderen. Deze schilderingen geven uitdrukking aan zijn bedroefd-heid over de armoede van de mensen die hij om zich heen zag. Dit werd zijn Blauwe Periode (1902-1904)

Roze Periode Daarna begonnen Picasso’s schilderijen vrolijker te worden, hij ging circusclowns en circusartiesten schilderen in zijn Roze Periode (1904-1906)

Harlekijn met gevouwen handen 1923

Kubisme Het kubisme is een stroming die erg veel gebruik maat van deconstructie. Kubisten analyseren de werkelijkheid, splitsten die op in delen en voegen die weer samen, waardoor er een nieuw geheel ontstaat. Les Demoiselles d’Avignon 1907

Kubistische portretten

Je eigen kubistische portret! Dit heb je nodig: Vetkrijt Lijm Een schaar Wit of gekleurd papier Wat moet je doen? Lees de opdracht op het blaadje dat je hebt gekregen goed door en ga enthousiast aan het werk! Veel plezier met deze tekenopdracht

Maak je eigen kubistische portret Teken eerst met vetkrijt op een paar blaadjes verschillende monden, ogen, neuzen en oren, van versschillende kanten gezien (van de zijkant, van de voorkant en halfschuin) Knip ze uit en leg ze voor je op tafel. Neem een leeg blaadje en maak gezichten met de stukken die je net hebt uitgeknipt. Een neus van voor gezien, een oog en profiel,een mond van voren. Leg ze neer zoals je wilt: heb ene oog kan veel hoger zitten dan het andere, de mond kan heel dicht bij de neus liggen of juist heel ver er vandaan. Probeer verschillende combinaties uit totdat je een gezicht heb dat je bevalt. Plak de verschillende elementen van het gezicht op het blaadje. Tot slot baken je het gezicht af door met vetkrijt het voorhoofd, de wangen en de kin in te kleuren. Of laat het gezicht wit en kleur de achtergrond in. Je kunt ook gekleurd papier gebuiken. Veel plezier met deze Picasso tekenopdracht