1. Zet op een leeg werkveld klaar:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De werkplaatsassistent
Advertisements

© Good Hifi 2007 Randen aan de achterzijde monteren Een handleiding.
Flip Jan van Oenen Clemens Bernardt
Inhoud 2e les: Vragen vorige les? Injecteren Tensie meten (bloeddruk)
Powerpoint presentatie Het openen van wijn
Feedback applicatie Introductie in het gebruik Aanleiding •Wie? Het betreft de Autorisatie artsen en de eigen Huisarts van de Patiënt •Wat? Het betreft.
Hoera, een oudergesprek!
John Vaupell Justin van der Steen
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Kleine ongelukjes.
Pregnyl® IE De prikinstructie IN V002_v1.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Een lessenserie van drie lessen
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Organismen microscopisch bekeken
Linkbuilding In de praktijk…. Waarom linkbuilding? Geldt als een stem; Noodzakelijk voor zoekmachine optimalisatie (Pagerank)! Belangrijk om te onthouden:
Symposium Palliatief Netwerk
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Pregnyl® IE De prikinstructie
Update van de bereiding en de toediening
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
Urine katheter verzorging.
Werken in een arbeidsorganisatie H2 Werkhouding Assistent verkoopmedewerker.
Inwerken Niveau 4 Kerntaak 1 PM Blz. 73.
Heel interessant !.
MANTELZORGGESPREK.
Spreekbeurt van Tayissa en Alicia
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Intramusculair injecteren
Mark Manders. Bezoek Oosterlicht 17 november Rondleiding (ouders en ll) Voordragen verhaal Maken kostuums afvalmaterialen Modeshow in de kantine voor.
Procedure vingerprik Glucose meting. 2 VOORBEREIDING VAN DE VINGERPRIK - Was voor en na de handeling uw handen zorgvuldig met water en zeep. - Gebruik.
Reflecteren.
DE NIEUWSGIERIGE KLEUTER IN DE SLOOPHOEK
Verantwoord gebruik van diergeneesmiddelen
Hoe maak je een preparaat?
VPH Les 3.
Wijs met medicijnen Voor ouderen die verschillende medicijnen tegelijk gebruiken.
Verpleegkundig rekenen
Infectieziekten in de GGZ Praktijktraining [Ruimte om eigen naam, organisatie en evt. datum in te vullen]
Organismen microscopisch bekeken
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
Wet BIG & Injecteren.
VHP Les 10.
Technisch schrijven 18 november 2016.
E-learning voor succesvol meten met de qLabs INR meter
Technisch schrijven 21 november 2016.
Toedieningswegen medicatie
IJsster maken.
Technisch schrijven september 2017.
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Quiz Als mantelzorg ontspoort…
Operatieassistentie Les 5.
Hoe schrijf je een recensie?
Omgaan met een rollator
INJECTEREN.
Subcutaan injecteren.
Agressie door honden. Agressie door honden Enkele oorzaken van agressie bij honden Agressie is communicatie voor hond Reactie op prikkel of trigger.
Intramusculair injecteren
Het contactmoment in het 1ste leerjaar :
Iemand heeft met haar vinger tussen de deur gezeten.
Intramusculair injecteren
Graseby pomp.
Werken in een arbeidsorganisatie
Toedieningswegen medicatie
INJECTEREN.
Het grote voetgangersexamen
D&P P1 Organiseren van een activiteit
Overzicht gedragingen per competentie
Transcript van de presentatie:

1. Zet op een leeg werkveld klaar: Voorgeschreven hoeveelheid vloeistof Steriele spuit Steriele opzuignaald Desinfectans Gaasjes Vijl naaldcontainer 3. Maak de spuit klaar: Verwijder de verpakking van de spuit Verwijder de verpakking van de naald en de dop van de beschermhuls Plaats de naald op het aanzetstuk van de spuit Let op: naald, conus en aanzetstuk moeten steriel blijven! 2. Controleer: De naam van de client De naam van de medicatie De concentratie van de medicatie De hoeveelheid van de medicatie Uit een flacon: Verwijder de dop Desinfecteer de rubberen dop Zuig wat lucht op Verwijder de beschermhuls van de naald en prik door de rubberen dop Spuit de lucht in de flacon Draai de flacon op Trek de gewenste hoeveelheid vloeistof op Houd de spuit rechtop. Tik met je vinger tegen de spuit terwijl je de naald fixeert. Zo verwijder je luchtbellen. We noemen dat ontluchten van de naald. 4. Trek de injectievloeistof op Uit een ampul: Verwijder de vloeistof uit de hals door er met een vinger tegenaan te tikken. Plaats een gaasje met desinfectans tegen de ampul en breek de ampul dan af. Plaats een opzuignaald op de injectiespuit Verwijder de beschermhuls van de naald Breng de naald recht in de ampul Trek de vloeistof op Houd de spuit rechtop. Tik met je vinger tegen de spuit terwijl je de naald fixeert. Zo verwijder je luchtbellen. We noemen dat ontluchten van de naald.

5. Afronden voorbereiding Plaats de beschermhuls weer op de naald Verwijder de opzuignaald Verwijder de verpakking van de injectienaald en de dop van de beschermhuls Plaats de conus van de spuit op het aanzetstuk van de naald Ontlucht de naald door met je vinger tegen de spuit te tikken Voer nog 1 maal de controles uit

Stappen in de voorlichting Reden injectie: Het is de taak van de arts om de medische voorlichting te geven. Maar het is natuurlijk wel logisch om in het kort de reden en de werking van het medicament te benoemen. Als de cliënt dit niet zou weten. Stem het taalgebruik op de cliënt af en vermijd vakjargon. Manier injectie: De intramusculaire injectie is het meest belastend voor de cliënt. Letterlijk het meest gevoelig. Geef op de cliënt afgestemde voorlichting. Houd rekening met het type injectievloeistof, de injectieplaats en stem het tempo van injecteren af op de cliënt. Geef ook zorgvuldige voorlichting bij de intra- en subcutane injectie en stel de cliënt gerust dat de injectie meestal minder pijnlijk is dan intramusculair. Stappen in de voorlichting Wensen cliënt : Als de cliënt veel ervaring heeft met injecteren, dan is het zinvol hiermee rekening te houden. Benut de ervaringsdeskundigheid. Natuurlijk zonder de eigen professionele grenzen te overschrijden. Verbetertips: Vraag niet alleen na afloop naar verbetertips. Doe er ook iets mee. Rapporteer de tips, zodat collega’s ook beter afgestemde zorg kunnen leveren. Maar dan is het wel zaak dat jij je niet bedreigt voelt door tips van de cliënt. Het is geen aantasting van jouw beroepsmatig handelen. Het kan een verrijking zijn om beter op de mens afgestemde zorg te leveren. Dat is alleen maar goed. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat er een beroepsmatige grens is.