Een heilig leven leiden betekent:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Tellen onze goede werken mee?
Welkom in deze kerkdienst
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Geloven en nu….
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Het hart van verbondenheid
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
In deze presentatie staan beide.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © FEL Publications / Universal Songs 1/5 DOOR DE HEILIGE GEEST - 8 (Muziek: Peter Scholtes, Ned.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Welkom in deze kerkdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Stille Zaterdag.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
Inleiding Adoptie Offer van liefde Geen kwaliteitskeus Thema: Onze adoptie dankzij Gods eniggeboren Zoon.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Gebed en belijdenis.
Spring in het diepe!.
1 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig?. 2 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig? -Afgeschaft: offerwetten e.d. -Bevrijd van de vloek vd Wet (straf)
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Heidelbergse catechismus
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Wie ben je en waar kom je vandaan?
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Kind van God.
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Niet onder de wet zondag 23: vrijgesproken, genade, vergeving, toerekening, niet veroordeeld door de wet.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
wie kan God zien en in leven blijven? omdat we liefhebbers van de duisternis zijn zondig omdat we liefhebbers van de duisternis zijn.
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Openbare geloofsbelijdenis
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Ik geloof in God die de wereld heeft bestemd
Transcript van de presentatie:

Thema: Het verlangen naar een heilig leven is prioriteit nummer één van de Heilige Geest

Een heilig leven leiden betekent: Laat u leiden door de Geest Volg het voorbeeld van God Volg de weg van Christus Jezus Geschapen om de weg te gaan van de goede daden Ga de weg van de liefde zoals Christus Treed in de voetsporen van Christus Ga de weg van de kinderen van het licht In de voetsporen van Jezus te treden

Allemaal oproepen om te

Drie kenmerken van een gelovige die echt verlangt naar een christelijk leven Hoe belangrijk zijn God de Vader en Jezus Christus voor je? Hoe bewust ga jij de strijd met de zonde in je leven aan? Hoe ga je en kijk je aan tegen de mensen om je heen – zowel in de gemeente als daarbuiten?

STAP 1 = zonde vergeven STAP 2 = een christelijk leven Het is God te doen om die tweede stap in jouw leven!

Heidelbergse Catechismus Zondag 32 STAP 1: ‘Christus heeft ons niet alleen met zijn bloed gekocht en vrijgemaakt … STAP 2: … maar vernieuwt ons ook door zijn Heilige Geest tot zijn beeld, opdat wij met ons hele leven tonen, dat wij God dankbaar zijn voor zijn weldaden en opdat Hij door ons geprezen wordt.’

TERUG NAAR DE WORTEL !! Eérst wordt God heilig genoemd. Daarna worden wij opgeroepen heilig te leven. Eérst wordt Jezus gekruisigd Daarna moeten wij onze zondige natuur kruisigen. Eérst wordt Christus de levende steen genoemd. Daarna maakt de Geest levende stenen van ons. Eérst heeft onze Heer Zich voor ons geofferd. Daarna mogen wij geestelijke offers brengen: de lof van onze lippen + onderlinge solidariteit

Een christelijk leven over heel de linie bestaat uit volledige aandacht op Jezus volmaakte onderlinge liefde Dat kun je niet zelf. Dat hoef je ook niet zelf. Vraag daarom steeds weer: Hiertoe helpe ons de almachtige God en Vader van onze Heer Jezus Christus, door zijn Heilige Geest.