E-Procurement van A(anbesteding) tot Z(elf indienen)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Carl Possemiers Studiedag ICT beleid Leuven, 20 juni 2006
Advertisements

De zeven klassieke gunningsprocedures in het raam van de nieuwe reglementering overheidsopdrachten (leveringen en diensten) (versie 1 mei 2013) Urbain.
Public e-procurement beknopte schets.
Elektronisch aanbesteden bij lokale overheden, de bouwsector is vragende partij Joeri Van Meenen, adjunct-directeur Vlaamse Confederatie Bouw VVSG studiedag.
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
e-Procurement in Antwerpen; het belang van een stimulerende gangmaker
Inforum Welkom Dit is een automatische voorstelling Gebruik de toets ‘Page Up’ of ‘PgUp’ van uw klavier als u sneller vooruit wil gaan. Gebruik de toets.
E-tendering Informatiesessie voorjaar Inhoud Algemene situering De uitrol: organisatorische aanpak Het juridische kader De applicatie.
© Digipolis e-Procurement van A(anbesteding) tot Z(elf indienen)
Provinciale ronden mei 2008
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
Digitaal indienen van een milieuvergunningsaanvraag via het eMIL-loket 15 september 2010.
1 De rechtenverkenner: een hefboom voor het lokaal sociaal beleid in Vlaanderen Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.
in het digitaliseringsproces bij lokale besturen
  Beginpagina Introductiescherm met informatie over de gebruiker, de organisatie- onderdelen waar de gebruiker lid van is en de openstaande acties. Menustructuur.
Peter Warnez 24/02/2011 Voorstel samenaankoop groene energie.
Voortgangspresentatie
Paperless Douane en Accijnzen en Vereenvoudigde procedures
Inkoopprocedures UT Diensten en Leveringen
Wat is Certipost?.
Implementatie Uniek Loket 26 november thema’s Ondernemingen Ondernemerschap Omgevingsfactoren 5 perspectieven Sensibiliseren Informeren Adviseren.
E-Procurement als beleidsinstrument Studiedag voor lokale overheden.
Het juridisch kader voor E-procurement
Flankerend onderwijsbeleid. Waarom? Vlaams lokaal onderwijsbeleid heeft lokale hefbomen nodig vb inzake kleuterparticipatie, spijbelen,… + lokale besturen.
Oproep Werkervaring 2009 artikel 60 Verwelkoming & inhoudelijke duiding oproep.
e-Procurement Het aanbod van de federale overheid
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
Productencatalogus Samen beter informeren. Wat is de Productencatalogus? Uitwisselingssysteem voor overheidsinformatie.
Boekenbank vzw Annika Buysse Projectleider. Wat is Boekenbank?  Opgericht door Boek.be op 1 januari 2000  Oorspronkelijk doel:  Informatie leverbare.
Het elektronische zorgplan Aanmeldprocedure
Voorstelling van de catalogus
ESF voorlichtingsbijeenkomst
Inkoop en aanbesteden in de Wmo
Dia 1 Productencatalogus: technische sessie Samen beter informeren.
Dia 1 Productencatalogus: Infosessie provinciale en lokale besturen 24/11/11.
Het E-loket ® burgerzaken
De Interbestuurlijke Producten- en dienstencatalogus Interbestuurlijke Producten- en Dienstencatalogus.
1 ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING Persoonlijke toestand en verklaring op erewoord.
Onderhands op z’n Steenwijkerlands Tiel, 1 juli 2014 Erik van der Kamp (inkoopcoördinator)
De juridische context van de digitale factuur.
Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt Ervaringen bij opmaak stappenplan en organisatiebeheersing Netwerking organisatiebeheersing.
e-Ordering e-Catalog De verdere digitalisering in e-procurement.
De visie van de Vlaamse overheid op digitalisering
E-facturatie bij de Vlaamse overheid Campagne Agentschap Ondernemen.
De elektronische catalogus
17 juni 2014 en 2 juli 2014 D.J.P. (Douwe) van de Goorberg BBA Concern inkoper CPD Informatiebijeenkomst TenderNed UOV De Kring.
e-Procurement voor bedrijven
e-Procurement voor Openbare Aankopers
Subsidie individueel vervoer:
Info-sessie CD Selectie van leveranciers van diensten met betrekking tot licenties, implementatie, advies, opleiding en/of onderhoud van software.
Softwarepakket facilitair informatiebeheer. Overzicht Doelstelling Verloop procedure Kandidaatstelling Technische toelichting.
Ticketing- en toegangscontrolesysteem en/of Kassasysteem Openbare toelichting 16/05/2012.
Bestek 2014/HFB/00/31576 : technisch beheer, onderhoud en totale waarborg van de technische installaties van en prestaties op afroep voor Dossin, Goswin.
Informatie –vergadering 15/01/2015
WAI-NOT Internet voor mensen met een mentale beperking
2013/AFM/OA/22655 Masterplan uitbreiding KMSKA - fase 2 Opening d.d. 06/12/2013 Informatievergadering 04/10/2013.
Infosessie e-Procurement voor bedrijven Federale dienst e-Procurement Versie:
VVSG - Dialoogsessie Lokale Bestuurskracht Spreker: Guido Decoster – Agentschap Binnenlands Bestuur Moderator: Lieven Janssens - Universiteit Antwerpen.
2015/HFB/OO/32006 Raamovereenkomst voor consultancy bij verandertrajecten in organisaties Opening d.d. 09/03/2015 Informatievergadering Facilitair Bedrijf.
© 2013 Universitair Ziekenhuis Gent Informatiesessie Leveren, installeren en in dienst stellen van een behandelingsplanningssysteem ten behoeve van de.
Klassikale opleiding 01/03/2016
Open offerteaanvraag met Europese bekendmaking
Energie van eigen dak Stappenplan
TenderNed Digitaal aanmelden en inschrijven bij RWS
e-Procurement van A(anbesteding) tot Z(elf indienen)
Energie van eigen dak 1.0 Stappenplan
Hulpmiddelen voor uw overheidsopdrachten
Elektronische veiling
Evoluties in de nieuwe regelgeving
Het E-depot van Rotterdam
Transcript van de presentatie:

e-Procurement van A(anbesteding) tot Z(elf indienen)

Wat is e-Procurement?  e-Procurement staat voor de volledige digitalisering van het aankoopproces van de overheid. Dit van de aankondiging van een opdracht tot het toewijzen van een opdracht.  Toepassing geschreven door de Federale overheid

Wat is e-Procurement?

 Modules: e-Notification (aankondigen van opdrachten): running e-Tendering (offertes indienen/ontvangen): running e-Catalogue (bestellingen plaatsen in een elektronische catalogus) in ontwikkeling e-Auction (elektronische veilingen) in ontwikkeling e-Awarding (ondersteuning tijdens het evalueren van offertes en het toekennen van de opdracht) in pilootfase

Waarom e-Procurement ? E-Procurement is een belangrijke beleidsdoelstelling op Europees niveau: De ministerraad van Manchester stelde als doelstellingen tegen 2010: de volledige beschikbaarheid van de platformen voor de elektronische afhandeling van de overheidsopdracht; in 50% van de overheidsopdrachten boven de Europese publicatiedrempel gebeurt elektronische indiening van offertes. De Vlaamse overheid keurde hierop 18 juli 2008 het volgende e-Procurement programma goed: Gebruik van de beschikbare federale platformen e-Notification en e-Tendering De samenwerking voor de nog te ontwikkelen modules.

Waarom e-Procurement? Vanuit het e-Procurementteam van het Departement Bestuurszaken van de Vlaamse overheid werden:e-Procurementteam De reeds gedefinieerde modules op het federale platform (e-Procurement) geïntroduceerd. Piloten gedefinieerd: Stad Antwerpen met Opdrachthoudende vereniging Digipolis OCMW Gent Verder uitdragen van dit platform

Waarom e-procurement ? Het aanbestedingsproces van de overheid verloopt op elektronische wijze; Beheersinstrument van alle overheidsopdrachten; Grotere doeltreffendheid en efficiëntie van de aankoopprocedures; Administratieve vereenvoudiging; Vermindering van de administratieve kosten; Transparantie van de procedures voor overheidsopdrachten; Betere mededinging en concurrentieverbetering. Belangrijke doelstellingen e->Procurement :

e-Notification E-notification

e-Notification Wat is e-Notification? E-Notification is de eerste module in het e-Procurementprogramma. Met deze module publiceert de overheid haar overheidsopdracht elektronisch. Het federale platform verzorgt de verdere afhandeling naar het Bulletin der Aanbestedingen (BDA) en het Europese Publicatieblad. Omwille van het overbodig worden van een apart publicatieblad naast het elektronisch platform, werd federaal de beslissing genomen het BDA en het e- Notificationplatform te laten samensmelten tegen 1 januari Het elektronisch publicatieplatform biedt de mogelijkheid, om - naast het aankondigingsbericht - het bestek en de bijlagen eveneens elektronisch beschikbaar te stellen. Geïnteresseerde inschrijvers vinden op één centrale plaats alle informatie over gepubliceerde overheidsopdrachten.

e-Notification Waarom e-Notification voor de overheden ? Vervanging BDA Administratieve vereenvoudiging Hoge toegankelijkheid Hoge garantie naar veiligheid (gebruik eID, certificaten, USB- token) Efficiëntiewinst Betere mededinging

e-Notification e-Notification binnen de Stad Antwerpen:

e-Notification Bekendmakingen:

e-Notification Voorbeeld: Leveren en plaatsen van warme drankautomaten

e-Notification

Voorbeeld: raamovereenkomst desktops:

e-Notification

Voorbeeld: raamovereenkomst desktops: doorklikken naar bestek:

e-Notification

e-Notification: lage toegangsdrempel Nodig: Ambtenarentoken Identiteitskaart met pincode + e-ID lezer PC moet softwarematig uitgerust zijn met: Programma om e-ID te lezen Internet browser (IE6, Mozilla, Chrome, …) Java versie 6, update 16 (minimaal) Ondersteuning wordt geboden vanuit: Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) Unizo Agentschap Ondernemen

e-Notification Waarom e-Notification voor de leveranciers ? Gratis zoekprofielen configureren; Gratis per op de hoogte gebracht worden van alle aankondigingen die voor leverancier van belang zijn; Gratis aankondigingen aan “Favorieten” toevoegen; Gratis deelnemen aan fora; Gratis helpdesk.

e-Tendering E-tendering

e-Tendering Deze module sluit aan bij e-Notification. In deze module kan de inschrijver zijn offerte of zijn kandidatuurstelling elektronisch indienen. De aanbestedende overheid ontvangt de offerte of kandidatuurstelling eveneens elektronisch.

e-Tendering Waarom e-Tendering voor de overheden? Efficiëntieverhoging: een belangrijke processtap wordt gedigitaliseerd; Het behandelen van papieren offertes is tijdrovend en dwingt de overheid een papieren processtroom te organiseren. ! Het in stand houden van de 2 procedures – de papieren en de elektronische – heeft weinig meerwaarde voor een overheid. Zolang de aanbestedende overheid een papieren offerte ontvangt, blijft ze gedwongen een dubbele processtroom te organiseren, met een beduidend efficiëntieverlies.

e-Tendering Waaruit bestaat e-Tendering ? Kenbaar maken van de elektronische openingszitting; Houden van een elektronische openingszitting; Opstellen van een elektronisch proces-verbaal van de openingszitting; Downloaden van de elektronische ontvangen offertes of kandidatuurstellingen naar de eigen harde schijf of het netwerk van de aanbestedende entiteit.

e-Tendering Startpagina e-Tendering: Via de portaalsite: Rechtstreeks:

e-Tendering

PV van opening bevat: Status Dossiergegevens Handtekeningen Overzicht van de offertes.

e-Tendering Waarom e-Tendering voor bedrijven? Administratieve vereenvoudiging. Kostenbesparend Gratis helpdesk Ondersteuning door: Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) Unizo Agentschap Ondernemen Lokale besturen; Stad Antwerpen organiseert samen met Digipolis op regelmatige tijdstippen globale opleidingen over e- Tendering voor de leveranciers.

Volgende stappen Proces e-Procurement e-Awarding & e-Ordering : pilootfase e-Notification Implementatie E-Tendering Interesse ? Info via VVSG Nuttige websites Vlaamse overheid: Opleidingen en informatiesessies :

Vragen