Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Gesprekjes….
Plaatje vrienden op een bank
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Spreekwoorden ... Spreekprenten ....
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Hier en hiernamaals.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Muziek: Anastacia: You never be alone
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Godsdienst.
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
© Hoe voel ik mij ? blij droevig boos bang angstig benieuwd vies van… beschaamd.
Sjakie en de Chocoladefabriek
Kapitel 12: S Gemaakt door Bart.
Relationship Macbeth and Lady Macbeth
Indische nostalgie…….
Kapitel 11 Dennis en Hendrik
Door Duco Haal Diederik Wijs
Zacheüs Lucas 19:1-10.
= spelen met vuur in een cultuur van eer
Euripides Medea 1e epeisodion
Een man had 3 vriendinnen. Om te besluiten met welke te trouwen, gaf hij elk 1000 euro, om te zien wat ze met het geld zouden doen.
Waar heb jij Jezus voor nodig?
Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3
Das Versprechen Hoofdstuk 5 (seite 50-63).
1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau
Das Versprechen Kapitel 3: Seite
Kapitel 6 Das Versprechen
Das Versprechen Kapitel 10: Seite
Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde.
 Der Arzt= de arts  Die Photographien= De foto’s  Die Benzinetankstelle= het benzinestation  Der Vertreter= De vertegenwoordiger  Der Damencoiffeur=
Kapitel 9 Seite
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Witte wieven Dit verhaal Karlijn, Lori, Sanne, Lisa, Lotte. Betekenis.
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
De doodstraf... Jannie. Deze inleiding gaat over de doodstraf. We willen dit doen in verband met de lijdensweken. De Heere Jezus heeft ook de doodstraf.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Een liefdesgeschiedenis
OUTLAW ♫Zet de muziek wel echt luid ! Deze presentatie loop volautomatisch. Gelieve noch uw klavier, noch de muis te gebruiken Klik nu 1X om te starten.
K O E K J E S.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
8. Leg Nathans woorden uit: ‘ Wie kann ich meinen Vätern weniger als du den deinen glauben? Kann ich von dir verlangen, dass du deine Vorfahren Lügen strafst,
Duits Presentatie Jesse Hogerheijde 4G.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Dictee 6.2 succes.
Herinneringskamp Westerbork
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
Het evangelie Het Nieuwe Testament begint met de evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze vier boeken vertellen het verhaal van Jezus. Ieder.
Blok 6.
Jugend ohne Got CARLIJN CLAASSEN JOHN GESON MERLIJN ZUIDERWIJK.
Juda & Tamar Genesis 38.
Mannen en vrouwen Verschil?! Overeenkomst?! Naam: Mathilde den Boer
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Hoofdstuk 2 Grammatica zinsdelen
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
‘Mixed up piles’.
MensERGERje niet!. Terwijl Jerobeam in Bethel bij het altaar stond om reukwerk voor het gouden kalf te verbranden, kwam een profeet van de HERE.
Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden.
DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Transcript van de presentatie:

Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn Hoofdstuk 4: Blz. 38-50 Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn

Sleutelwoorden Der Hausierer = De marskramer Die Baurnfamilie Henzi = (persoon) Die Nachforschung = Het onderzoek Rauchen und trinken = Roken en drinken Die Schule = De school Ursula = (persoon) Aussage = De verklaring Der Igelriese = De egelreus

Samenvatting De verdachte, von Gunter, wil niet bekennen dat hij het heeft gedaan. Ze besluiten om in het dorp te gaan onderzoeken naar o.a. bewijsmateriaal. De ik - persoon moet een school onderzoeken. Daar wordt hem verteld dat Gritli fantasievol is en dat ze een reus heeft ontmoet die haar allemaal egels gaf. De ik-persoon gaat veel drinken en roken.

Titel voor Hoofdstuk 4 Der Riese = De reus

3 aspecten over de moord Er is een meisje vermoord, genaamd Gritli Moser en is 8 jaar. Ze is in het bos gevonden met een rode rok aan. Ze is in Mägendorf vermoord. In Mägendorf is ook haar school.

Citaat “Ich glaube nicht, dass der Mann etwas mit dem Mord zu tun hat” “Ik geloof niet dat de man iets met de moord te maken heeft” Dit wordt gezegd door Dr. H. Hij zegt dit omdat de man geloofwaardig klinkt en hij reageert niet als de dader.

Bonusvragen Wie is Henzi? Henzi is de vervanger van Dr.H als hij met pensioen gaat. Hoe denkt hij over von Gunten? Heeft Dr. H dezelfde mening? Henzi denkt dat von Gunten de dader is maar Dr. H denkt dat hij onschuldig is. Wat vertelt Ursula Fehlmann? Dat Gritli Moser een Reus heeft ontmoet en dat hij haar kleine egeltjes gaf.

Bonusvragen Hoe gebruikt Dr. H Ursulas verhaal? Hij vind dat Gritli inderdaad veel fantasie heeft en dat het onzin is wat Ursula verteld. Hij vind dat hij er niets aan heeft. Hoe luidt Matthaïs theorie over de moord op Gritli? Dat de dader waarschijnlijk uit Zürich komt en in niet uit Mägendorf. En dat de dader met de auto is gekomen, want iemand heeft gezien dat er een auto parkeerde bij het bos.

Mogelijke vraag voor het proefwerk Waarom denkt Henzi dat von Gunten schuldig is? Von Gunten lag volgens hem bij het bos te wachten op Gritli, met zijn scheermessen (die hij wilde verkopen). Hij denkt dat dat het moordwapen is. Ook had von Gunten chocolade in zijn tas en het vermoorde kind had chocolade gegeten