1 Timotheüs 2 1. 1 Ik vermaan u dan allereerst... elders: vertroosten Gr. parakaleo = lett. naast-roepen > aanmoedigen elders: vertroosten Gr. parakaleo.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Advertisements

Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
1. 3 Indien iemand een andere leer verkondigt en zich niet voegt naar de gezonde woorden van onze Here Jezus Christus*... * = de woorden die de Here Jezus.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Het dynamiet van het Evangelie.
Titus Titus op Kreta achtergelaten opzieners aanstellen uitkomen voor de gezonde leer 2.
1 Tim 4. 1 Tim 4 1 Timotheüs 4 Afval in de laatste tijden 1 Maar  de Geest zegt uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen  afvallig zullen worden.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
God en ons.
“Men zou de eenheid van God het enige ‘dogma’ van Israël kunnen noemen.” Pinchas Lapide (joods theoloog)
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
9 febr Zoetermeer. 1Korinthe 3 1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1 Korinthe Wordt mijn navolgers… 2 32 Geeft noch aan Joden, noch aan Grieken, noch aan de gemeente Gods aanstoot; 33 zoals ook ik allen.
Zzz Titus 2: Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, 12 om ons op te voeden, zodat… 2.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Hout, hooi & stro 1Korinthe
Gaven gegeven ... totdat Efeze
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
1 29 juni 2014 Zoetermeer. Filippi 4 4 Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u!... DANKT te allen tijde in de naam van.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
1. 2 Timotheüs 3 1 Weet wel Timotheüs 3 1 Weet wel, dat er in de laatste dagen... voorafgaand aan Christus' terugkeer; offerdienst in Jeruzalem.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Kalm en rustig leven? 1 februari 2015 Urk. 1 Timotheüs 2 1 Ik vermaan u dan allereerst smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
1. 1 Paulus, een dienstknecht van God... lett. slaaf 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
De nieuwe levenswandel Efeze
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Waarom bidden? Filippi 44-7.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
"de goede strijd".
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
18 juni 2015 Rotterdam. vorige keer van Christus  het evangelie van de heerlijkheid van Christus (2Kor.4:4) vanavond: van de gelukkige God  het evangelie.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
24 januari 2015 Den Haag. Nebukadnezar  machthebben van het Babylonische rijk en verwoester van de tempel & Jeruzalem 2Kronieken 36  het gouden hoofd.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
Bent u een monotheïst? 19 maart 2017 Nieuw Buinen.
DE GELUKKIGE GOD! 3. aan Paulus toevertrouwd
Dienen en liefhebben Romeinen
Transcript van de presentatie:

1 Timotheüs 2 1

1 Ik vermaan u dan allereerst... elders: vertroosten Gr. parakaleo = lett. naast-roepen > aanmoedigen elders: vertroosten Gr. parakaleo = lett. naast-roepen > aanmoedigen 2

1Timotheüs smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor alle mensen, =verzoeken, Eng.: petitions 3

1Timotheüs smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor alle mensen, 4

1Timotheüs 2 2 voor koningen en alle hooggeplaatsten... St.Vert. :... allen die in hoogheid zijn 5 Laat iedere ziel ondergeschikt zijn aan de autoriteiten, die boven hem staan. Want er is geen autoriteit dan onder God en die er zijn, zijn onder God gesteld. Romeinen 13:1 Laat iedere ziel ondergeschikt zijn aan de autoriteiten, die boven hem staan. Want er is geen autoriteit dan onder God en die er zijn, zijn onder God gesteld. Romeinen 13:1

1Timotheüs 2 STIL EN RUSTIG LEVEN 2... opdat wij een STIL EN RUSTIG LEVEN mogen leiden... 6

1Timotheüs in alle godsvrucht en waardigheid. Gr. eu-sebeia = goede verering 7... opdat de levenden mogen weten, dat DE ALLERHOOGSTE MACHT HEEFT over het koningschap der mensen en DAT GEEFT AAN WIE HIJ WIL, ja, zelfs de nederigste (lett. laagste) onder de mensen daarin aanstelt. Daniël 4:17... opdat de levenden mogen weten, dat DE ALLERHOOGSTE MACHT HEEFT over het koningschap der mensen en DAT GEEFT AAN WIE HIJ WIL, ja, zelfs de nederigste (lett. laagste) onder de mensen daarin aanstelt. Daniël 4:17

1Timotheüs in alle godsvrucht en waardigheid. > eerbaar, respectabel als gasten en ambassadeurs 8 NIET zoals Lot die "in de poort van Sodom zat" (Gen.19:1): "Deze ene is als vreemdeling komen vertoeven om ons geheel en al de wet te stellen! " - Genesis 19:9- NIET zoals Lot die "in de poort van Sodom zat" (Gen.19:1): "Deze ene is als vreemdeling komen vertoeven om ons geheel en al de wet te stellen! " - Genesis 19:9-

1Timotheüs 2 3 Dit is goed en aangenaam voor God, onze Heiland (=Redder), 9

1Timotheüs 2 4 die wil, dat alle mensen behouden (=gered) worden en tot erkentenis der waarheid komen. Gr. epi-gnosis = wat boven weten gaat: beseffen 10 1Tim.4:9-11; Filippi 2:9-11

1Timotheüs 2 5 Want er is ÉÉN GOD en ook één middelaar van God en mensen, de mens Christus Jezus, 11

1Timotheüs 2 6 die Zich gegeven heeft tot een losprijs voor allen; en daarvan wordt getuigd te juister tijd. 12

1Timotheüs 2 7 En ik ben daartoe als een verkondiger (lett. HERAUT) en een apostel gesteld (ik spreek waarheid en geen leugen) als een leermeester der heidenen in geloof en waarheid. 13