Familie-Wapen van onze Voorouders.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe is Netterden ontstaan en zijn Gilde
Advertisements

Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Hoe verstaat men vandaag: “Jezus, zoon/Zoon van God?”
gekocht maar terzijde gesteld
“Mijn Gebed”.
Metamorfose door vernieuwing van inzicht
Onderleiding van: Broeckx Robbie. Geschiendenis  ik begon mijn muziekcarrière op mijn 11 jaar met een overname met een ander discobar genoemd "the Music.
Quizmaster Carin Giesbers
DE olympische spelen..
Maar wat zeg jij?.
Het journaal Bij het toepassen van de boekingsregels heb je gezien dat dat een nauwkeurig werkje is, waar snel fouten gemaakt kunnen worden. Als je debiteert.
Klikken voor vervolg (schuiten) De Dordogne is de langste rivier in Frankrijk. Zij ontspringt in het Centraal massief en mondt uit in de atlantische.
Oefeningen F-toetsen ANOVA.
Terugblik Terugblik op de vorige les (kastelen) en het doeblad.
Door Rick, Ted, Marnick en Lars.
Hoofdstuk 1, §3 … de antwoorden
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
In deze dienst zal Ds. G.F. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst zingen we Tussentijds 48 Schriftlezing: Jona 1 / 3 Handelingen 4 / 5 Openbaring 1.
Waarom vieren we Kerstmis?
Napoleon Bonaparte Door LENKA en SOPHIA.
Tegen de middag was het nog vrij stil Na de middag werd het drukker.
Godsdienst
De olympische spelen.
Mexico-Stad Wereldstad.
De Barok Italië / Spanje / Frankrijk / Zuid-Duitsland / de Nederlanden Algemene kenmerken d barok is een feestelijke, uitbundige stijl.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
HET WERK VAN DE FILISTIJNEN. De nood is hoog! De kerk mist haar roeping: het brengen van leven De kerk moet terug naar de basis: het geven van leven De.
Eindelijk, een goeie uitleg !...
TOERISTISCHE ROUTE DOOR DE ELZAS DE WIJNROUTE
Evolutie van geld.
De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Welkom 4e Lijdenszondag 2015.
Kolonialisme en slavernij
Schilddekking Schild met een halfcirkelvormige onderkant, gedekt met een zwarte aanziende helm getralied van zilver en met wrong van zwart en zilver, met.
Gelderland zelf Gelderland is de grootste provincie van Nederland.
Eén stem per afgevaardigde zul je bedoelen 600 burgers & boeren
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18de eeuw
NIET DE GOUDEN POORT ! Ezechiël 44:1,2 “Toen bracht hij mij terug naar de buitenste poort van het heiligdom, die op het.
.. Gebed voor Sodom Genesis Gebed voor Sodom Genesis
Hollandschevelds Wapenboek Albert Metselaar
Hoofdstuk 2: Ontdekking en verovering
Niet alle dromen zijn bedrog…. Babylon (2:38) Meden & Perzen (5:30-6:1) Griekenland (8:20-21) ?
Wat moet ik weten aan het einde van de les?
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: E. Duurkoop
Slavernij in Europese kolonies
Bracely Classy bracelets Axelle Adrien Groep D. Bracely Bracely is een online juwelierszaak die enkel armbanden verkoopt. De webshop is gericht op vrouwen.
Preek over Genesis 49,5-7 Simeon en Levi: broeders in het kwaad.
H2 Pruiken en revoluties§2.3 Revolutie in Frankrijk Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18 de eeuw en waarom waren zij ontevreden? Waarom.
28 februari 2016 Zoetermeer 1. 2 tot dusver gezien in Genesis  Abrahams knecht wordt er op uit gestuurd om voor Izaak, zijn eniggeborene, een vrouw.
Genealogie Verdon(c)k te Gravendeel
Na de Tweede Wereldoorlog moest het land weer worden opgebouwd. De mensen die ongeschonden dan wel geschonden uit de oorlog gekomen waren begonnen de.
WASSERREICH UND HOPFENARM. IST EIN BIER, DASS GOTT ERBARM.
De zegen van Migratie Kom en Zie 3 april Rien van der Toorn Niet-westers socioloog Tyndale Theological Seminary Evangelische Theologische Academie.
BERGWEG In deze presentatie maken we een wandeling over de Bergweg. Dit is een belangrijke ontsluitingsweg in de wijk Goes-Oost. De straatnaam werd bij.
De splitsing van de Nederlanden. Het begon in 1500.Wat er bij ons gebeurde… Door Marjolein,Stephanie en Evelyne.
Hoe goed ken jij Den Haag? De grote Quizzzz Ben je er klaar voor? dan komt hier de eerste vraag…
DE KUNSTROUTE Ja ї ra,Sanne,Ines Tobias,Xander,Tim.
  Begin 1890 wordt de erbarmelijke staat van het orgel gemeld aan de kerkenraad. 125 jaar orgel, gereformeerde kerk Sliedrecht.
Wist-je-datjes Gebaseerd op de reeks Het Onzevader Doorgelicht van G. V AN H OOF  Wist je dat: het onzevader nooit in Jezus’ moedertaal teruggevonden.
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Toren van Dubai.
“Mijn Gebed”.
afgelegen luchten donkere wateren Gods zegen neemt een hoge vlucht een diepe duik geen vogel is te hoog gegrepen geen vis gaat hem te diep de verste.
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Startzondag 17 september 2017.
Genealogie Verdon(c)k te Gravendeel
Vandaag…maandag 31 december 2018 om 08:31 h
Wat heb je nodig: Pen en papier en een fototoestel.
Transcript van de presentatie:

Familie-Wapen van onze Voorouders.   Het familiewapen Timmer luidt: in groen drie gouden passers. Helmteken: een gouden passer tussen een antieke, mogelijk groene, vlucht. Dekkleden: vormvrij. Een aantal lakafdrukken met dit wapen is bewaard gebleven. De oudste lakafdruk dateert van 23 aug. 1670 toen het wapen werd gevoerd door Herman Timmer als schepen in de Hoge Bank van Zuilichem (collectie Huwelijksvoorwaarden en geopende testamenten van Zuilichem (Rijksarchief Gelderland)).

Gebodenbord van onze Voorouders   Voorts komt het wapen voor op een gebodenbord in de hervormde kerk te Nieuwaal, dat in 1712 door Abraham Timmer aan deze kerk werd geschonken. Tenslotte vertonen twee avondmaalbekers van 1806 en een zilveren broodschaal van 1821 in het bezit van de hervormde kerk te Zuilichem eveneens dit wapen.