Veiligheid tijdens de afbouwcyclus

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leidschenven Ypenburg
Advertisements

Multifunctionele kering Science Park Amsterdam
De Bouw Hoogste Brug Van de Ter Wereld.
Fortis • Multi Vastgoed • Hillen en Roosen 2 oktober 2006 Herstelplan Bos & Lommerplein Presentatie winkeliers Maandag 2 oktober, 2006.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
Luifels uit smeedijzer
ONTWERPEN VAN CONSTRUCTIES IN PREFABBETON
“Hof van Tilly” Studie ter bevordering van Duurzaamheid Monumentaal gebouw Uitgevoerd door studenten Maastricht university en Zuyd Hogeschool Ward Hupperets.
Bouw DELEN Frank van der Linden
NIEUWBOUW Zorgcentrum Op den Toren, Nuth BAM Utiliteitsbouw
Windmolenpark Thorntonbank.
ZWEMBADOVERKAPPINGEN 30 jaar kennis, kwaliteit & mobiliteit.
Advies AO Wielerbond De Euromasters
Restauratie van het Seminarie Leo XIII
Presentatie Plannen Cartouche Toekomst Clubhuis en terras
Plaatsen van liftvoorziening / uitbreiding entreehal
NIET TOEGELATEN VERANDERINGSWERKEN !
Constructief Ontwerpen BOUCOWdt1
ONTWERPEN VAN CONSTRUCTIES IN PREFABBETON
Licht... Zoals U dat wenst..... Het licht speelt een belangrijke rol in het leven van de mens. Onze huidige maatschappij stelt steeds hogere eisen aan.
De perfecte onderbouw voor natuursteen
Eindpresentatie Graansilo te Wehl
PH 09 E V Algemeen Wat is ACES ? ACES is een adviescentrum dat een volledig onafhankelijk advies kan geven op het gebied van elektronische sluitsystemen.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
Bijlage Casus “A annemingsbedrijf MKW B.V. “. De woning kan zowel met symmetrische als asym-metrische kap worden uitgevoerd. De Meerkeuzewoning kent in.
Ik wil de goedkoopste hypotheek! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek en hypotheekrente site kunt u onder andere berekenen hoeveel hypotheek u.
Cursus Onderluitenant
Kiezen van uitvoeringsmethoden voor de seriematige en grondgebonden woningbouw Eindcolloquium van Martijn Hamers 7 maart 2008.
Comenius monitoring dagen 8/10/2008, Alden Biesen 13/11/2008, Brugge.
Bouwtechniek en materialen
Muurschilderingen Valkenburg
Cultuurhistorie in het Markdal
SILVERPAINT+® HET BESTE MERK VOOR AL UW BUITENWERK
Petra Los Sem 5 Nov - Dec 2005 Bouwtechniek Dhr Geraci
Werken in K.U.Loket Syllabi. 1 ZoekmogelijkhedenVolledige lijst opvragen is ook mogelijk, maar kan lang duren Start in K.U.Loket de toepassing “mijn syllabi”
Burj Dubai.
Kinderboerderij Waspik 3 november Aanleiding Kinderboerderij In Dorpsontwikkelingsplan (DOP) omvorming naar kinderboerderij Realisatie van Medisch.
Aan Kinderboerderij Waspik in samenwerking met Platform Waspik.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
TOOLBOXMEETING WERKEN OP VERPLAATSBARE ROLSTEIGERS
VEILIG WERKEN OP HOOGTE HELLENDE DAKEN
Presentatie omwonenden CineCity
UniTherm alles in 1 De toekomst gerichte schoorsteen.
Een half miljoen jaar bouwervaring
NIEUW van TeleComFactory 1.0 Online Bewaken Overal via internet uw bewakingsbeelden bekijken: op uw computer, smartphone of tablet-pc.
Informatieavond Kinderboerderij Waspik.
Wees scherper dan je mes
Bewonersvereniging Karel Klinkenbergstraat
Samen naar een gast vrij Stadhuis voor Wageningen Presentatie BAM
Presentatiemiddag/avond Kadewerkzaamheden Enkele Wiericke
Samen naar een gast vrij Stadhuis voor Wageningen Presentatie BAM
EXTOSEAL ENCORS Goedkoper Gegarandeerd lucht-, wind- en waterdicht 2 x sneller geplaatst flexibel aanpasbaar aan ondergronden.
Samen naar een gast vrij Stadhuis voor Wageningen Presentatie BAM
Samen naar een gast vrij Stadhuis voor Wageningen Presentatie BAM
Taak Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud Charlotte Swertvaegher 2MAK Dirk Gijsemans.
Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak.  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan.
Samen naar een gast vrij Stadhuis voor Wageningen Presentatie BAM
“Oenze speulplekke” ziet kunstgras als ideale ontwikkeling.
Haalbaarheid woningbouwlocaties Bij het vermoeden dat er voor een locatie belemmeringen te verwachten zijn, zijn eerst de onderzoeken m.b.t. de te verwachten.
Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Individuele taak Carlito Gryp 2MAK 2c Academiejaar
PLANNING WERKEN Marco Donders Lareco Bornem nv..
1 ACCEDE BV The Cairbag® Company De “Steigerbag” Potentie tot: veilig en kostenbesparend werken-op-hoogte in opslagtanks 7 september 2016, KI< Terneuzen.
Burj Dubai.
Voorafgaand aan de aanwijzing door provincie
Gemaakt door: Rhodé, Emma-Louïse, Lars en Jurian
Artcadia gebouw Quinten Kobe Stinus.
Anna, Ralf, Diederik, Noa A2 tech
Made by: Eliana, Olivia, Semke, Robbe, Dean, Tijmen
Jasper Kuijs Ooms Makelaars.
Het begin van de strobouw
Transcript van de presentatie:

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus Oosterbaken Strijkijzer Red Apple Voordracht betonvakdagen 12 december 2007

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Inhoudsopgave Oosterbaken: Eerste project op basis van kraangeklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de gevelpuien in een prefab betonskelet Strijkijzer: Tweede project hydraulisch geklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de gevelpuien aan de ronde gebouw koppen. Red Apple: Huidig project hydraulisch geklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de prefab gevelpuien rondom de toren van het gebouw.

Oosterbaken Probleemstelling: Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Oosterbaken Probleemstelling: Open beuken moeten afgewerkt worden met aluminium gevelpuien Er is geen gevelsteiger aanwezig (en gewenst) daar de rest van de constructie bestaat uit prefab sandwich elementen Afschoring van een eventuele gevelsteiger is niet gewenst daar de afbouw dan niet volledig kan plaatsvinden Alleen tijdens ruwbouw is een kraan aanwezig; achteraf kan door de gebouw hoogte alleen tegen zeer hoge kosten (en inefficiëntie) overgegaan worden tot het plaatsen van de gevelpuien.

Oosterbaken Oplossing: Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Oosterbaken Oplossing: Gevelsteiger hangend op koppen van wanden zodat ter plaatse van de open beuken een vrije werkruimte ontstaat voor het plaatsen van de puien. Twee niveaus: een werkniveau en een veiligheidsniveau.

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Oosterbaken

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Oosterbaken

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Oosterbaken

Strijkijzer Probleemstelling: Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Strijkijzer Probleemstelling: Ronde kopgevels dienen te worden voorzien van puien (later aangebrachte wijziging op bestek omwille van ‘springers’) Er is geen gevelsteiger mogelijk vanwege de complexe begane grondsituatie (postzegellokatie, trambanen, opslag bouwmaterialen) Hefsteigers voor de ronde gevels moeten speciaal ontwikkeld worden Afschoring van een eventuele steiger onder het gerealiseerde werk is niet gewenst daar de afwerking dan niet volledig kan plaatsvinden.

Strijkijzer Oplossing: Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Strijkijzer Oplossing: Hydraulisch klimmende gevelsteigers voor het realiseren van een veilige werkomgeving voor het aanbrengen van de stijlen en regels van de gevelpuien.

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Strijkijzer

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Strijkijzer

Red Apple Probleemstelling: Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Red Apple Probleemstelling: Betonskelet bestaat uit een volledige gevel van in het werk gestort beton Aluminium gevelpuien worden geprefabriceerd aangeleverd en worden inclusief glas geplaatst te worden Afschoring van een eventuele gevelsteiger is niet gewenst daar de afbouw dan niet volledig kan plaatsvinden Alleen tijdens ruwbouw is een kraan aanwezig die reeds volledig bezet is en weg is voordat de gevels volledig geplaatst zijn.

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Red Apple Oplossing: Hydraulisch klimmende gevelsteigers voor het realiseren van een veilige werkomgeving voor het aanbrengen van de gevelpuien.

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Red Apple

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Red Apple

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Red Apple

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Zijn er nog vragen? Oosterbaken: Eerste project op basis van kraangeklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de gevelpuien in een prefab betonskelet Strijkijzer: Tweede project hydraulisch geklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de gevelpuien aan de ronde gebouw koppen. Red Apple: Huidig project hydraulisch geklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de prefab gevelpuien rondom de toren van het gebouw.

Bedankt voor uw aandacht Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Bedankt voor uw aandacht Ir. N.C.W. Baardman Doka Nederland BV