Tax-on-web & My Minfin 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KWALITEITSZORG november 2012
Advertisements

De elektronische verzamelaanvraag Ruben Fontaine Markt- en Inkomensbeheer – dienst Aangiftes.
‘SMS’ Studeren met Succes deel 1
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
NEDERLANDS WOORD BEELD IN & IN Klik met de muis
Downloaden: Ad-aware. Downloaden bestaat uit 3 delen: •1. Zoeken naar de plek waar je het bestand kan vinden op het internet •2. Het nemen van een kopie.
Gratis computerinitiatie in uw buurt BLMvzw Digidak | Evence Coppéelaan 91| 3600 Genk blmgenk.be | |
WAAROM? Onderzoek naar het meest geschikte traject voor de verlenging tot in Sint-Niklaas van het bestaande fietspad naast de Stekense Vaart en de Molenbeek.
November 2013 Opinieonderzoek Vlaanderen – oktober 2013 Opiniepeiling Vlaanderen uitgevoerd op het iVOXpanel.
Uitgaven aan zorg per financieringsbron / /Hoofdstuk 2 Zorg in perspectief /pagina 1.
Vennootschapsbelasting Aj 2011
1 COVER: Selecteer het grijze vlak hiernaast met rechtsklik & kies ‘change picture’ voor een ander beeld of verwijder deze slide & kies in de menubalk.
Global e-Society Complex België - Regio Vlaanderen e-Regio Provincie Limburg Stad Hasselt Percelen.
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
 Deel 1: Introductie / presentatie  DVD  Presentatie enquête  Ervaringen gemeente  Pauze  Deel 2 Discussie in kleinere groepen  Discussies in lokalen.
STAPPENPLAN GRAMMATICUS.
Weddeschalen & Weddebijslagen
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Een Concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest LES 4 1.
MyMinfinPro-Ondernemingen
E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB de burger
Kb.1 Ik leer op een goede manier optellen en aftrekken
Tevredenheids- enquête 2012 P. Grouwels Inleiding Mogelijke antwoorden: Zeer goed: 4 sterren ****: volledig tevreden; Goed: 3 sterren ***:
© BeSite B.V www.besite.nl Feit: In 2007 is 58% van de organisaties goed vindbaar op internet, terwijl in 2006 slechts 32% goed vindbaar.
Nooit meer onnodig groen? Luuk Misdom, IT&T
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de Belgische ziekenhuizen anno 2008 Rapportage over.
Elke 7 seconden een nieuw getal
Softwarepakket voor het catalogeren en determineren van fruitsoorten
1 introductie 3'46” …………… normaal hart hond 1'41” ……..
Wat levert de tweede pensioenpijler op voor het personeelslid? 1 Enkele simulaties op basis van de weddeschaal B1-B3.
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
1 WIJZIGINGEN UNIEK VERSLAG. 2 Agenda Verbeteringen Veranderingen formulieren Praktische herinneringen Nieuwe formulieren Sociale en culturele participatie.
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Afrika: Topo nakijken en leren.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
Programma > Algemene context en strategie
User management voor ondernemingen en organisaties
2009 Tevredenheidsenquête Resultaten Opleidingsinstellingen.
Het elektronische zorgplan Aanmeldprocedure
aanvallen moeten ten allen tijden worden weerstaan
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Van Vensoc tot Biztax Vennootschapsbelasting Aj 2011.
Van Vensoc tot Biztax Vennootschapsbelasting Aj 2011.
TAX-ON-WEB My Minfin Maggy De Geest Bienvenue à tout le monde.
Dematerialisatie, toegang tot info en versturen van digitale rapporten Marie VERKAEREN Afdeling Milieupolitie en Bodems Departement Identificatie van verontreinigde.
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Het E-loket ® burgerzaken
TAX-ON-WEB & My Minfin Sint Lievens Houtem – 03 mei 2011.
TAX-ON-WEB & My Minfin Presentatie 2010.
17/08/2014 | pag. 1 Fractale en Wavelet Beeldcompressie Les 5.
17/08/2014 | pag. 1 Fractale en Wavelet Beeldcompressie Les 3.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
TAX-ON-WEB & My Minfin 2010.
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Facet De beveiligde site en de beheerder Facet.
1 Week /03/ is gestart in mineur De voorspellingen van alle groten der aarden dat de beurzen zouden stijgen is omgekeerd uitgedraaid.
Belastingen Homcom Belastingen Papier of on-line? – Papier tot 26 juni – Online tot 16 juli On-line – Eid – Token – Wie voor online koos krijgt.
Uw electronische Identiteit
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
Aangifte PB 2016 Johan Van Overtveldt Minister van Financiën Philippe Jacquij Administrateur-generaal van de Fiscaliteit Persconferentie 26 april 2016.
Elektronische kennisgeving van geboorte
Digitale documenten woensdag 19 september 2018.
Tax-on-web Training Gebruikersgids.
Transcript van de presentatie:

Tax-on-web & My Minfin 2014

Tax-on-web en My Minfin Algemeen Toegang van de burger Toegang van de burger via eID Hoe eID te lezen Zich authentificeren met eID De elektronische aangifte www.taxonweb.be Voordelen Tax-on-web Uitzonderingen Vooraf ingevulde gegevens Toegang naar de aangifte Toegang naar de aangifte: TAX box Samenvatting van de vooraf ingevulde gegevens In de aangifte (1/2) Lijst met fouten Foutmelding en validatieregels Bijkomende hulp

Tax-on-web en My Minfin De elektronische aangifte www.taxonweb.be In de aangifte (2/2) Nota’s bijvoegen Elektronische bijlagen bijvoegen Snelle invoering Gegevens bewaren (≠ indienen) Simulatie van de belastingberekening Visualisatie van de aangifte Samenvatting voor het indienen Zoomit De aangifte indienen Gemeenschappelijke aangifte Bevestiging van neerlegging van de aangifte Het elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be Doelen 4 luiken Laatste functionaliteiten Luik 1: Gegevens en documenten Luik 2: Inkomen en fiscaliteit Luik 3: Patrimoniale bezittingen Luik 4: E-services Nuttige telefoonnummers en adressen

Algemeen Tax-on-web is een internet toepassing die toelaat de aangifte in de personenbelasting elektronisch en gemakkelijker in te dienen 3 gebruikers: De burger => Taxbox De volmachthouder => Taxworkbox De ambtenaar => Finbox My Minfin is het persoonlijk elektronisch fiscaal dossier van elke burger

Toegang van de burger Tax-on-web en My Minfin zijn beiden beveiligde toepassingen toegangelijk : Met elektronische identiteitskaart = eID Zonder eID  met token (persoonlijke codes) De authentificatie is persoonlijk. Om een gemeenschappelijke aangifte in te dienen, moet elke partner zich persoonlijk authentificeren en de aangifte valideren. Mogelijkheden: Elke partner zijn eigen eID (en pincode)  2 eID Een partner met eID, de andere met token  1 eID + 1 token Elke partner zijn eigen token  2 token

Toegang van de burger  via eID Toegang tot uw aangifte/fiscaal dossier via eID mogelijk met : 1 eID kaartlezer De software om de eID te kunnen lezen Te downloaden op http://eid.belgium.be  klik op het icoon De pincode van uw eID Pincode verloren? U kunt de gratis herdruk van de pincode aan uw gemeente aanvragen hetzij: op de website van de FOD Binnenlandse Zaken via de link: http://www.ibz.rrn.fgov.be/index.php?id=2698&L=1 ter plaatse. Na uw aanvraag, wordt uw pincode door de FOD Binnenlandse Zaken binnen de drie weken verstuurd naar uw gemeente. U moet wel naar de gemeente gaan om de nieuwe pincode te activeren (zelfs met een online aanvraag).

Toegang van de burger via eID a) Hoe eID te lezen Download het programma van de kaartlezer (3 stappen) Steek de eID in de kaartlezer Er verschijnt automatisch een registratiebericht van het certificaat (dat toelaat uw beveiligde toegang tot Tax-on-web en My Minfin te realiseren). Klik op OK. OPGELET : andere procedure met Firefox Updates van de browserinstellingen zijn beschikbaar op de site van Fedict om de eID te kunnen gebruiken: http://eid.belgium.be/nl/je_eid_gebruiken/hulp_nodig_/problemen_met_de_installatie/

Toegang van de burger via eID a) Hoe eID te lezen De certificaten van de eID, welke gebruiken?

Toegang van de burger via eID b) Zich authentificeren met eID 1 2 3

De elektronische aangifte in de personenbelasting TAX-ON-WEB De elektronische aangifte in de personenbelasting

I. Voordelen Tax-on-web Het invullen van de aangifte is gemakkelijker Veel vooraf ingevulde gegevens Zekerheid dat de aangifte ‘foutloos’ is Berekeningsmodule van de belasting (te betalen of terug te krijgen) Hulp om sommige codes correct in te vullen (aftrekbaar bedrag van de uitgaven voor opvang van kinderen jonger dan 12 jaar, terugbetaling woon-werkverkeer…) Mogelijkheid om elektronisch bijlagen toe te voegen (niet verplicht) En na het indienen? Altijd mogelijk de aangiften en bijlagen te raadplegen en af te drukken Online ontvangstbewijs om het indienen te bevestigen Mogelijkheid de ingediende aangifte één keer te verbeteren Een milieubewuste manier van indienen  minder papier Vluggere behandeling van de aangifte Elektronisch aanslagbiljet via Zoomit

II. Uitzonderingen De volgende aangiften kunnen niet via Tax-on-web worden ingediend: De aangifte van een in 2014 overleden belastingplichtige Opmerking : in 2013 overleden  via erfgenaam (met zijn eigen eID of token) De belastingplichtige die in 2014 weduwnaar of weduwe is geworden. Belastingplichtigen die op 01/01/2014 minder dan een jaar feitelijk gescheiden zijn kunnen geen afzonderlijke aangifte indienen (wel een gezamenlijke aangifte)

III. Vooraf ingevulde gegevens Burgerlijke staat (ongehuwd, gehuwd…) Bestand aanslagjaar en persoonlijke informatie van belastingplichtige Personen ten laste Inkomsten: bezoldigingen, pensioenen, … Belastingvoordeel: pensioensparen, dienstencheques,… Voorafbetalingen Onroerend (KI): van vorig aanslagjaar Aanpassen/wijzigen van de gegevens indien onvolledig Fiches raadplegen Voorwaarde: in elektronisch formaat beschikbaar

IV. Toegang naar de aangifte Klik hier om een veilige toegang te hebben naar uw aangifte dankzij uw eID of token

IV. Toegang naar de aangifte: TAX box

IV. Toegang naar de aangifte: TAX box Persoonlijke gegevens

IV. Toegang naar de aangifte: TAX box Persoonlijke gegevens

IV. Toegang naar de aangifte Samenvatting van de vooraf ingevulde gegevens (1/2)

IV. Toegang naar de aangifte Samenvatting van de vooraf ingevulde gegevens (2/2)

V. In de aangifte

V. In de aangifte Vooraf ingevulde gegevens Klik op het icoontje om de bijhorende fiche te visualiseren

V. In de aangifte Lijst met fouten

V. In de aangifte Foutmelding en validatieregels

V. In de aangifte Bijkomende hulp

V. In de aangifte : bijkomende hulp Algemene hulp

V. In de aangifte: bijkomende hulp V. In de aangifte: bijkomende hulp Informatie voor elk vak en elke rubriek

V. In de aangifte: bijkomende hulp Hulp voor een aantal codes

V. In de aangifte Nota’s bijvoegen

V. In de aangifte Elektronische bijlagen bijvoegen

V. In de aangifte Snelle invoering

V. In de aangifte Gegevens bewaren (≠ indienen)

V. In de aangifte Simulatie van de belastingberekening (1/2)

V. In de aangifte Simulatie van de belastingberekening (1/2)

V. In de aangifte Visualisatie van de aangifte

V. In de aangifte Samenvatting voor het indienen

V. In de aangifte Samenvatting voor het indienen : Zoomit

VI. De aangifte indienen

VI. De aangifte indienen Gemeenschappelijke aangifte

VI. De aangifte indienen VI. De aangifte indienen Gemeenschappelijke aangifte: indienen echtgenoot

VI. De aangifte indienen VI. De aangifte indienen Bevestiging van neerlegging van de aangifte (1/2)

VI. De aangifte indienen VI. De aangifte indienen Bevestiging van neerlegging van de aangifte (2/2) Mogelijkheid om uw ingediende aangifte één keer te verbeteren

Het elektronisch fiscaal dossier van de burger MY MINFIN Het elektronisch fiscaal dossier van de burger

Het elektronisch fiscaal dossier van de burger Operationeel sinds 15 mei 2007 Doelen: Gebruiksvriendelijk, gestructureerde en informatieve fiscale omgeving Vlottere contacten tussen burgers, ondernemingen en FOD Financiën Meer transparantie van de FOD Financiën ten opzichte van de burger Toegang voor de burger tot een zo volledig mogelijk elektronisch fiscaal dossier Toegankelijk het ganse jaar door

4 luiken Gegevens en documenten Inkomen en Fiscaliteit Vermogen Persoonlijke gegevens Documenten Formulieren : FinForm Volmachten Inkomen en Fiscaliteit Tax-on-web Fiscale balans Geschillen (Openbaar ambtenaar) Zelfstandige Vermogen Onroerende goederen Verhuur Slapende tegoeden E-services Attesten : Hoofdelijke aansprakelijkheid en verplichting tot inhouding Rekeningen : SEPA Professionele services (onder andere toegang tot Tax-on-web) Effecten aan toonder

Laatste functionaliteiten Zoeken naar slapende tegoeden op uw eigen naam Dienst om de inhoudingsplicht voor de bouwsector te raadplegen Integratie van de geregistreerde huurovereenkomsten Mogelijkheid voor de burger zijn boekhouder te mandateren om toegang tot zijn persoonlijk fiscaal dossier te krijgen (voorwaarde: de boekhouder moet reeds gemandateerd zijn om de aangifte van zijn klant via Tax-on-web in te dienen)

Onthaalpagina

Luik 1: Gegevens en documenten Persoonlijke gegevens

Luik 1: Gegevens en documenten Documenten en formulieren

Luik 2: Inkomen en fiscaliteit

Luik 3: Patrimoniale bezittingen

Luik 4: E-services

Nuttige telefoonnummers en adressen Tax-on-web: http://www.taxonweb.be My minfin: http://www.myminfin.be Programma voor de kaartlezer: http://eid.belgium.be FAQ’s betreffende Tax-on-web: Beschikbaar via “Help” op de onthaalpagina Tax-on-web (links boven) Fiscale vragen betreffende uw aangifte of technische vragen betreffende eID en token: Contact Center van FOD Financiën 0257/257.57 (werkdagen: 8u-17u) - info.tax@minfin.fed.be