Turkije Zakaria &Dicole K3DA
Inhoudsopgave: Inleiding Beroepen onder toerisme branche Beroepen ‘’achter de schermen’’ onder toerisme Culturen Eetgewoonten
Inleiding: Wij gaan het houden over het land Turkije. We zullen het hebben over de cultuur en klimaat en normen en waarden in Turkije. Ik hoop dat u er wat van zult leren en me veel plezier mee zult kijken.
Beroepen onder toerisme branche: Reisbureau Steward/Stewardess Gids Taxi chauffeur Baliemedewerker hotel Douanier Reisbranche medewerker
Beroepen “achter de schermen’’ onder toerisme: Schoonmaakster Piccolo medewerker Piloten Hotel manager
Culturen: De belangrijkste goddienst van jullie land? Islam Hoe is de geloof tot stand gekomen in jullie land? Door steeds meer groepen die overnamen en verspreidde. 3.Hoe begroet men elkaar in dit land en waarom? Knikkend en handschuddend en met woorden als Salaam-Alaikum Wat zijn de rechten van de man en vrouw? De man en vrouw zijn gelijkwaardig. Welke feestdagen heeft Julie land? -Nieuwsjaar dag : 1 Januari -Cocuk Bayrami (Feest van de kinderen) ; 23 april -Regaib Kandili (Nacht van de wonderen) ; 16 mei Wat is het belangrijkste exportproduct van jullie land? Textiel en Machinebouw Wat is het aantal inwoners van jullie land? 73.639.596 miljoen. 8.Wat is de hoofdstad van jullie land? Istanbul 9.Welk kleuren heeft de vlag van jullie land? Rood en wit.
Eetgewoonten in Turkije Ontbijt : Sesambroodjes,hardgekookte eieren. Lunch:Turkse pizza/Kapsalon tijdens werk Avondeten: Salade met baklava In Turkije eten ze meestal rond 8 uur want,dan is iedereen terug in huis. Tussendoortjes: Eten: Böreh , Turkse pizza ,baklava. Drinken:Turkse thee, Nescafé
Klimaat in Turkije